Varför Moms inte Kan Sluta identitetsstöld

Någon har stulit min identitet. Och den verkliga kicker är, jag vet exakt vem det är.

Detta trashankar trekant har tagit mitt namn och ersatt det med en handfull av generaliserad smeknamn. Jag är inte längre "Annie." Nu är jag "MAMMA!" "MAMMA!" "MAMMA!" och då och då, med en eyeroll för bra åtgärd, "Mamma". Det är inte vem jag brukade vara. Jag brukade vara en stark, våldsamt självständig kvinna som inte ger en tanke till spjälsäng stötfångare och bilstolen säkerhet. Jag gick till sängs när jag ville och sov hela natten lång. Jag ordnas vardagsrum möbler när jag blev uttråkad. Jag tillbringade min lediga tid till att umgås med mina vänner, läsa böcker och titta på favorit filmer flera gånger. Jag har gjort val som påverkat mig och ingen annan.

Nu är jag en mamma som band om hennes barn' skärmen och får blubbery över lösa tänder. Jag går i tre omgångar med tre barn varje kväll vid läggdags, eftersom det tydligen går till sängs är någon form av medeltida tortyr. Jag har knappt tid eller energi att plocka upp saker från möbler, mycket mindre bestämma var jag skulle hellre placera den. Jag spenderar min fritid...vänta, jag har fri tid? Jag kan fortfarande göra val, men var och en måste vara vägd på en våg av tre andra liv och hur de kommer att påverkas.

De har stulit min identitet, dessa dyrbara små djur.

Och vad som är riktigt roligt är att jag inte vill ha det tillbaka.

Okej, det är inte 100 procent sant. Ibland, för flyktiga ögonblick, när jag är trött och gnällig och upp till mina ögonglober i kid-drama, jag dagdrömmer om mitt tidigare liv. Men det är alltid kortlivad. Jag skulle inte ta tillbaka min pre-moderskap identitet om du betalade mig.

Men jag vill att mitt privatliv tillbaka, thankyouverymuch.

Som en mor, min integritet kränks dagligen. Från det ögonblick som första pissa lilla ängel föddes i min kropp, sedan levereras från min kropp, då fed och tröstade med min kropp, min kropp har inte varit i min kropp. Även om alla tre navelsträngar skars (jag var där, minns jag), det är som det är fortfarande en osynlig kedja som drar dem till den plats som jag är i huset.

Om jag vaknar tidigt för att få lite ensam tid, de vaknar tidigt, alltför.

Om jag lämnar rummet för att ta ett telefonsamtal, och de följer mig.

Jag brukade meditera. HA!

Kissa i fred? HA HA HA!

Duscha ensam? Jag minns de dagar ömt. Mina barn har sett mig naken så många gånger att de förmodligen kommer att ha någon slags Freudiansk krisen senare i livet. Och det kommer att bli deras eget fel.

Folk frågar ofta om jag har integritetsfrågor som författare på Internet. Det gör jag. Men inte alls så många som jag har som en mamma i mitt eget hem.

Och det finns ingen jag kan gå till med dessa problem. "Det är inget vi kan göra åt det, Ma' am. Det är bara moderskapet."

Bra sak i dessa små människor är så förbaskat söt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar