Damn Right, Michelle, 'Lutande I' B. S. Och Här är Varför

Jag började jobba när jag var 14 år gammal. Mitt första jobb var som praktikant på en tv-station när jag var i high school. Sedan dess har jag arbetat på ett läkemedelsföretag, tech startups, digitala förlag, och hade ett decennium lång karriär inom den ideella sektorn. Medan roller har förändrats, men en sak var de samma — jag har alltid varit en svart kvinna som arbetar.

För år, tänkte jag att arbeta hårt, vara entusiastisk, och pitching i skulle vara tillräckligt för att flytta upp stegen i min karriär. Senare fick jag veta att lägga upp och tala för mig själv, att avsiktligt om att peka ut mina bidrag, och be för den lön jag trodde att jag förtjänade. Fortfarande, jag kämpade för att avancerade även marknadsförs som "oumbärlig" och "hjärtat av laget."

Det är därför, när Michelle Obama nyligen sa att "Det är inte alltid tillräckligt att luta sig på, eftersom att skiten fungerar inte hela tiden," jag ville hoppa upp och ner och skriker "jag försökte berätta för y' all!"

Sheryl Sandberg, Facebook COO skrev boken, Lean I i 2013 som ett manifest för arbetande kvinnor. I boken, menar hon (bland annat) att kvinnor lämnar arbetskraften för att få barn för tidigt, att kvinnliga ledare behöver för att vara mer säker, och kvinnor bör hjälpa varandra att lyckas. Inget av detta är fel. Enligt min erfarenhet, men lutar i har inte varit till särskilt stor hjälp när det gäller att främja min karriär. I vissa fall, det har faktiskt hållit mig tillbaka.

Jag är inte den enda som blev lurad in i lutande i bara för att ha det slå tillbaka. Be andra kvinnor i färg, även de som har pengar och utbildning för att komma in önskad utrymmen, och många av dem kommer att säga samma sak. Lutande i fungerar inte för oss. Inte konsekvent i alla fall.

I en fullständig redovisning, jag läser Lean I år sedan och fann det att vara insiktsfull, även genom sin ton-dövhet. Som Michelle Obama sade, att det inte alltid arbetet, men det finns några saker som är meningsfullt. Få din partner att sätta in, inte oroa folk gillar dig, och arbetar med saker och med människor du bryr dig om är alla goda råd. Du har fortfarande att vara försiktig med dessa saker när du är en kvinna av färg.

Det har varit många gånger jag har klivit upp för att ta på sig mer arbete för att hjälpa en kollega ut, tala ut och vara förnuftets röst eller expertis, och hoppade på projekt som jag verkligen brinner för och jag visste att jag kunde bidra en hel del till. Jag kan inte säga hur många gånger vit chefer (för både män och kvinnor) har tagit min entusiasm som ett hot mot dem och deras ställning, och gjort vad de kunde för att sätta mig på min plats.

Jag upplevde den för första gången på den icke-vinstdrivande jag arbetat för. Jag hade jobbat där i flera år utan att en befordran eller en höjning. Alla talade mycket för mig, och på begäran av den verkställande laget, jag hade mina händer i en massa olika krukor i organisationen. Jag var stolt över att mina kunskaper var en tillgång för laget, och glad att planen i så mycket som möjligt. När jag frågade för en höjning, men min handledare plötsligt fick minnesförlust. Han kunde inte förstå varför jag var att be om mer pengar och marknadsföring. Även om jag var hantera mitt eget team, som ansvarar för att lansera flera nya, framgångsrika program, och stödja organisationen generellt, att han inte kunde se min poäng. Det tog mig hotar att lämna företaget för att få honom att gå med på en ny titel — inte ens en höj! Alla som lutar sig i gjorde inget för min lön.

En annan tid, i ett möte för våra utbildningar, vi upptäckte att våra elever inte uppnår de mål vi satt upp för dem. När jag ville stanna och gräva djupare i varför, och fundera ut en lösning för problemet, jag blev kallad "emotionell" och berättade att sänka mina förväntningar. Efteråt, en vän drog mig åt sidan och låt mig känna att jag verkade arg." Även om jag bara var att brinna för det, trots att mina synpunkter var ett direkt svar på verkliga data, och även om jag bara försöker att göra det arbete som jag var anställd för att göra, var jag tittat på som en arg svart kvinna . Vid nästa möte, vår chef började med att instruera oss för att spara våra synpunkter så att vi kunde få igenom dagordningen. Eftersom jag var den enda som hade talat ut, stod det klart att hon sade att för att tysta mig. Meddelandet togs emot. Jag behövde mitt jobb, så jag bara stannade lugnt. Så mycket för att luta sig på.

Jag har pratat med hundratals kvinnor i färg under åren, svarta kvinnor i synnerhet, som har hanterat liknande frågor. Vi häller hela vårt själv i ett jobb, bara för att vara förbisedd av en ledande position när man äntligen öppnar upp. Vi har delat med oss av våra perspektiv med våra lag i ett försök att förbättra företagets produkter eller tjänster, särskilt när det gäller mångfald, bara för att röstas ned av en grupp vita människor som bara "don' t get it." När vi försöker att ta itu med våra problem med HR eller en handledare, vi får betecknas som svårt eller arg. Från den punkt på, vi har ett mål på våra ryggar. Svarta kvinnor kan göra allt rätt och ändå gör det mindre än varannan person i laget. Vi kan tälta, magert, eller fylla i och fortfarande vara förbises för möjligheter att avancera.

Så vad är problemet? I många fall, de personer som är att bedöma värdet av lean inom tittar på det från linsen av deras egna perspektiv. De är också ofta basera vem som ska främja på saker som inte är relaterade till själva arbetet. Deras vän, någon som de känner sig bekväm och gillar att umgås med, eller en kollega som de vet är att ha en tuff tid och behöver en paus, kommer att få höja sig över kvinnan av färg som har varit att böja över bakåt för att göra ett jättebra jobb.

Svarta kvinnor, kvinnor i färg, vi vet att vi måste vara tio gånger bättre än alla andra för att ses, så när vi gör grundläggande grejer, det ser lätt ut. Det är genom design. Vi behöver inte ta med våra personliga problem på arbetsplatsen. Du kommer inte veta om vi är med hälsofrågor. Smärta som vi känner när vi är förbisedd för annan marknadsföring? Du kommer inte veta om det eftersom vi förstår att vi kan inte vara emotionell. Eller för att öppna. Eller alltför mänskliga. Det är skitsnack. Lutande i har inte gjort något annat än lämnat oss alla utmattade.

Den ljusa sidan är att det finns fler kvinnor i färg lämnar arbetslivet i att starta egna företag. Vi erkänner vår makt och lutar sig i vår sak. I stället för att sätta oss alla i att bygga upp företag som inte gör annat än att slå oss ner, vi håller på att skapa företag som vi kan lita på. Det är dags.

Tack, Michelle Obama, för att han sa vad som behövde sägas. Dags att börja luta i oss själva.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar