Ska Vi Verkligen Berömma Pappor Bara För Att De Är Pappor?

Den andra dagen jag var i affären med alla tre av mina barn som är 10, 8 och 3. Den yngsta var i vagnen, de andra två höll på sidorna. Alla tre av dem hade ganska dåliga attityder. Inte för att detta är ovanligt. Med tre barn under 10 till butiken är i grund och botten mig att upprepa "nej" om och om igen, och hotar att inte låt dem för att få en gratis kaka på bageri, allt medan du undrar om inte livet skulle vara bättre om jag sprang iväg och bodde i skogen.

Någonstans nära mitten av vår resa, som jag hört den lista på min telefon för att räkna ut vad smak av guldfisk-kex meningen var att jag skulle få (det är sååå många nu), en kvinna i hennes slutet av 60-talet drog på min shirtsleeve och sa "Bra jobbat, Pappa."

Hon log mot mig och jag log tillbaka och sade, "Tack" i att utmattade tonen alla föräldrar bär på när de är i butiken ensam med barnen. Men sedan, när jag var på Costco under vårt nästa stop shopping, hände det igen, men den här gången var det ett par i deras tidiga 50-talet. Det hände en tredje gång på banken.

Nu hålla i åtanke, har trippel komplimanger medan out shopping med alla mina barn är ovanligt. Detta var första gången som jag har stött på föräldrarnas cheerleaders tre gånger på en dag. Men verkligheten är, det är inte helt ovanligt för någon att komplettera mig som jag är med alla mina barn ensam, vare sig det är i butiken eller parken.

Jag gick hem den kvällen och berättade för min fru om mina komplimanger. Hennes panna omedelbart fårad och hon sade, "på Allvar? Ingen har någonsin berömma mig."

Hon sa det med en kall uppriktighet, och jag kan se varför. Hon arbetar deltid på våra barns skola. Resten av tiden hon är en mamma, så att hon har många fler möjligheter att ta våra tre wild honey grävlingar av barn runt om i stan för att köra ärenden.

Så varför denna inkonsekvens? Varför får jag uppmuntran för att vara en pappa medan Mel är inte att få samma typ av cheerleading för att vara en mamma?

Vet du vad, jag vet inte. Inget av vad jag tänker säga här är baserad på en sociologisk studie. Jag har inga kvantitativa data, bara mina egna erfarenheter, men av någon anledning, när folk ser en pappa att vara pappa, de känner behovet av att ge dem en liten moralisk boost.

Kommer från någon som har skrivit om faderskap för år, de flesta pappor jag känner som skulle ta sina barn till affären ensam är ganska aktiva fäder. De behöver inte prenumerera på den föråldrade uppfattningen att deras enda uppgift som en far är att vara familjen leverantör. De diska, tvätta, och utföra en miljon andra inhemska uppgifter. I själva verket, i våra hem, jag brukar göra tvättservice, medan Mel förvaltar budgeten. Vi vill inte titta på skyldigheter som vad vi borde göra partisk på vårt kön, utan snarare vem som är tillgänglig och som har kompetens. Det är bäst att Mel förvaltar budgeten. Jag studerade engelska för en anledning.

Om du ser en pappa i butiken med sina barn, så är chansen att han investerade i föräldraskap och hans familj. Han är intresserad i att plocka upp slack vart det kan vara. Han är inte barnvaktsservice (en annan fråga jag har fått frågan ofta och jag hatar det). Han gör bara vad som krävs av en bra och aktiv pappa. Och även om det kan verka som något som ska kallas in, att han inte gör något mer än vad mamma gör.

Rätt och slätt.

Och för att vara ärlig, så mycket som jag hatar att ta mina barn till butiken, att vara en aktiv pappa har kommit med en hel del fördelar. Jag är närmare mitt barn än min far någonsin var. Jag känner dem bättre. Jag förstår deras behov och önskemål. Jag vet att deras upptåg och jag vet att deras leenden. Jag har en underbar relation med alla tre av mina barn, om jag får säga det själv.

Det är ganska häftigt.

Dessutom, och detta är där det blir lite jobbigt, är att gratulera mig varje gång jag går ut med mina barn känns som att jag är placerad på en piedestal för att göra vad jag förväntas göra som en far, och ett slag i ansiktet att min fru för att göra en mycket liknande spelning och får ingen beröm .

Jag menar, ärligt talat, vill vi verkligen behöver för att kunna skilja ut pappor bara för att göra sitt jobb?

Lyssna, komplimanger är underbar. Och föräldraskap i allmänhet kan känna sig otacksam, så, ja, det är trevligt att få beröm då och då. Jag har aldrig slå ner ett vänligt ord när jag får dem. Men vad jag vill att vi alla inser när vi ser en pappa att vara pappa är att han gör vad han bör att göra. Och när du ser en mamma är en mamma, hon gör det samma. Båda gör sitt jobb för att höja god barn.

Det sista jag vill förespråkar här är för mindre beröm för föräldraskapet, så vad sägs om detta? Vad skulle jag hellre se är det även ut en liten bit. För ärligt, föräldrar behöver så mycket beröm och stöd som de kan få.

Så när du ser att frazzled mamma i butiken gräl med en vagn full av barn, ryck i hennes ärm och tala om för henne att hon gör ett fantastiskt jobb. Och i nästa gången, berätta att far samma sak. Det är bara rättvist.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar