Varför jag Låter Mitt Hår Gå Grå

Även vid mogen, klok gammal ålder av 26, det finns ett par saker som jag vet säkert:

1. Det kan inte vara en gud, men det är en person som uppfann Netflix. Och som person är allsmäktig (prisad vare han/hon).

2. Trots orange dör av fingrarna och dom ihållande mot eater, Blog är LÄCKRA och väl värda det.

3. Om du går till sängs arg, du kommer vakna upp och argare.

4. När jag blir äldre, jag ska låta mitt hår gå grå.

Spola tillbaka. Frasen "när jag blir äldre" är lite av en sträcka. Mitt hår har redan börjat sitt envisa mars i silverhood (dessa dagar har jag klippa en framstående streak). Min härliga träffas i landet mörk-haired damer som är i avtagande, men. Snart skall min silver kommer inte längre att vara Bonnie Raitt-esque, men en full-on salt och peppar situation.

Jag ser fram emot det utan fruktan. För länge sedan en man vid namn Carlos—som jag fortfarande övertygad om var inte en riktig person utan snarare en hår-guardian-angel—förberedde mig för min tidig debut silverdom.

Jag träffade Carlos när jag var 14 och hade en desperat önskan att besegra min etniska hår. Det fanns två alternativ för lockigt flickor i början av 2000-talet: Kemiskt förstöra ditt hår eller ge efter för hur lockar man tittat tillbaka sedan—en våt ut, mycket geléartad mardröm berömda bärs av Felicity ca Säsong 2 och Justin Timberlake.

© Getty Images; Kirk, Jason/Newsmakers; Café

Personligen tog jag ett strykjärn för att mina lockar. Mitt hår, ungefär som Judarna det kom från, inte gå ner lätt. Det skulle strida mot mig så snart som möjligt chans. De flesta dagar mitt hår såg ut som jag hade fastnat ett finger i ett eluttag. Min mamma, i ett desperat försök att stoppa mig från att sätta en brinnande föremål centimeter från mitt ansikte, bokade mig en tid på en chi-chi lockigt hår bara för salong.

Ange Carlos.

Carlos' salong, som var det häftigaste ställe jag någonsin hade satt sin fot i min feta lilla tween liv. Jag var gav en mocktail och siden morgonrock och uppmanas att ligga på rygg för min hårtvätt och huvudmassage. En huvud massage, killar. På allvar.

Allt som allt, detta var en bra dag. Nej, en bra dag. Jag var upptagen med att njuta av min korta razzia i vilken Spice Girl måste leva som när kvinnan tvättade mitt hår skyggade i skräck. Hon slet ur en strand, stirrade på den som om det var en brinnande kackerlacka insvept i gödsel, och sedan snabbt samlades hela salongen att gawk på mitt första gråa hår. Salongen började kollektivt muse om potentiella lösningar, förutsatt att det inte var bara en anomali.

Carlos, tack och lov, inte har detta buller. Återvänder från sin cigarett bryter han schasade bort hawing kvinnor och utfärdade ett dekret:

"Flicka, lova mig att du inte någonsin färgämne som skit. Du har förtjänat det."

Vi har inte riktigt diskuterat Carlos ännu. Han var verksamheten. Skallig, mycket teatralisk, och leather-jacket-klädda, Carlos var lätt den coolaste killen jag hade träffat under mina fjorton år. För mig, han var gay, Latino James Dean av 2000-talet. Jag lovade honom, eftersom det annat kommer ni att säga till gay-latino-James Dean, trots att jag var nästan positivt att jag aldrig skulle låta mitt hår att gå grå.

Under år sedan den ödesdigra möte med Carlos, jag har lärt mig och som därefter har ändrats på ett par saker (förutom min odödliga kärlek till Destiny ' s Child...det är inte att gå någonstans). Men det kanske mest spännande jag har lärt mig är att vara mig själv är en utmärkt sak att vara.

De flesta dagar denna mantra visar sig vara en uppförsbacke slaget. När jag detoxed från droger och fyllt varje begär med socker, jag fick en liten katt till ett värde av vikt. Mitt hår är frizz ofta verkar fortfarande vara att visa Nicola Tesla s regler av el. Men för varje år som går inser jag att Carlos hade en ganska allvarlig sak: jag har förtjänat rätten att leva med dessa brister.

Jag har inte haft det lätt, och jag har tjänat mina tidiga silver. Dessa dagar jag har möjlighet att titta upp på mitt hår att bli gammal med mig och le. Och jag kommer att hålla mitt löfte till Carlos. Jag är ganska säker på att om jag närmar mig min väntan silverhood med grymhet, världen kommer att hylla mig. Om inte, så kan världen fuck off.

Inte alla vill eller kan göra detta. Jag respekterar en kvinnas rätt att göra något mot hennes kropp. Och som en Tredje Vågen feminist, jag behåller en à la carte-meny med vad jag väljer att göra med min egen: jag sköta mina ben och armhålor, använd ögon-makeup när jag känner för det, och avstå från stora tånge. Enligt samma logik, jag hyllar kvinnor som väljer plastikkirurgi, eller väljer att färga sitt hår för någon anledning.

Men just som jag skulle älska att höra deras planen för färg, här är min pitch för att inte göra så: att fira oss själva naturligtvis är en utmaning som bara blir svårare ju mer vi gör det inte. Vid denna tid, jag är högtidligt svor att låta mitt hår gå grå. Jag kanske hatar det ibland. Jag får färg biffar varje så ofta, bara för att se vad som rosa eller grönt ser ut. Men jag går, mina damer, och jag inbjuder dig att gå med mig, om du känner för det.

Bring it, melanin brist. Jag har fick detta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar