Varför Mina Söner Har Långt Hår

Bild via Shutterstock

Människor ofta misstaget mina söner för flickor. Jag rätta till dem försiktigt — jag använder "han" eller "honom" istället för "hon." Ändå, dessa främlingar är djupt förödmjukad. "Jag är så ledsen", säger de. "Jag menade inte—" Och lämna det hängande, som om för att säga till mina söner såg girly skulle vara någon typ av förtal.

Jag har alltid borsta bort det. "Oroa dig inte om det," jag lugna dem. För när dina söner ha långt hår, kommer folk att förväxla dem för flickor. Det är en del av territoriet.

Jag har alltid tyckt om att långt hår på män. Jag brukade tigga min college pojkvänner för att växa ut sitt hår, jag tillbringade fruktlösa år försökt att hålla min man från frisören. Jag älskade hur långt hår tittade på små pojkar. Så jag visste att när jag hade pojkar, jag skulle växa ut sitt hår.

Pojke #1 nästan hindrade mina planer. Han kom ut skalliga, och förblev på samma sätt, med bestämdhet, för nästan ett år. Men hans hår snart började växa. Förutom att det inte växer rakt ner. Barn #1: s hår fuzzad ut som en miniatyr Einstein. Barn #2 s hår växte ut rakt och glänsande och perfekt, och han stenar surfaren ser ner förbi hans axlar. Det är fortfarande för tidigt att säga med Baby #3, men han arbetar upp en stor skörd av beachy lockar. Jag älskar dem.

Min mamma objekt. Så gör mina svärföräldrar, alla av dem föredrar traditionellt precision-cut liten pojke stilar. Mina svärföräldrar sött hålla munnen stängd. Min mamma säger att hon önskar att hon kunde mars barnen ner till frisör. Dessa invändningar kommer främst från en traditionell känsla av könsroller, där små pojkar har kort hår och små flickor har långt hår och Dick och Jane både live med Plats, och alla är rätt i världen. Jag ignorerar dem.

Jag har haft andra invändningar mot mina pojkar hår. Någon sa en gång till mig att de såg ovårdad, och samtidigt som jag skrattade på den tiden, jag har sedan dess lärt mig lite trim kan hålla håret i form utan att kompromissa med längden. Min äldsta sons hår såg ovårdad: det fuzzad i alla riktningar, hans baby hår frizzing ut resten av det. Så även om det gjorde ont, samtidigt som jag inte vill göra det, jag avbröt sin bebis hår så hans riktiga hår kunde växa längre. Han såg ut som en dåligt klippt lite fåren till mig. Men han gillar sitt korta hår och säger att det kommer att växa lång.

Och det är nyckeln: mina söner gillar deras hår. Min äldsta, säger han växer ut. Min mellersta son, en med surfare hår till axlarna, som kommer att berätta för alla som frågar att han växer hans hår ner till knäna. Barnet är för unga för att ha något att säga i hans hår ännu, men när han är, frågar jag honom. Och om han säger att han vill att hans hår cut off, off det kommer att komma (med vissa sniffly tårar för min del).

Min mellersta son vet att långt hår kommer med en del underhåll. Vi måste vara noga med att saker och ting inte fastnar i det. Om det händer, får han ett bad, och han har för att få sitt hår tvättat och luftkonditionerade. Varje morgon, jag borsta hans hår, vissa morgnar, jag räta upp det med min uträtning järn. Han hävdar att han gillar det. Hur som helst, han vet att han måste stå stilla.

Andra barn, som ibland förväxla dem för tjejer, kallar dem för hon, eller undrar varför flickor bär Star Wars tröjor. Vi rätta till dem, naturligtvis, och för det mesta, de får det. Mina pojkar har ännu inte stöta medelvärdet för barn som använder deras hår som ett föremål för åtlöje. Kanske det beror på att långt hår börjar bli mer vanligt på pojkar. Kanske beror det på att jag umgås runt hippies.

Jag älskar deras långa, silkeslena lås. Jag älskar att de, inte någon godtycklig klädsel, bestämde vad de ville att deras hår ser ut. Men mest av allt älskar jag att deras hår är ett uttryck för vem de är. Det är långa. Det är vackert. Det är annorlunda än vad man brukar se.

Och det är fantastiskt.

ADVERT

Lägg till din kommentar