Varför har jag Aldrig Kommit Över Prinsessan Dianas Död

Jag var 12—en hormonell, hoppfulla, tween—när Diana Spencer gifte sig med Prins Charles. Jag satt som klistrad framför teven för att fånga varje detalj av deras galna, täppt, kungliga bröllop. Hennes poofy klänning, tunga tiara, jätte tåg och lite blyga uttryck var en karikatyr-liknande manifestation av hela min barndom fantasier. Vid 12, jag var knubbig, vemodigt och orolig, ingen skulle någonsin älska mig. Min prins kanske aldrig kommer, men då Diana gifte sig med henne. Det fanns vagnar och buketter och hästar och blomma flickor och en ring. Spektaklet gav mig hopp. En dag kanske jag också gifta sig med en man med många namn. Kanske är han inte den sötaste, men jag kunde hantera.

Diana bosatte sig i hennes kungliga uppdrag. Hon hade barn. Hon dansade med John Travolta. Hon gjorde ett namn för sig själv som arbetar med allvarliga orsaker. Hon växte upp, och så gjorde jag jag har hittat min egna prins (som hade en normal mängd av namn, men gjorde upp för det genom att vara sötare än Prins Charles). Jag hade barn. Jag gjorde inte dansa med John Travolta, men jag kom över det. Jag hittade mina egna passioner, orsaker och sanningar.

Då sanningen sakta kom ut om Dianas olycka, hennes ätstörning, hennes civilstånd elände och den verkligt svåra livet av en Windsor prinsessa. Men hon sög upp det, och hon gjorde saft av citroner. Hon gjorde skrämmande, okänd sak och fick i äktenskapet och insisterade på att vara en riktig mamma till hennes barn. Hon lät inte royal anläggning som regel sitt liv. Hon har hittat sin riktiga plats i världen, trots några misstag.

Hennes val är meningsfullt för mig. Jag gjorde tuffa beslut i mitt liv och med mina egna barn. Jag var en skilsmässa advokat som bestämde sig för att sluta och stanna hemma med mina barn. Även jag gjorde en skrämmande val som många trodde var dumt. Som Diana, jag valde lycka och mina barn än vad jag hade tänkt att göra, och jag gjorde misstag längs vägen. Mina barn var min prioritering, och jag hade hittat min sanna plats i världen. Jag kände det som om vi var i synk på vissa sätt. Men till skillnad från henne, jag var inte kompis med Elton John.

Sedan en fruktansvärd dag i augusti när jag var gravid (något jag var alltid hormonella för de stora händelserna i Dianas liv), kom nyheten om att hon hade dödats i en bilolycka. Jag såg blommor stapla upp framför Kensington Palace. Jag såg Queen att komma ut och göra en mycket hård ansträngning att vara människa. Jag snyftade genom Dianas begravning och inspelade song-Elton lekte i hennes hyllning—en låt som jag fortfarande spelar idag. Jag läste hennes bror beröm som tog stick i den kungliga familjen. Jag dubbelvikt av smärta när jag såg not som heter "Mamma" på hennes kista och kunde inte andas som hennes pojkar följde hennes häst-kista. Jag kände vemodigt om henne avskild begravningsplats.

När Diana dog, hennes drömmar dog med henne. Med henne borta, jag kände mig som om några av mina egna optimism hade gått bort med henne. Saga-prinsessa bröllop inte är verkliga. Äktenskap är inte perfekt, och vissa misslyckas. Royalty kan vara en börda, inte en välsignelse. Löfte för framtiden kan vara flyktiga och falskt. Ungdomar försvinner. Hjärtan gå sönder. Hitta dig själv kan vara en utmanande uppgift. Och ibland blir det mycket, mycket illa utan anledning. Alla dessa lektioner kom från en kvinnas liv.

Diana var en symbol för mig. Även som hon klarade med vändningar i hennes liv, hon gav mig hopp om att det skulle sluta så lyckligt om du har justerat dina förväntningar för den moderna världen. När hon var plötsligt meningslöst borta, hoppas för mig var också borta. Som 12-årig flicka som tog i den kungliga bröllopet med stora ögon hade förlorat sin prinsessa.

Jag antar att vi alla förlorar våra prinsessor som vi växer upp. Sagan slutar, och vi alla måste möta livet utan sagobok. Men i våra hjärtan kommer alltid ont att historien till slut.

ADVERT

Lägg till din kommentar