Varför Mina Barn inte Har Jobb i High School

När jag var i gymnasiet, jag jobbade på Ralph ' s grocery store i vad som då var känt som "aptitretande avdelning," men nu är helt enkelt deli. Jag skivat kött, smörgåsar, baljor, som fylls med potatissallad, städade stek maskin – det var ett hårt arbete. Jag arbetade tillsammans med medelålders män, unga kvinnor och andra flickor i tonåren. Jag bar en orange polyester uniform som alltid luktade något av fett, oavsett hur många gånger jag tvättade det. Jag jobbade på livsmedelsbutik i två år, tills för ett par veckor innan jag gick till college.

Varje öre jag gjorde gick åt för att betala för fyra saker – kläder, gas, går ut med mina vänner och nickel påsar av potten.

Det var inget värdefullt för mig om erfarenhet av att arbeta där. Jag har aldrig använt en kött slicer igen i mitt liv, och andra än de liter färskpressad apelsinjuice drack jag för gratis under de två år, det var inte det mest hälsosamma miljö för en tonårstjej. Också, det var farligt, jag såg en flicka som skär av toppen på hennes finger, och brände upp min arm på grillen ganska dåligt. Kanske om jag hade varit intresserad av besöksnäringen eller hade ambitionen att stiga upp i företaget till en ledande ställning, det skulle ha varit ett värdefullt sätt att tillbringa min tid, men så var inte fallet.

På den tiden var det möjligt att få hög klass kredit – det kallades "arbetslivserfarenhet" – för en del tid jobb. Så jag gjorde smörgåsar i stället för att ta lektioner på eftermiddagarna. På 70-talet kunde eleverna skate genom att göra så lite akademiskt arbete som möjligt och ändå komma in på högskolan, vilket jag gjorde. Tack och lov, det skulle aldrig hända idag.

En av de första sakerna jag sa till min man när våra barn började skolan (när de var på dagis) var att jag absolut inte vill att de ska ha jobb medan de var i high school. Jag minns att han tittar på mig som att mitt huvud snurrar runt. Inte fungerar? Han, som jag, har alltid haft jobb, till att börja med ett papper rutt i Wisconsin mitt i vintern när han var 12 år gammal.

Det var min starka tro på att deras jobb var att studera, delta i fritidsaktiviteter, göra något volontär arbete, och spendera tid med sina vänner och familj. Sommarjobb som var fina – men inga jobb under läsåret.

Jag inser att det finns familjer som high school barnen måste arbeta för att betala för någonting utöver sin grundläggande verksamhet, önskemål och behov. Mina barn var inte i den situationen.

Under samtal med andra föräldrar om detta, jag fick ofta höra att deltidsarbete är viktigt för tonåringar lära sig ansvar och värdet av pengar. Baserat på min egen erfarenhet, jag kände att deltidsarbete gjorde motsatsen – eftersom jag inte har att betala för väsentligt med de pengar jag tjänade, och eftersom jag inte uppmuntras att spara något (inte heller jag någonsin tänka på det), jag arbetade 20 timmar i veckan för att köpa en ny outfit varje fredag och få stenas.

Mina barn, å andra sidan, lärde engagemang, disciplin, respekt och time management från att fokusera på sitt skolarbete och fritidsaktiviteter. De tillbringade ganska mycket varje vaken timme i skolan, från tidig morgon till sena eftermiddagen, gå på lektioner och tränar eller repeterar. De kändes som de var en del av något större än de var – sin skola, sitt samhälle, sin liga.

Vid 16 vi köpte vår äldsta bil, där våra yngsta används sedan när han fyllde 16, så var och en av dem skulle kunna köra till och från sina aktiviteter och jag behövde inte chaufför runt dem längre.

Åh du kanske tänker, de var bortskämda. De hade allt som överlämnas till dem, de har aldrig haft att arbeta för något.

Du skulle vara fel att tro att. Ja, de hade det ganska lätt ekonomiskt – men det är en hel del som förväntades av dem. Vi ville att de jobbar hårt på sina skolarbeten och valda aktiviteter, och de var inte tillåtna att missa repetitioner eller praxis, om det var en riktigt bra anledning – som oftast är inblandad dem att vara sjuka. De visste att de skulle vara här, ren och vaken, när släkt och vänner kom på besök. De var att komma hem på kvällarna under veckan och äta middag med oss. Vi förväntade dem att ta ansvar att vara high school-elever på allvar.

En gång i college, har de båda en del tid jobb för att komplettera sina utsläppsrätter. Både examen i fyra år och nu lever på sina egna med mycket lite ekonomisk hjälp från oss.

Skulle detta fungera för alla? Inte troligt. Men det fungerade för oss. Och jag skulle göra det på exakt samma sätt igen.

Relaterade inlägg: Nej, Moderskap Är Inte ett Jobb

ADVERT

Lägg till din kommentar