Varför Shoppa Gör Du Bajs

För mig är det varje gång jag går till CVS. Jag är där du surfar schampo, bläddrade gratulationskort, och det är det: den omisskännliga lust att släppa en tvåa. Personalen på min lokala CVS måste tror att jag har ett problem, att be för den badrum key varenda gång jag är där.

Jag svär, jag tyckte också att det var något som var en aning för fel med mig, tills en vän till mig berättade att behöva bajsa varje gång hon gick i Mål. När hon frågade hennes andra vänner att ringklockan in, många av dem hade samma erfarenhet.

Vad är det som pågår här?

Mitt nästa stopp var Google, där jag plötsligt upptäckte att det fanns en hel online stam av oss som bajs varje gång vi satt sin fot i en butik. Målet verkar vara den mest populära skit sluta, men det verkar som om shopping, över hela linjen, har en ganska stor inverkan på matsmältningssystemet.

Jag är inte en vetenskapsman på något sätt, men jag tillbringade lite tid andra dagen försöker gå till botten med detta (se vad jag gjorde där?). Jag gjorde en del super-vetenskaplig forskning, i form av Facebook kommentar-intervjuer bland mina vänner. Otroligt, många av dem utgav sig för att ha en Pavlovsk-typ av relation till vissa butiker — där så fort de sätter sin fot i dem, doodie samtal.

Först, låt oss tala om vilka typer av butiker som gör det. Det verkar som de större butikskedjor frigöra skit monster för en hel del folk. Förutom Mål och min egen älskade CVS, HomeGoods, Michael, Jo-Ann Tyger, och Costco toppar listan över platser att på ett tillförlitligt sätt göra människor känner behov av att "släppa några barn av vid poolen."

Bokhandlar som Barnes & Noble var också en populär plats, med en vän bekänna att böckerna avsnitt av Goodwill och inte alltid gör det för henne. En annan vän säger att hon måste lägga en limpa varje gång hon sätter sin fot i sitt lokala bibliotek. Detta nästan vettigt, eftersom så många av oss tycker om att läsa på burken, så jag kunde se hur nära ett rum fullt av böcker kunde rev upp dumpa våra maskiner.

Några av mina vänner erkänna att man faktiskt förlitar sig på sin betrodda bajs butiker för att få saker att röra på sig om de är backas upp . Man går ut ur hennes sätt att surfa på Marshalls bara för att få skiten fabriken i rullning. Hon svär det fungerar.

En annan vän gemensamt att hon var oerhört besviken över att bokhandeln Gränser hade stängt eftersom det hade varit henne gå-till bajs dag.

För varför detta fenomen händer, teorier finns i överflöd (återigen, ingen av dem vetenskapliga). Vissa säger att det är lukten av butiken som blir deras matsmältningssystem safter flödar (kanske på det sätt som bara luktar mat kan göra att vissa personer?). Andra säger att det är definitivt lysrör, vilket inte är så långsökt som jag är orolig för lysrör har utlöst illamående och migrän för mig, så varför inte nummer två liksom?

En skit-massor av mina vänner tycker att shopping i allmänhet överväldigar dem i en upphetsad sätt, och att detta hjälper till att frigöra den choklad som gisslan. De kan mycket väl vara något på spåren där eftersom det är definitivt en hel del science ute om brain-gut-anslutning

Enligt HEALTHbeat en Harvard Medical School publikation, våra känslor kan faktiskt ha ganska djupgående effekter på vår bajs-ing. "Mag-tarmkanalen är känsliga för känslor," HEALTHbeat säger. "Ilska, ångest, sorg, upprymdhet — alla dessa känslor (och andra) kan utlösa symtom i tarmen."

Men det som är roligt är att bland mina vänner, de känslor som de känner att de går in i deras favorit bajs butik varierar faktiskt en hel del. Spänning toppar listan, men andra säger att vissa butiker koppla dem, bar dem, ge dem tröst, eller helt stress dem. Så det är definitivt svårt att säga exakt vad det handlar om brain-gut anslutningen för att sända dem till den offentliga crapper.

Oavsett vad det är, det är definitivt en sak . Och en av mina vänner lät som en känsla som jag började känna mig så fort jag fick veta att detta var en riktig och vanligt fenomen: "jag är bara glada att ta reda på detta är en sak. Jag trodde verkligen det var bara jag," min vän sa.

Eller hur?! Jag menar, jag visste inte exakt tror att jag hade en allvarlig sjukdom eftersom jag var tvungen att släppa den Kraken varje gång jag vandrade Kleenex gången på CVS, men det är skönt att veta att jag inte är ensam, och förmodligen inte ett totalt freak of nature. Förmodligen .

ADVERT

Lägg till din kommentar