Varför Fyller 40 Är Faktiskt Ganska Bra

Jag var 40 lång tid innan jag faktiskt fyllt 40.

Den dagen jag fyllde 36, jag började se 40 på avstånd, sättet du ser en bil som närmar sig från motsatt riktning i en dröm. Du är underligt lugn, körning framåt i en jämn hastighet, att veta att du kommer att köra in i den. Du överväga att vika av, för att få ur vägen, men det orubbliga kompass som är din dröm-hjärnan säger du att det är OK, du kommer att stöta på detta mötande bil och du kommer att ha alla rätt.

Jag arbetade med en kvinna en gång som använde det faktum att hon var 40 som skäl för att göra vad fan hon ville: "jag kommer att ha en cocktail före middagen—jag är 40 för crying out loud!" "Jag sa till chefen att gå åt helvete—jag är 40 för crying out loud!" "Jag kan komma att arbeta i min badrock! Jag är 40 för Guds kärlek!" Jag beundrade henne full-on omfamning av vad jag fortfarande fast bosatta i min trettiotalet såg som en inkörsport till ålderdom.

Jag var rädd för 40 på ett sätt som jag inte hade varit rädd för 30. När du är i tjugoårsåldern, kan du få så van att folk talar om för dig hur ung du är att du typ av vill för 30 så kommer du att tas lite mer på allvar. Men 40 är undebatably vuxen ålder. Närmare 50 än 20, att du tas på allvar oavsett om du vill eller inte. I mitt fall var jag ute på 40 singel och utan barn—"jag har alltid tänkt att bli färdig med mitt första äktenskap med 40," jag halvt skämtade. Ha! Mina vänner skrattade charitably—och sedan drog sig tillbaka till sina Subarus viska om hur tragiskt det var att jag skulle spendera mina gyllene år i en lägenhet äta tonfisk från burk med plast gaffel.

Jag höll fast att 39 som att det var en livflotte. Jag såg den helhet av TV-serien thirtysomething, att komma ihåg hur gamla Hopp och Michael hade verkade när jag använde för att spela in showen på VHS när jag var 13 år, denna gång med den fruktansvärda avstå, "Du är äldre än som person, du är äldre än som person och som människa och som person, som åtföljer varje scen. Jag började privat försöker på beteckningen "medelålders"—"Nu när jag är medelålders," att jag skulle börja ett svar på den fråga som den imaginära intervjuaren hade frågat mig. Det passade inte. Jag kände fortfarande thirtysomething. Jag kände fortfarande 12.

Fyller 40 var lite hemskt. Jag hade en swell fest med alla mina bästa vänner, av vilka de flesta hade fyllt 40 för ett par månader tidigare, men jag kände mig lite som den bil som kommer i den andra riktningen hade drabbat mig. Inte dödligt, men tillräckligt för att jag gick runt i en dimma för en vecka, undrar hur jag kunde ha dämpat effekterna. Varför hade jag inte gjort något riktigt imponerande ändå? Varför var jag fortfarande försöker att passa in i jeans som inte passar mig eftersom jag var 20? Varför fick jag inte äger någon egendom?

Men så småningom, och jag vet att detta låter lite för perfekt, "i don' t give a shit" - attityd människor hade svurit att det skulle följa med 40 gjorde verkligen börja sparka i. Varför har jag fortfarande bryr sig så mycket om vad folk tycker om mig? Jag är 40, har inte alla kommer att gilla mig! Varför jag fortfarande gör det sak där min röst går upp för att göra mig mindre skrämmande? Jag är 40, jag kan tala i min faktiska alto röst till Time Warner representant! Varför jag slösar tid med människor jag egentligen inte gillar? Jag är 40, och jag vill inte umgås med människor som är tråkiga eller humourless eller menar. Jag är 40 och en dag kommer jag att vara på 50, 60, 70, 80, om jag har tur. Om jag inte gräma sig över att bli gammal nu, jag har en hel del av årtionden av ännu mer intensiv sig framför mig.

Jag är 40, for crying out loud! Jag är inte gammal, men en dag kommer jag att vara, och jag har fått en hel del att leva att göra innan dess. Som Joseph Brodsky skrev i sin födelsedag dikt "Maj 24, 1980" :

"Nu är jag fyrtio. Vad ska jag säga om mitt liv? Att det är långt och avskyr transparens...Ändå tills brun lera har körts ned mitt struphuvud, bara tacksamhet kommer att vara forsande från det."

Det är det: tacksamhet. Under de år som jag har haft, och alla de som jag har kvar att uppleva. Jag är 40. Tack.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar