Varför Köksbordet Är Min Och Bara Min

Käre son,

Du är bara 8 år gammal, så att du ännu inte har den livserfarenhet för att förstå konsekvenserna av dina ord—åh, de svidande, hånfulla ord som du har talat till mig den andra dagen efter att jag hotade kroppslig skada om du fortsatte att skrapa din gaffel över anbudet, virvlande korn av min älskade köksbord:

"Hur kommer du alltid kallar det för" din " köksbord? Pappa köpte den. Han köper allt , eftersom han är en som fungerar."

Väl .

Det skulle verkar för att du som Pappa köper mest saker runt här, skulle inte det? Efter allt, han är familjeförsörjare, bacon-bringer, den hjälte . Jag är bara en verk-från-hem mamma, gör bara tillräckligt för att betala för enstaka helg, din gitarr lektioner, och en vecka utflykt till Buffalo Wild Wings. Jag är också kock och städerska och taxi driver och alla de andra jobb jag förmodligen skulle få betalt $200,000 för om jag kommer att kompenseras för alla hattar jag bär. Men ja, tekniskt sett din far är den primära försörjare. Så jag kan se varför du skulle tro att Pappa köper "allt".

Min kära son, vi kommer en dag ha en diskussion om hur, i lagens mening, 50 cent av varje dollar som din far tjänar är min, och hur kan jag bidra till detta hushåll har enorm värde. Vi kommer att ha dessa diskussioner.

Men inte i dag. Idag, jag bara måste berätta för dig:

Köksbordet är mitt—inte Pappa eller din eller ens familj är. Min .

Det är min grund, när jag upptäckte att en delikat bit av hunky trä-konstverk på Craigslist, jag föll i kärlek med det. Visst, det kan vara bara ett bord, men det är en vacker tabell, en av de vackraste sakerna jag någonsin har ägt, och det får mig att känna mig bra att ha denna vackra sak i mitt rum. Jag vårda det. Jag vill ta hand om det.

Det är min eftersom jag fick en fantastisk affär på det. Jag sökte i månader på Craigslist innan hitta den exakta kopia (ännu bättre!) av en som var tusen dollar mer i Världen Marknaden katalog.

Det är min eftersom jag gjort arrangemang för att låna din farbror lastbil för att gå att plocka upp och fyllas på sin gas tank för honom när jag var klar.

Det är min eftersom jag använde mina egna muskler för att ladda alla vem-vet-hur-många-hundra pund av det på baksidan av din farbror lastbil och används för samma muskler för att lasta av den och dra den centimeter för centimeter ner i hallen och in i vårt kök.

Det är min eftersom jag är den som sprider plast duk över det så att du och din syster kan smeta modelleran, måla, och oavsett vad dessa konstiga små färgade bollar som fylls med vatten kallas överallt utan att fläcka.

Det är min eftersom jag är den som förbereder mat som vi lägger på det.

Det är min eftersom jag plockade den egendomliga röda stolar och glänsande vitt modern armatur för att gå med den.

Det är min eftersom jag är den som städar det när du smutsiga små älsklingar har glömt att använda plast grejen under ditt konstverk och dra över det hela med markörer (tvättbara, tack och lov var jag smart nog att köpa tvättbara).

Det är min eftersom jag sopa och moppa under den.

Men, viktigast av allt, Son, bordet är mina, för jag förtjänar att ha en sak i detta hus som är min, och bara min, och för att den inte ska förstöras av någon som var tankspridd att dra en gaffel över hela dess yta. Det är mitt, eftersom för mig, det är mer än bara ett bord. För mig, bordet, i alla dess robusta användbarhet, dess enkla skönhet, dess oundvikliga överlämnande till ålder och slitage oavsett hur noga vi är med det, är en metafor för moderskapet. Kära son, det faktum att medel att köpa bordet var mycket sannolikt dras från högen av pengar din far tjänade bara gör vad som anförts ovan så mycket mer sant.

Denna vackra sak blir att vara mig. Okej?

Och, om du fortfarande inte är säker, kära barn, oavsett om eller inte köksbordet är min, jag har en sista, obestridligt anledning:

För att jag sa så .

Det här inlägget publicerades ursprungligen på abandoningpretense.kom .

ADVERT

Lägg till din kommentar