Varför TV Land är "Yngre" Är ett #MissedOpportunity

Jag såg bara de första tre avsnitten av TV Land ' s nya serie Yngre , och de lämnade mig känslan oroliga, som man känner efter att äta för mycket fet diner-mat—typ Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda en gång förbrukas när de träffades för en all-girls brunch.

Full disclosure: jag ville för att liksom visa, som är baserat på en populär roman av samma namn av författaren Pamela Redmond Satron. Jag stämde in speciellt för Debi Mazar, som spelar lesbisk gal pal Maggie mittemot huvudperson Liza (Sutton Foster), en 40-årig plötsligt-ensamstående mamma som klarar sig som 26 för att landa ett jobb. Jag skulle precis intervjuat Mazar för en tidning som har tidsmässigt för att främja den serien, och Queens infödda talade upp geni av Darren Star (skaparen av Sex and the City ), yrade om rösterna, och funderade om utmaningarna i mitten av livet och samtidigt höja sina två döttrar. Mazar är kul, och jag är ett stort fan av henne take-no-prisoners, svära-like-a-sailor- Entourage -PR-agent, Shauna.

Jag satte min DVR med detta. Jag gick in med höga förväntningar.

Nu, en andra upplysningar: ungefär som Foster ' s Liza, jag är en fyrtio-något publicering pro som gick frilansande nästan åtta år sedan efter att mitt andra barn föddes. Jag lämnade den stora staden för 'burbs och nyligen, när jag har uttryckt intresse för att återvända till arbetsplatsen på heltid, jag tycker att jag inte kan bli arresterad i förlagsvärlden. Ingen rekryterare returnerar mina samtal eller e-post. Det är inte som om jag slutat skriva eller arbeta, jag bara gjorde det från hemmet. Kan detta vara orsaken?

Och dessutom, kunde den yngre folk vara hotade? Kan de verkligen tror att bara för att jag har främst arbetat i tryckta jag är oförmögen av att byta till dynamics digitala? Jag antar att jag aldrig kommer att veta. Jag är inte nyligen frånskild som visa s-hjälte, men nog genljuder här för att sting. Budskapet är tydligt: Tiderna har förändrats. Dinosaurier behöver inte tillämpas. Aj då.

Så jag slog läger på soffan för att få veta Liza & vänner. Och Jag gillade inte vad jag såg . Inte för att Foster inte är relatable (hon är), eller att Mazar fungerar inte hennes BÄSTIS underhållningsnummer med scen-att stjäla attityd (hon gör). Vad som blir av mig, i slutändan, är hur extremt cynisk showen handlar om ålder, och hur kränkande författare är att både tjugo-somethings och fyrtio-somethings.

Den före detta framställs som typiskt grunt millennials vars enda fokus i livet är vad som är "trend" på nätet och hur man kommunicerar med förkortningar och emojis, eftersom "IRL", det gör dem 🙂 🙂 !!!

Det senare (vilket betyder åldrande Gen-Xers, dvs. mig) travade ut som dåligt coiffed förlorare som är helt clueless om Internet. (För att citera Alicia Silverstone: "Som om!") Och inte får jag började på Liza ' s pamp, 43 år gammal och fortfarande singel marknadsföring boss Diana, spelad av Miriam Kor. Jag klandrar inte skådespelare, jag skyller Stjärna. Synd om honom för att göra henne en idiot. Varför inte modell henne den kvinnliga publicering chefer jag vet—och jag vet att en hel del av dem—som dagligen kör cirklar runt barnen som rapporterar till dem? De ville inte komma dit där de är, eller överleva så länge som de har, genom att inte ligga steget före vad som händer.

Stjärnan gör felsteg i både i sin professionella och personliga konflikter. För det första, Liza ska först passera för yngre—showen behöver dess premiss, trots allt—men sedan snabbt möta hennes mentala match i hennes sanna peer Diana. Varför? Eftersom deras kontrasterande val—en kvinna lutade sig ut medan de andra lutade sig i, precis som att publicera genomgick en revolution—sätter upp massor av aktuella territorium till mig: mamma wars vs väljer att förbli barnlösa, för att inte nämna att vilja hitta en balans mellan arbetsliv och privatliv i en allt snabbare värld som vägrar att erbjuda det. Och om Liza ' s boss var kunniga snarare än en två-dimensionell dolt, att hon skulle nosa runt i det uppenbara och kanske möta Liza bedrägeri, vilket för en del bra, dishy drama: Diana skulle hålla hennes hemlighet? Hur skulle det spela in?

Som för scener med Liza ' s nya 26-år-gammal kärlek intresse—en Brooklyn tatuerare (Nico Tortorella) med killer abs och en kom-hit leende som smälter trosorna av alla kvinnor att spåra i hans bana—även dessa skulle vara så mycket varmare om de var helt enkelt spelade ärligt talat. Som i, Liza säger att hennes nya beundrare: "Lyssna, jag måste berätta en sak: jag är faktiskt 40. Jag vet vad jag gör. Du är jävligt söt och du är tillräckligt gammal. Låt oss gå." Kan ni föreställa er hur många medelålders kvinnor skulle heja på att scenario? Och titta för att se om hon så småningom bröt hans hjärtat?

Oftast är det bums mig ut för att vår kultur är galen och växande ungdomar besatthet har urartat till bara ännu ett exempel på missriktad nostalgi för vad som gick före. Tittarna uppmanas att rota för Liza att få möjlighet att leva ut tjugoårsåldern igen—även om de yngre kvinnorna som omger henne, inklusive hennes nästan-uthärdligt medarbetare Kelsey (Hilary Duff), hålls upp som fadd, underordnad männen i sina liv, och benägna att flasha sina bröst i det offentliga.

De flesta av oss från våra fyrtio-något förorts sittpinnar håller med om att våra tjugoårsåldern var roligt—ja, naturligtvis. Vi ser tillbaka på dem och ler. Men om vi är ärliga, vi ska också erkänna att dessa år var full av brustna hjärtan, checkar, förfallen hyra, vän drama, värre pojkvänner, och stressen av att inte veta om våra drömmar skulle gå i uppfyllelse.

Let ' s get real. Våra tjugoårsåldern var en blandad kompott—precis som våra fyrtiotalet är. Och Yngre är en #missedopportunity.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar