Varför jag är Tacksam För Din Stökigt Hus

Jag har nyligen tog mina två barn till en väns hus innan du går till jobbet. Som min vän öppnade dörren, välkomnade hon oss och sade: "Ursäkta röran". Jag kunde se leksaker, böcker och block strödda om vardagsrummet i de slumpartade mönster som bara kommer från barn på fri fot. Det var ett mönster jag visste bara alltför väl från vardagsrummet som jag just hade lämnat.

Jag kommer inte att tala för min vän, men att "ursäkta röran" är precis vad jag säger till mina gäster när jag känner mig generad eller självmedveten. Det är precis vad jag säger när jag känner mig lite äcklad att folk ser hur långt efter jag är på mitt hushållsarbete . Det är precis vad jag säger när jag ser andra människors hus i ursprungligt skick—även bakom toaletter (allvarligt, rengöring bakom toaletter är bara det värsta).

Min vän är säker, sansade, och förmodligen kände ingen av dessa saker när hon "ursäktas" hennes mess. Men om hon gjorde (och om du gör när någon kommer och hälsar på), jag vill att hon ska veta vad jag tänkte vid ankomst.

Innan ens sätta foten in i min väns hem, jag var fyllda med tacksamhet att hon var på väg att ta hand om mina barn medan jag valde min karriär. Jag var tacksam att ha en annan människa som stod framför 3-meter hög att prata med. Jag var tacksam för att hennes söta pojkar skulle göra min dag för barn genom att inkludera dem i sina spel. Inget kladd i någon form eller storlek kunde ha förändrat hur jag redan kände till min vän.

Väl inne kände jag att jag var som ingår i hennes inre cirkeln. Hon delade med sig av hennes bråka med mig. De personer jag närmast är de människor som ser varje sida av mig, från grungy hår och träningsbyxor till smutsiga tallrikar och obäddade sängar. Jag kan helt låta min vakt och dela med mig av mina röra runt dem.

Jag strävar efter att göra det med fler människor, men om jag är helt ärlig, min stolthet kan komma i vägen. Det skapar en barriär av så kallade "skydd", " hålla borta alla som kan bilda en dömande tanke om min smutsiga hus eller illasittande, post-graviditet kläder. Det är dumt, men det är sanningen.

När en annan mamma låter sin vakt ner runt omkring mig, när hon låter mig se hennes stökigt hus, det är en av de djupaste formerna av smicker. Jag är djupt hedrad och vill bara att hon ska veta hur mycket jag respekterar och beundrar henne. Jag kommer inte att tala för varje mamma reda på det, men vet bara att om jag kommer på besök, och ditt hus är rörigt, du är i gott sällskap.

Känner ingen skam, mama . Ursäkta inget kladd. Vi har alla varit där.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Mamalode .

ADVERT

Lägg till din kommentar