Varför Invandrade Föräldrar Ska inte Namnge Sina Barn "John"

Ett enkelt namn, verkligen. Rätt? Tja, det är inte hur man har arbetat fram. Av någon anledning, det förvånar folk, som mitt namn är inte Jon, Juan, Jowan, Jaan, eller Johan. När vi på det, låt mig tala om för dig vad mitt riktiga namn är det inte. det är inte Jonathan, Johnny (även om jag ska ta den här), eller en Knekt. Och det är definitivt inte freakin' JHON. När gjorde att även bli en möjlighet?! Jag tvivlar på att någon annan "John" har fått sitt namn behandlas så bedrövligt.

Det är denna sak som händer när folk ser mig. Jag medger, genom att odla skägg, jag gör det inte lätt för någon. Absolut inte TSA folk som rutinmässigt dra mig åt sidan för "slumpmässiga" kontroller. (Som ni kan föreställa er, jag är populär på flygplatser). Men det är som att människors hjärnor inte kan tolka vad de ser och hör. Allt är i konflikt. Som jag förstår det, hur visionen fungerar är att vi ser vad våra hjärnor tror vi ska se. Tydligen en hel del av hjärnan säger till folket: "Det finns inget sätt den här killen som heter John. Det är förmodligen Ali, eller Samir. Kanske Gamal. Något etniskt. Något annat skulle inte vara någon mening med. Jag har sett en kille som förut, och hans namn var säkert inte John ."

Så när jag berätta om mitt namn, i själva verket, John, en massa hjärnor bara inte kan beräkna. De är förvirrade. Det är förödelse och gnistbildning och överhettning. Hjärnan då att kalla sina inbyggda i "etniska översättare" för att göra känsla av det hela, och man börjar se "Jhon."

Vad händer härnäst? Enkelt – fler frågor. "Hur stavar du det?"

Jag vill alltid att svara: "Hur fan tror du det stavas?!" Eller kanske: "Um, precis som alla andra "John" som finns där ute? (Du bleeping-pip.)" Men det har jag inte. Jag stava ut det. Slutar det där? Aldrig.

"Åh. Coola. Men... det är inte ditt real namn, eller hur?"

Det är faktiskt det. Mina föräldrar – invandrare från Egypten, som trodde att de gjorde en bra sak. Inser att de var i ett nytt land, de gjorde det mycket strategiskt beslut att ge mig ett namn som lät som att jag hörde hemma. De ville inte att jag skulle ha gjort narr av som barn. Att växa upp, jag hade en vän som hette Meena vars föräldrar saknade förutseende nog att min hade. Eller kanske de kunde inte förstå begreppet som ett namn som är så populära i Egypten bara inte skulle fungera så bra här. Jag är inte säker. Hur som helst, hans barndom sög. Hur skulle det inte när du är i andra klass och de flesta av dina klasskamrater tror att du har en Indisk flickas namn? För att inte tala smeknamn – jag ska bespara honom och alla "Meenas" där ute (det är mer än du tror) förlägenhet här, men de är inte alltför svårt att komma upp med.

Tillbaka till mina föräldrar. De kom hit för att ge sina barn möjligheter som inte finns i Egypten. Jag är född här och är Amerikansk medborgare, och de ville ge mig ett namn som matchade – en som får mig att passa in i direkt. Plus att det var ett namn som alla visste hur man stavar (Ha!). De föreställde sig sina barns liv här i denna skinande nya landet och ville inte riskera en tongue twister på ett namn för att förstöra deras arbete.

Min pappa har alltid gjort det till en vana att berätta för mig att jag kunde bli president i Usa. Jag brukade alltid skratta när han skulle säga det, och utan att misslyckas, han skulle alltid svara samma sätt – "Varför inte? Efter allt, du var född här, och du är precis som alla andra här." En del av detta tror jag, i hans sinne, var att min namn var bara "som alla andra är."

Jag föreställer mig att de händelser som ledde till min namngivning av att gå ner så här: min pappa är i en djup, tillfredsställande sömn – den typ som framkommer när saker och ting går enligt plan – och drömmer om min framtid här i USA Han ser mig ansikte mot ansikte med Chefen för högsta Domstolen, vänster hand på Bibeln, höger hand i luften. Då den förväntade meddelande – "mina damer och herrar, ordförande i Förenta Staterna, Naser Gindy Malek Abuseif!" Det ögonblicket i hans dröm måste bara verkade lite väl, mindre . Han vaknade upp i panik svett skriker "John! Vi har till honom namnet Johannes!!" Så trots att uppfattas som sell-outs med den bruna samhället, mina föräldrar gick med John. Ett namn som skulle ge mig inga problem. Eller så de trodde.

Inget av detta är deras fel. De gjorde vad de trodde var rätt. De kunde inte ha förutsett att människor kommer att vägra att tro på mitt namn var vad jag ville säga att det var det. Och de höll fast vid sin strategi. De heter mina två bröderna Steve och Andrew. Märkligt nog, att de inte får samma frågor. Inte heller min fru för den delen, vars namn är Margareta och är också Egyptiska. Jag undrar om det har att göra med det faktum att de ser, tja, mindre brun. (Se bilder nedan.)

Kanske Meena ' s föräldrar var inte så tokig trots allt. I slutet, ditt namn inte ändra hur människor ser på dig, gör det? Kanske borde jag ändra mitt namn till något som de flesta människor förväntar sig. Men skulle jag någonsin kunna bli president med ett namn som Metthat, eller Suleiman, eller... Barack?

foto: flickr/Nick Richards

ADVERT

Lägg till din kommentar