Kanske är Det Dags Att Skära Millennials Lite Slack

Under min första graviditet, många av mina meningar började med en all caps "jag KOMMER ALDRIG..." följt av ett hundratal olika "nevers" kör allt från att aldrig titta på Den Wiggles och aldrig talar baby prata med alla olika saker jag såg klart och tydligt okunniga föräldrar som gör "fel".

Tja, 12 år har gått, och mina kinder nu flame med förlägenhet när jag kom ihåg min höga och mäktiga attityd.

Ingen av oss riktigt vet vad vi gör, men att se en annan strategi blir vår standard metod för att bestämma vad vi uppfattar som rätt och fel. I grund och botten, när andra väljer annorlunda än vi skulle, vi—medvetet eller omedvetet—bunta ihop dem i "fel" läger.

Vi ger oss licens att utvecklas och anpassa sig till hur vi förälder, men som vi ofta glömmer bort att göra det för andra. Och för den Generation X generation i vår generation är det svårt att inte märka att drabbas av "du gör fel" och "hur vågar de" faller tungt på tusenåriga moms. Varför?

Jag faller helt i Generation X. Om jag minns rätt, och jag tror att jag gör, vi Gen Xers var slackers, de planlösa, den rätt—en hopplös, grubblande generation som stod för ingenting och brydde sig om ingenting. Det var inte så länge sedan vi skrevs ut som pläd-flanell-bär, slöfock-axlar, fräcka förvränger. Kan vi verkligen inte se attacken på millennials för vad det är—en förutsägbar och cykliska bitterhet för ungdomar?

Stereotypen av designer liv och ett "what' s in it for me?" - mentaliteten är egentligen inte annorlunda än någon upp-och-kommande generationen. Millennials har kommit av ålder under mikroskop i en tid präglad av internet, Apple, personliga varumärken, och orsaka aktivism. Varför skulle de inte sedan fullfölja liv som är strömlinjeformade med vacker design och syfte och stödjande av deras unika synpunkter?

Jag personligen är inte i super gles hem design eller garderob kapslar som millennials verkar älska så mycket, men en generation är mer än dess trender (gå tillbaka till min rutiga flanell meningen, men full disclosure: jag är klädd i en rutig skjorta, och jag har en Nirvana låt som fastnat i mitt huvud på repeat när jag skriver detta).

Det är omöjligt att mäta värdet av en hel generation föräldraskap stil med de bilder vi få på lekplatsen eller i blogginlägg. Millennials är anklagade för att förvänta sig att allt ska överlämnas till dem, men sällan är de en eloge för deras arbete för miljön, för deras allmänna medvetenheten om politik och sociala frågor, eller för de många fyndiga och lysande sätt de använder internet och sociala medier. De är annorlunda än oss, men det betyder inte att de är mindre-än.

I Usa finns det nästan 11 miljoner hushåll med tusenåriga föräldrar, och om 1: 5 tusenåriga kvinnor är föräldrar . De är, trots anklagelser om att vara lat och rätt, den mest välutbildade generationen, men eftersom de har vuxit fram med sin grader i en post-recession världen, finns det inte lediga jobb som det var förr i tiden för examen generationer.

Tiden millennials tillbringar online, som om jag är ärlig, är ingen mer än jag gör, inte enbart bestå av selfie-ta och läsa saftig, clickbait rubriker. De söker information, skriva recensioner och forska i de ämnen som har betydelse för deras liv. Med andra ord, de använder internet, precis som resten av oss gör—bara med mer agility och know-how.

Jag avskydde att kallas en Gen Xer eftersom jag hade tillbringat hela mitt liv som sagt inte att stereotypa människor bara för att få människor som hade lärt mig att vågen en avvisande hand och säga, "Åh, det är bara en Gen X sak." "Tusenåriga" är ett modeord, som samhället verkar älska förakt på, nästan lika mycket som de som attackerar moms för hur de överordnade, vad de äter, om de har sex eller inte har sex, hur de bär sina kläder, vilken storlek de är, eller hur de väljer att föda sin familj.

Om jag inte vet tusenåriga moms, jag kan säga att att man skulle slags suck, med tanke på den kritik de uthärda. Men en sak som jag har lärt mig från kvinnor i den tusenåriga generationen är att de är så mycket mer än en titel. De är helt och fullt insåg personer med skarpa hjärnor och vackra ambitioner för sig själva, de människor som de älskar, och deras värld.

Och det kan bara vara dags att klippa ner dem lite slack.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar