Varför Gun Fråga Har Av Att Vara En Del Av Diskussionen Om Playdates

Jag har två barn. Man är 11, och den andra, nästan 8.

Jag är på väg att göra ett föräldraskap motion, så snälla stå ut med mig. Du kanske vill göra några beräkning av dig själv så gör jag min:

Jag bestämde mig för att stämma överens upp antalet playdates mitt barn har haft under åren. Jag nådde den totala genom att tilldela två playdates per barn och vecka—även om de har mycket sannolikt gått på mer än så. Jag ville att missta sig på den konservativa sidan. Jag beaktas endast de playdates de var när de var tillräckligt gamla för att hänga på någon annans hus utan mig, eller en utsedd barnvakt, närvarande. Även om det bara var för en timme.

Låt oss anta att det var alltid Mamma och Mig (eller min nanny och kid) innan de fyllt 5. (Kanske ska jag faktorn i lite extra playdates för de sällsynta tillfällen då jag tappade bort mina förskolebarn hos en kompis medan jag sprang ärenden. Men dessa var ganska sällsynt.)

När jag gör matten, mina barn konservativt har gått på 1.000 playdates (kombinerat) medan i vården av någon annan än mig själv, en familjemedlem eller en anställd professionell efter mina anvisningar. Dessa inkluderar roligt gånger på nära vänners hus, tillbringade timmar över på grannarna", liksom att spela de första gånger med nya familjer och jag vet inte allt väl till från skolan.

Varför i hela friden gjorde jag bry sig om att göra detta?

Eftersom jag såg denna video från Brady Kampanj och det irriterade mig. Jag slår vad om att det kommer att få dig att tänka också.

Det inspirerade mig att göra en del efterforskningar. Oavsett var du står på pistolen frågan—och det finns massor av goda argument på båda sidor, för att vara säker—det finns ingen förneka att vi har ett problem med pistol våld i vårt land. Och faktum är att barnen regelbundet sina offer.

En av tre Amerikanska hem har en pistol i det . Detta är en försiktig uppskattning, baserad på den senaste Pew Research siffror. Men, Gallup släppt en studie för några år sedan som visade att 47 procent av Amerikanerna är nästan hälften hade en pistol någonstans på deras egendom. Och partigränserna verkar inte så stor roll. Medan det är sant att fler Republikaner egna vapen (55 procent), massor av Demokrater göra också (40 procent). Så att inte anta att eftersom du lever i, säg, "blå" städer som Brooklyn eller San Francisco, är du inte påverkas. Du är, precis som du är i "röd" städer som, jag vet inte, Dallas eller i Des Moines. Oddsen är, mina barn—och din—har redan spelat i ett hem med ett skjutvapen undangömd inuti lådan på ett sidobord i föräldrarnas sovrum. Kanske laddad, kanske inte. Kanske låst och säkert. Eller kanske inte.

Nio barn är skjuten i detta län varje dag i gun olyckor. Jag erkänner, jag har läst dessa rubriker med alarmerande frekvens. Dessa berättelser alltid fyller mig med intensiv inlevelse för offrets föräldrar. Och när skytten är ett barn, skytten är ett offer också. Dessa tragedier alltid verkar handla om någon annans familj, att jag inte någonsin föreställa sig att denna typ av sak kan tänkas påverka mig. Hur är det för rakt upp förnekande?

Åttio procent av oavsiktlig gun dödsfall bland barn under 15 år förekommer inte på gatan men i eller runt hemmet . Många av oss tänker automatiskt av gänget-relaterat våld när vi hör om barn skytte varandra. Verkligen denna typ av pistol våld förekommer alldeles för ofta, och det får inte glömmas bort eller tonas ner. Ännu oavsiktliga inspelningar sker varje dag. Att döda barn. Och nästan alla oavsiktliga inspelningar sker i eller runt huset.

Pistol våld är näst vanligaste dödsorsaken i Amerikanska barn och tonåringar. Den näst vanligaste orsaken till död, föräldrar! Inte cancer, juvenile diabetes eller influensa. Endast bil olyckor dödar fler barn än kanonerna gör i Usa.

Jag stämde mina barn " playdates eftersom jag insåg att även om jag regelbundet fråga föräldrar som är på väg att vara värd för mina barn om deras unleashed hundar, äldre syskon som kan vara hemma, och deras kunskap om att använda min dotters EpiPen bör hon behöver det, jag har aldrig en gång frågade, Har du vapen hemma? Är de oladdade och säkrade?

Naturligtvis, det känns ganska besvärlig även för att skriva. Jag är inte säker på hur det kommer att komma ut om jag faktiskt säga det. Och ändå, om oavsiktlig pistol våld i hemmet är så utbredd—och det är i detta land—varför skulle inte Jag frågar? Varför skulle inte du? Borde inte vi alla frågar, " up-front, och på ett icke-konfronterande sätt?

Brady Kampanj Ber Saves Kids hemsida är en stor resurs. Kampanjen uppmanar föräldrar helt enkelt utbilda oss om det här problemet och lära sig hur de ska närma sig varandra direkt—utan argument eller partipolitisk ideologi, snälla, låt oss spara den till Facebook—innan ett oskyldigt barn skadar sig själv eller sig själv, eller annan person, med en upplåst och laddad pistol.

Eftersom det vid slutet av dagen, vi är alla föräldrar. Ingen av oss, vare sig vi äger ett vapen eller inte vill att våra barn skadas. Vi kan komma överens om så mycket.

Och förresten, det råkar vara så att 21 juni—Fars Dag—är Nationella Be Dagen. Om du vill lära dig mer om BE händelser i och runt din stad, klickar du på här .

Tusen playdates i mitt barns liv på andra människors hem. Låt mig nu fråga dig: Hur många playdates har din gått? Är du redo att be?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar