Det är Därför Det Är Viktigt Att Prata Om Missfall

Min OBGYN väntar rum, som en gång var en plats där jag gärna efterlängtade höra min bebis hjärtslag, nu blev det en tickande bomb för att min läkare talar om för mig vad jag redan visste inuti: jag hade förlorat mitt barn.

Det finns otaliga saker som suger om missfall. Dess fysiskt hemsk, känslomässigt dränerande, mentalt outhärdlig, och vänder din värld upp och ner. Men andra mamas i mitt liv (inklusive min egen mamma) som öppnade upp mig och berättade för mig om sina erfarenheter visat en hisnande känsla av mod att inte gå obemärkt förbi om den elasticitet som är kvinnliga.

Det var inte förrän efter att jag förlorade min bebis på 10 veckor och anförtrodde mina vänner och nära och kära om mina erfarenheter som jag insåg att nästan alla jag pratade med kände någon som gick igenom denna svåra prövning. Men i särklass den vackraste sak att komma från detta var de samtal jag haft med andra kvinnor: kvinnor som kramade mig, grät med mig och stödde mig.

Enligt den Amerikanska Graviditet Föreningen , "Abort är den vanligaste typen av missfall, enligt American College of Obstetriker och Gynekologer (ACOG). Studier visar att allt från 10-25% av alla kliniskt erkända graviditeter slutar i missfall." Nästan en fjärdedel av de kvinnor som lider av denna förlust, varför är det så många av oss känner mig så otroligt ensam när det händer?

Med ett så känsligt ämne, kan det vara svårt att öppna upp om din personliga erfarenhet — men det mest svåra samtal är det viktigaste. Ju mer vi öppnar upp om våra heartbreaks, ju mer vi kan stödja andra mammor som får lida i det tysta.

Efter en viss tid under din första trimestern, ditt växande barn blir en verklighet och det börjar kännas tryggt att ta del av Pinterest och börja dagdrömma av förskolan mönster. Du kanske har även gått shopping redan, strosa i gångarna och köpa några saker, för att stoppa undan dem i en garderob eller låda.

När jag förlorade mitt barn på 10 veckor, jag hade redan listat ut vad mitt tillkännagivande skulle se ut som jag föreställde mig att avslöja vår lilla närvaro till resten av världen. Och då mattan var plötsligt vispad från under mina fötter. En framtid som jag hade börjat på att visualisera var plötsligt raderas innan jag ens kunde slå mitt huvud kring vad det var som hände, och en familj av fem gled mellan mina fingrar.

Sociala medier algoritmer blev absolut tortyr. Bara ett par veckor före, jag var genom att klicka på en zillion annonser och artiklar dagdrömmer om den lilla person som växer i min mage — nu är de ingenting annat än en konstant och otroligt smärtsam påminnelse om vad som kunde ha varit.

Den lilla ansikte såg jag bara en gång på ultraljud har nu förvandlats till en liten siluett jag kan bara föreställa mig i mina tankar, jagar efter mitt andra barn på gården, aldrig ha en chans att lämna fotspår efter sig.

Efter att hamna på sjukhuset från ett missfall gått helt snett, vad som en gång var en mycket personlig och hjärtskärande upplevelse hade blivit överhängande allmänheten. Att behöva förklara min närvaro på ER till fullständiga främlingar var svårt varje gång jag var tvungen att sidan för att få hjälp. Men det gjorde tvinga mig att ta itu med en av de mest smärtsamma ögonblick i mitt liv, att öppna upp för de som var oroliga för min hälsa och mitt välbefinnande, och börja samtalet som jag behövde för att börja gå den väg helande mitt hjärta.

Kroppen läker långsamt, huvudet ännu långsammare, och ditt hjärta kan aldrig läka helt. Men för någon mamma som läser detta som har haft ett missfall kom ihåg: du är inte ensam.

Jag känner din smärta som du kan ibland få dig att röra några nya baby objekt som du har köpt, bittersweet gåvor som kan ta dig till tårar.

Jag heja på dig när du uppriktigt gratulera de andra kvinnorna omkring dig som är gravid eller precis har börjat sitt moderskap resa, oavsett hur mycket det svider inuti.

Jag gratulerar din styrka som du vakna upp varje dag och fortsätta att läka.

Du är inte ensam, och många, många andra kvinnor runt om du kan relatera till dig, stötta dig och känner din smärta som du tittar ner på din överväldigande tomma knä.

V illage det är moderskap är en av de vackraste sakerna med att vara en kvinna.

ADVERT

Lägg till din kommentar