Varför jag Ger Mitt Barn Fritt spelrum Över iPad

"C' mon guys. På allvar. Jag sade inget mer videor. Tillbaka bort."

Jag traskade hotfullt mot den välbekanta rumps som sticker ut i luften. Kramade iPad i sin löjliga faux-Gumby skyddande sleeve stödd mot baksidan av soffan, pojkarna var böjd över, ansikten tum från den glödande skärmen. Jag nås mellan dem för att greppa enheten, min äldste hoppade tillbaka, förargade. Det var inte PBS-Kids app. Det var inte Elmo ' s Abc. Det var inte ens det bisarra sak med studsande solen som skjuter ut djuren på gården varje gång du trycker på skärmen.

Det var Pandora.

"Jag ville bara se vem det var som sjöng, Mamma."

"Åh," jag hittade min ökända segel deflaterat snabbare än du kan lista alla Kajagoogoo är Nr 1 träffar. Att kalla mig en musik knarkare skulle vara en underdrift, på ungefär samma sätt som ringer Donald Trump frispråkig kan också vara en underdrift. Internt, var jag redan att gratulera mig själv för att tydligt behärska förmåga att främja en kärlek till musik i min avkomma. Jag kodade för att förbli upprörd. "Jag tycker fortfarande att det är tillräckligt med tid med iPad."

"Då får jag använda din telefon?"

"För vad?"

"Att göra en video."

"Men jag är nästan ur minnet, och Mamma behöver för att kunna använda den saken."

"Bara en, Mamma. Jag lovar."

Tja, som skulle ge mig tillräckligt med tid för att skriva en kvick sociala medier kommentar om min höja en audiofil. "Gå till det, grabben."

Jag försökte att tvista iPad bort från det barn, som var med hjälp av en knubbig arm ärende för en tuggleksak. Sex minuter senare, min äldste återvände för att hitta oss både svettig och skriker. "Vill du se den?" frågade han, sött. "Visst, grabben. Visa mig din bländande foto." Jag tog en lång dra av vattniga äppeljuice från barn sippy cup. "Men låt oss göra det någonstans svalare."

En gång placerad framför luftkonditioneringen, jag tryckte på play. Blå digitala siffror på en bakgrund fylld skärmen. "Är detta en klocka?" Jag frågade strålande barn. "Det är radio, Mamma." Han knöt sin skakar nävar i spänning. "Du tog en fyra-minuters video av klockan på radio? Jag är ganska säker på att jag vet varför min telefon är så långsam idag." Jag hittade min vrede tillbaka.

"Men lyssna, Mamma."

Jag vände telefonen upp och flyttas bort från den öronbedövande sorl av luftkonditioneringen. Jag kunde bara urskilja den bultande bas linje. "Det är vår låt," han meddelade stolt.

Helvete Jag tror att, eftersom detta är det, rätt? Detta är så nära som mina barn någonsin kommer att få att ligga på en toppskarv matta i en fuktig källare under ett biljardbord med en bärbar skivspelare och en låda full av LPs. Detta är så nära som mina barn kommer att få snurra i en avocado green skrivbordsstol, lyssnar på "flapp, flapp, flapp" av rulle-till-rulle-spelare, medan harmonier av Simon och Garfunkel surra genom sina sinnen. Detta är så nära som mina barn kommer att vrida en fingertopp mot en cirkel av vit stift, titta på blanka band att dra i plasten hålighet i bedrägligt lätt hölje, och sedan skjuta in den i plast fästen bakom dörren på kassett-spelare. Detta är så nära som de kommer att väntar otåligt av radio, ett finger placerad över record-knappen i hopp om att bootleg en kopia av sina favoritlåtar.

Käre Herre, dessa barn kommer aldrig att få veta liner notes .

Jag låter skräcken för förverkligandet bosätta sig. Då kan jag, Sergeant av Tid för Skärmen, den Tyrannen av Tv, Förnekare av Digitala Medier, tja, jag ledde min son tillbaka till vardagsrummet och nu-blöt iPad. Jag plumsade mina knän på golvet, draperad min mage över läderklädsel och stöttade faux-Gumby mot ryggen kuddar.

"Nya familj regel," jag stannade till för att borsta bort den torkade druvor och olika skärvor av cracker som hade ackumulerats i sprickan mellan soffkuddar. "Om du lyssnar till musik, inte videor du kan använda iPad utan att fråga."

"Nu," jag tog faux-Gumby av hans lila arm, använde sedan min andra hand för att låsa upp skärmen. "Låt oss se vem som sjunger, kiddo. Visst låter det som ett band som jag brukade lyssna på en hel del, och det är det! Det är De Kan Vara Jättar. Jag har inte hört dem i evigheter! De hade den här låten som heter "Partikel Man" som din farbror älskade, och jag var besatt av den här låten om en liten blå kanarieöarna. Man, jag bara..."

"Nej, Mamma. Du har fel."

Jag vacklade. Vi fortsatte att lyssna på vuxna män crooned om tubulär kött. "Jag är inte, Bud. Det är definitivt De Kan Vara Jättar. Det säger så rätt..."

Han pekade bestämt på omslaget. Vänta. Är de fortfarande kallas skivomslag? "Nej, Mamma. Har du fel. Musse pigg är en sång," här från de barn som tycker att det är OK för "vår låt" om du vill inkludera texten "Bang Bang alla över er, jag ska låta dig ha det." Även om det skulle vara hysteriskt jobbigt och underbart att en dag spela sa sång på sitt bröllop under vår ömma moder/son dans, jag ser fram emot att hitta en mer lämplig sång och alla musikaliska prospektering som kommer att medföra, oavsett medium.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar