Varför Det Suger Att Vara Favorit Förälder

Jag är den favorit förälder, det finns ingen förneka det. Jag är mitt barn gråter för i natt, den ena springer hon till när hon blir sårad, hon sträcker sig efter när vi kliver in genom dörren. Och det suger.

Jag trodde aldrig att jag skulle känna på detta sätt. Trots allt, ett av mina skäl till att vilja ha ett barn att uppleva att de är allomfattande, ovillkorlig kärlek, som bara små barn verkar kunna projekt. Två år till föräldraskap, att jag har upplevt att älska många gånger om. Jag njuta av full-body kramar, bli inbjuden till alla hennes barn, äventyr, och veta att jag kan lösa allt. Alla dessa ögonblick kommer dock till en kostnad.

Att vara favorit är att vara på samtalet i varje ögonblick, att veta att när mina barn skriker över skärmen på 2 am, hon kommer att bli outhärdlig för mig. Det innebär att spendera de sällsynta kvällar oroande om hur läggdags är att gå och komma hem för att hitta att hon fortfarande är vaken efter det att gråta för mig för tre timmar. Det betyder att du aldrig ens funderar på att åka bort över helgen. Det innebär att röras, ständigt med mitt ben grep min arm drog, mina öron höll fast vid, mitt ansikte är repig.

Att vara favorit hjälp Lördag morgnar som denna: Min dotter vaknar upp på 6 på morgonen och samtal över skärmen, "Mamma! Behöver mamma!" Men Lördag är min morgon att sova i, så min partner groggily steg ur sängen, och jag boet djupare in i högen av täcken och filtar. Skärmen är fortfarande på. Jag hör att min partner går in i rummet och säga god morgon. Min unge samtal förvandlas till rop. "Nej! Nej! Behöver mamma! Mamma! Mamma!" Jag stänga av skärmen, men jag kan fortfarande höra henne gråta. Jag ger i och går iväg, fortfarande trött.

Den svåraste delen i att vara favorit, dock, är att det innebär att min partner kommer till skada. När min grabb samtal för mig, hon är underförstått begär inte för min partner. När min sambo svarar på dessa samtal, avvisande är ofta mer explicit: "Nej! Inte du! Mamma!" Mitt barn är ett barn nu. Hon är alldeles för ung för att veta att hon är okänslig eller att få veta att utveckla vissa takt. Att hon inte märka eller bry sig om att hon såra någon som älskar henne. Denna favorisering kompliceras av det faktum att vi är en två-mamma familjen. Min unge preferens för mig kan inte vara inlindad i mjuk, om sexistiska, ursäkta att små barn ofta utgör nära band med sin mamma. När min grabb väljer mig, hon väljer en mor över den andra. I en familj där (som många familjer med småbarn) vi stava ut allt, min sambo frågar "Varför gör hon H-I-E för mig?"

Det är inte att mina barn hatar hennes andra mamma. Hon inte. På vissa morgnar, hon hälsar min partner med en entusiastisk "hej", utsträckta armar. Varken min sambo eller jag saknar kramar, kyssar eller gåvor av klottrade på ett papper. Bedtime stories läsa av min sambo är en värdefull del av den nattliga rutin, och jag är inte inbjuden. När mitt barn säger "jag älskar dig" det är alltid äkta. Men den kärlek som våra barn har för båda hennes föräldrar ändrar inte det faktum att jag är favorit.

Vi gör vad vi kan för att förhindra att våra barn favorisering. Den som är närmare plockar upp henne när hon faller. Även om det gör läggdags en pärs, jag kan fortfarande gå ut på natten. När hon gråter när jag lämnar rummet, jag fortsätter att gå. Vi gör vad vi kan för att lugna varandra. Min partner, som håller våra skrikande barn, säger till mig: "Det är OK! Vi ska vara bra! Du går ut!" Jag går ut, och det är OK, och de är fina.

När min partner trollformler ut igen, "Varför har hon H-I-E för mig?" Jag påminna henne om att hon inte hatade. Hon älskade med den fulla vidden av vår dotters hjärta, även när det gäller barn är att ropa ut mitt namn. Jag vill påminna både oss att det är OK att jag är den favorit just nu, som jag kallas för, klängde sig fast vid och ständigt behövs. Det kommer att bli en dag när jag inte är favorit—en dag när jag och min partner kommer att vara en våra barn blir till som vårdare av hemligheter, läxor hjälpare, eller mender av ett brustet hjärta. Det kommer en dag när mitt barn är i tonåren och vänder sig till mig och skriker med all den ilska hon kan uppbåda, "jag hatar dig!" Den dagen, vi kommer att berätta för henne samma sak som vi säger till henne: "Du behöver inte välja någon av oss, eftersom du är trygg med oss båda. Både av oss älskar dig mer än något annat."

Det är bara en favorit i vår familj: Det är hennes.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar