Varför Lita På Mina Barn Betyder Att Jag Måste Lita På Mig Själv

I somras, som min dotter Grace närmade sig 10, mina föräldrar tillbringade en hel del tid med våra barn, och på gångjärn av dessa erfarenheter svängde upp dörren. Min far, i synnerhet, delade med mig—mer än någonsin tidigare—hans åsikter om våra barn, Nåd och Dugg. En kväll efter middagen, erbjöd han sig att om han hade någon oro om Nåd, det skulle vara så att vi verkade väldigt nära. Han varnade mig om faror med över-identifiering och för att vara alltför sammanflätade.

Jag rynkade på honom. Hans oro speglas en av mina djupaste och kära. Men då jag påpekade den äventyrliga vägen hon gick till sleepaway camp innan någon av hennes vänner, utan en wingman från hennes dagliga liv.

Steepling fingrarna, Pappa lutade sig tillbaka i stolen och nickade. "Jag antar att du har rätt, Linds," sade han pensively, fingrar under hakan. Min far är ett erkännande av denna aspekt av Nåd person sa till mig en hel del: Det förstärkta alla sätt liknar vi och hans djupa förståelse av mina glädjeämnen och bekymmer. Men det påminde mig om att det höga värdet som jag placerar på självständighet är något jag lärde mig tidigt i min egen barndom. Det fick mig att tänka på en upplevelse i mitt eget fjärde klass år som har kommit att tornar upp sig i min förståelse av min fader, och ärligt talat, för mig själv.

Vi var på väg att starta skridskoåkning i gymmet klass och hade fått veta att en förälder var tvungen att skriva en lapp att ge oss tillstånd att åka utan hjälm. Förödmjukad på idén om att åka skridskor i en hjälm, jag tjatade på min mamma hela kvällen för att skriva ett meddelande.

Slutligen vände hon sig till mig, håller upp händerna som omfattas i vissa slag av mat som hon var att blanda i en stor skål. "Fråga din far," hon suckade. Jag travade ner korta hallen till vardagsrummet, där min far satt i en pool av ljus att läsa en tjock historia bok på tyska. Han gick med på att hjälpa mig och ställde sig för att få den tjock reservoarpenna han föredrog och en bit papper. Jag tittade över hans axel när han började skriva i brunt bläck: Inser att risken är en naturlig och viktig del av livet, vi tar gärna tillstånd Lindsey att åka utan hjälm.

Jag bad honom att skriva en normal not, men han vägrade, skrattande på min skräck. Han ryckte på axlarna och sa att jag kunde vända sig i att observera, eller att jag kunde bära en hjälm. Rasande, jag smög uppför trappan till mitt rum och satte nog en Peter Cetera 45 på min skivspelare. Jag kan fortfarande känna hur mina kinder brände med förlägenhet nästa morgon när jag gav den till min idrottslärare.

Under åren har jag kommit att förstå att min far var bråkade skolan för vad han ses som en dum regel (och en som ärligt talat förvånar mig också, när jag tänker tillbaka på det tidiga 80-talet, som definierades mest för mig genom att rida runt i den öppna bakluckan på en Volvo kombi, inget säkerhetsbälte i sikte). Jag har också kunnat se att detta lilla ögonblick talade högt om att det sätt som mina föräldrar uppskattad oberoende och trodde på rör sig djärvt framåt i en värld som är full av risker och äventyr i lika hög grad.

Det är ingen tvekan om att jag har fullständigt internaliserat detta värde. Jag är stoltast av mina barn när de visar självtillit och oberoende. Se dem vara modig sväller mitt hjärta ännu mer än att titta på dem visa färdigheter eller talanger. Ibland är jag orolig för att det förmedlar ett dåligt budskap. Jag driver bort dem för fort, för tidigt, för långt? Är jag alltför betonar oberoende och självständighet, och får dem att tvivla på graden av deras band med mig? Om jag fira alltför högljutt för sin vilja att gå bort från mig, kommer de att lära sig att inte komma tillbaka? Detta är en av de viktigaste uppgifterna för föräldraskap: Varje dag, vi navigera linjen mellan närhet och separation.

Det är något annat, även om självständighet: på Något sätt, den är oupplösligt förbunden i mitt huvud att en typ av perspektiv om världen. Jag vill att mina barn ska veta att medan de är de flesta viktig sak i min värld (tillsammans med sin far), de är inte endast sak. På något sätt, sätta dem i den skumma utrymme än vad som är absolut bekväm—utanför kretsen av mina armar—det känns som om både det enda sättet för dem att växa och en påminnelse om att det är en stor värld utanför det utrymme i vår lilla familj. En värld i vilken de är samtidigt liten och mästerlig. En värld där de kan överleva vända sig i en pinsam notera att deras lärare, och sedan åka bort, utan hjälm på.

Jag påminner mig själv om detta när jag är rädd för att jag nötas sladden som knyter våra hjärtan eller när jag känner att bedömas av världen för ett val jag har gjort. Jag tror absolut att min benmärg—att lära mina barn att vara oberoende är att lära dem att existera i mitten av sina egna liv, utan inte för att förvirra det för centrum av universum. Jag vill inte uppfostra barn som tror att någon annans värld kommer att kretsa kring dem. Eftersom det inte kommer att, och det bör inte. Genom att lära dem att vingla på sina egna fötter—bokstavligt och bildligt—jag lär dem att lita på sig själva, att känna sin egen kraft, att förstå sin handlingsfrihet i sina egna liv.

I slutändan, inte litar på våra barn som självständiga individer kräver att vi, som föräldrar, att lita på oss själva? Vi måste tro på att de kommer att bete sig på ett ansvarsfullt sätt. Vi måste vara säkra på att vi har visat dem gränserna för lämpligt beteende, oavsett om det är som söker en vuxen i ögat eller vara försiktig med snabba bilar när de passerar på gatan. Det har tagit mig lång tid att inse att jag göra lita på mig själv, hur jag beter mig tillsammans med mina barn, visar mig att jag skulle göra.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar