Varför Min Man Älskar Den Hunden Mer Än Mig

Prinsessan Diana en gång berömda sade, "Det var tre av oss i detta äktenskap, så det var lite trångt."

Jag kan relatera.

Men i stället för en tron-att ta tag före detta älskare armbåga på mitt äktenskap, det är någon mer ärlig, någon som inte har en agenda, men ändå är med i tävlingen för min mans lustar. Jobbintervju meningsfulla blickar med sina stora, bruna ögon och fläktade in i rummet med vad som bara kan beskrivas som en ohelig stanken, att någon hund.

Och den känslan är ömsesidig. Hunden, som det verkar, är i centrum för min mans universum.

Min man kommer skutta i från jobbet och leder direkt till ett mysa... Med hunden. Så småningom, efter att de analyserar den hund som har fått sina grundläggande behov tillgodosedda – och lite till – han kan fråga hur jag är. Han kommer inte att stressa för att se om jag behöver en drink eller klappa mig på huvudet. För att vara rättvis, jag skulle vara mer benägna att slå honom än att slicka hans ansikte som om han försökte rufsa mina öron, men ett inlägg-arbete gin & tonic skulle inte gå fel.

Så vad kan jag göra? Ignorera och höja sig över det? Förvandla mig själv till en utgjutelse, dregling, geriatriska doofus med en lukt problem och smak för viltolycka? Gå samman med hund utmanare för min familj är kärlek?

Åh, ja, min familj. Har jag glömt att nämna att det inte bara är min man, men alla andra som verkar för att hålla hunden i någon form av helig status, oavsett hur många gånger han gör en oopsie i natt (gissa vem som städar upp) eller lämnar annan strumpa mate-avdrag (rot-orsaken till de flesta morgonen sög sessioner)?

Vad är mer, ingen kostnad är sparat på hunden. Där vi kan gå ut på någon form av " dag " en gång varje två eller tre år, min man och hund ta lång tid, meningsfull promenader minst två gånger per dag. Våra barn är tvungna att finnas på potatis och Spam medan hunden är behandlad för att de finaste rått kött-diet som finns. Hunden har regelbundna lyxig spa-sessioner samtidigt är det närmaste jag kommer till en bubble bath är när jag skurade badkaret.

(Ok, det här är mer eller mindre en överdrift. Våra barn skulle inte känner en kan Skräppost om det föll i deras wholewheat pasta baka och hunden har faktiskt aldrig varit på ett spa. Han föredrar en verklig gyttjebad, med faktiska lera).

Jag har övervägt att ha en uppriktig diskussion i stil med "Vem tror du att älska mer," men det ser bara patetiskt och galen. Efter allt, han gifte sig med mig, inte på hunden – även om jag misstänker att om lagen och samhället var mer accepterande, kan detta inte vara fallet.

De har varit tillsammans i 14 år till våra 10, så kanske deras band är bara naturligt, även om jag ägna mer uppmärksamhet till min personliga hygien och bidra till familjens inkomst snarare än att tömma det genom avmaskningstabletter regelbundna behandlingar och kirurgiska ingrepp för att ta bort plast leksaker, stenar och artiklar av kläder.

Det är inte så att jag inte gillar hunden. Han är bra. Söt, ännu. Han inte puckel saker och han är godmodig. Han är också helt neurotisk när det kommer till hans livslånga partner, par av dem har utvecklat ett medberoende så ogenomtränglig att det kunde inspirera Hall & Oates att skriva en ballad för dem – men på det hela han är inte en dålig hund. Det är bara det att han är neurotisk och behövande och den dag jag aldrig har att välja en annan svart hund hår från min kräm matta kommer att vara en spännande en faktiskt.

Förutom att det är sak: den dagen kommer, och det kommer att kasta en så överväldigande skugga över vårt hushåll att jag är rädd för den enda trösten kommer att bli en ny, slingrande, fyrbenta själsfrände. Nästa gång är det min tur att välja hem-vrakplundrare. hjälp.

Relaterade inlägg: 8 Skäl till Varje Familj Borde Ha en Hund

ADVERT

Lägg till din kommentar