Varför är jag Inte Längre Rädd för Att Vara En "Konstig" Morsan

Någon frågade mig nyligen om jag någonsin måste ta itu med andra mammor att döma mig, för jag är liksom kända för att vara lite konstigt och off-the-wall, och om så, har jag oroa mig för att min är lite annorlunda skulle få dem att på ett orättvist sätt vara domare för mitt barn. Mitt svar är ett Helvete. Till. Den. Ja.

Tyvärr, jag har haft att göra med att vid många tillfällen.

Alldeles för många tillfällen att räkna med, faktiskt.

Och om någon av de spända Judgy McBitchholes läser detta, jag är säker på att de är helt att döma mig just i detta ögonblick. Trots allt, jag bara använt ordet "helvete" i här, och i deras värld ordet "helvete" är förmodligen inte ett ord som en respektabel mamma skulle använda.

Vad på jorden ska grannarna säga???

Jag kan säga med 100% ärlighet som jag aldrig ställa den frågan till mig själv.

Varför?

Eftersom jag don ' t give a flying fuck.

Ja. Jag sa bara "fuck."

Ingenting verkade för att fånga essensen av bara hur helt och fullt jag bryr mig inte vad folk gillar att tänka på mig.

Var jag alltid så här? Nej. Som de flesta av oss, jag har definitivt gått genom olika faser i mitt liv där jag försökte desperat att passa in.

Jag växte upp, gå till en liten-liten, liten privat skola med barn som jag alltid hade känt, och jag var bara helt själv, eftersom dessa barn var som en familj. Med familjen som du egentligen inte tycker om hur du är, du bara är . När jag var i 6: e klass, jag lämnade min privata skolan bubbla att gå till det offentliga, där alla och allt var annorlunda, och jag kände plötsligt ett stort behov av att passa in. Jag ville klä mig som alla, har hår som alla andra, prata som alla andra, agera precis som alla andra och bli accepterad som alla.

Som varade i ungefär en dag.

När din mamma tvingar dig att få en perm-fro att "alla coola barn bär" och du slutar upp att vara den nya killen i skolan med den frisyr som ingen bär men lunch damer, då vet du att hela "passa in" saker bara inte kommer att fungera för dig. Det är svårt att smälta in med dina kollegor när du är en fot högre än alla andra och ser ut som du slicka ljus uttag för sport.

Så vad gör du? Du antingen försöka vara någon du inte är, eller du bara säga "fuck it" och börja göra din egen grej.

Då kan du träffa andra barn som har sagt "fuck it" och gör sin egen grej.

De är ditt folk och du är nöjd med dina medarbetare.

Från och med då ut, jag höll på att göra och säga vad konstiga grejer jag ville det, oavsett vad alla andra tyckte om mig. Inte nog med att jag marschera till rytmen av min egen trummis, men min trummis var typ av en naken, bongo-spelar, Matthew McConaughey typ. Inget av detta är uniformerade, marching band kinda trummis för denna tjej.

Vissa människor har älskat mig och vissa människor hatade mig. Och det var okej med mig, för jag var bara mig själv.

Så en dag, flera år senare, jag klämde en skrikande liten person ur mitt-i-mellan.

Det är när jag gick av rälsen. Eller kom tillbaka på rälsen. Jag antar att det beror på din definition av rails .

Om du är en mor, då vet du vad som händer när du har din första barnet: Du får en liten gök majuckoo.

Jag var helt och fullständigt besatt av att vara en perfekt mamma och att se till att min son blev den perfekta pojken. Moderskap kinda kastar dig direkt tillbaka till den osäkra teenage mentalitet där man vill göra saker som alla andra gör dem. Unga mödrar kan vara cliquey, som gör att du plötsligt känner att måste, återigen, att passa in.

Och för första gången på länge är jag riktigt ville passa in.

Jag gick alla av Mamma och Mig slags klasser så att jag kunde träffa andra mammor, och jag försökte passa in och vara perfekt som dem. Jag försökte bära vad ALLA hade på sig, bära väskan som ALLA bär på, ge min familj den mat som ALLA äter, tryck barnvagn som ALLA drev, och kasta awesome födelsedag part, som ALLA var att kasta, så att jag skulle bli antagen till Systerskap av Moderskap.

Och du vet vad?

Det är fullkomligt sög.

Jag var inte bara runnit ur vardagen om att vara mamma, jag var ännu mer dräneras från att försöka vara precis som alla andra.

Så en dag när min son var ca 4, jag tog honom till en McDonald ' s lekland och han hamnade i ett slagsmål med en annan liten pojke i den fruktade tunnel av bakterier.

Jag satt på ett kluster av bord med ett gäng av de "populära" mammor när han kom till mig och grät och berättade att en pojke hade slagit honom. Försöker verkligen svårt för att vara lugn och artig, jag sa till honom att gå tillbaka in i tunneln och berätta för barnet att det inte är trevligt att träffa människor och att han ville vara vänner. Några minuter senare kom han tillbaka till bordet och sa till mig att ungen hade träffat honom igen. Jag berättade för honom att försöka igen, och pojken träffa honom igen. Vid det tillfället frågade jag gruppen av kvinnor vid borden om vilken av dem som var mor till den torped, och när en kvinna glatt hävdade honom, jag bad henne snällt om hon skulle prata med honom om att träffa. Hennes svar? "Boys will be boys".

OK. Säker. Och förbannad moms kommer att vara pissed off moms. Så detta förbannad mamma berättade hennes pojke som om att pojken rörde vid honom igen om han ska slå honom, sparka honom, skjut honom göra vad han hade att göra, på grund av att pojkens mamma sa att det är OK.

Det är då alla kvinnor vid borden låt ur en kollektiv suck och moder hitter sa att jag hade "problem". Jag sade, "Nej, jag har inte ett problem. Vad jag har är en super söt kille som är trevlig för alla. Faktiskt, du är det någon som har ett problem, och en dag kommer de att problemet kommer att bli större än du,, så lycka till med det."

Och då är vi kvar.

Tyvärr, alla mina "vänner" var upprörd över att jag hade sagt mitt sinne och stod upp till att tik. Jag visste att de ville desperat att tillhöra, men jag ärligt talat inte ett skit om passar in längre. Jag var inte 16-och detta var inte någon John Hughes-film. Jag bryr mig inte om du är "populära" om du agerar som en total skitstövel, jag har verkligen inte något emot att berätta för dig så. Och om ditt barn är att agera som en skitstövel, jag bryr mig inte om mitt barn berättar dem så antingen.

Detta var en vändpunkt för mig.

Jag insåg till slut att om jag älskade min son, tog hand om honom, och lärde honom för att vara sant (och stå upp för sig själv, då jag var en bra mamma. Ingenting annat betydde något. Jag behöver inte hör till den vackra, populära gruppen mammor. Jag inte behöver någon av de andra mammor är överens om att jag var en bra mamma, eftersom jag redan visste. Min man visste. Min lilla pojke visste. Alla andra kan dra åt helvete.

Efter att jag drog min röv ur Stepford Moderskap, jag började tala mitt sinne och min kavata lilla jag igen.

Jag har varit en självständig tänkare sedan födseln. Jag var aldrig rädd för att gå min egen väg eller tala mitt eget sinne, och moderskap behövde inte ändra på det. Försöker att passa in i flocken var att göra mig till en sämre mamma, inte en som är bättre, eftersom det lärde min son att det inte är OK att vara sig själv. Det var att lära honom att för att bli omtyckt, du har för att göra vad alla andra gör. Det var att lära honom att du måste tvinga dig själv för att passa in, även om du bara är naturligtvis inte.

Att försöka tvinga dig själv för att passa in i suger verkligen.

Det är mycket mer awesome för att hitta de personer som kommer att gilla dig för den du. Det är verkligen befriande att bara säga vad du tycker, gör vad du gör, och oroa dig inte om människor som inte gillar dig för det.

Människor är antingen kommer att älska dig eller hatar dig.

Självklart vet jag att det finns vissa människor som inte gillar mig.

Vissa människor inte gillar mig eftersom jag skoja om saker som de inte tror att man ska skämta om (skratt gör allt bättre). Det finns människor som inte gillar mig eftersom jag förbannar en hel del (a-hela-jävla-massa). Det finns människor som inte gillar mig för jag har inget filter (livet är för kort för skitsnack). Det finns människor som inte gillar mig för att jag tror att ibland barnen är skitstövlar (med "ibland" menar jag "nästan alltid"). Det finns människor som inte gillar mig eftersom jag handla lite fånig (det håller mig ung). Det finns massor av anledningar till att vissa människor inte gillar mig, men gissa vad? Jag vet inte riktigt ihåg om folk inte gillar mig för dessa saker, eftersom de är mina saker och jag är stolt över mina saker.

Och det är vad jag vill lära min son.

Så länge du är sann mot dig själv, det spelar ingen roll.

Om några människor som inte tycker som du är, det är OK. Någon som inte gillar dig för att vara dig själv är inte värt att veta i alla fall. Du kommer hitta ditt folk, och de kommer att finnas människor som tycker om dig för dig och inte för de saker som du har eller för den person som du låtsas vara. Under tiden du har för att kunna titta på dig själv i spegeln och vara stolt över vem du se. Du är med dig själv 24/7 tills den dag du dör, så det är ganska viktigt att du trivs med dig själv eller skit kan få gamla riktigt snabbt. Och vem fan vill titta på någon främling i spegeln tills de är 90?

Inte den här tjejen.

Jag vill titta på den riktiga mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar