Jag är Klar med Mamma Vin Skämt, Och Här är Varför

Den sista plats på jorden som du kan förvänta dig ett vin skämt faller platt är runt en massa av mamma bloggare. De praktiskt taget uppfann ord som "Vin inte Gnälla," "Mommy' s Sippy Cup," och "Vin O' Clock."

Jag var på en bokrelease i Atlanta för en författarkollega som är mycket populär bland mamma bloggare. Hon gjorde ett namn för sig själv att skriva om samma saker vi gjorde: mycket relatable föräldraskap ämnen berättade på ett humoristiskt sätt. Som vi alla samlades runt henne i en cirkel som totalt fangirls, vi utbytte mamma krig historier. Tales of kiddie kräkas, blöja blow outs, och trampa på Lego. Vi diskuterade vårt förakt för Peppa Gris , Max och Ruby och Calliou .

Samtalet flyttas över till professionella strävanden: Där har du blivit publicerad? Vad redaktörer är din favorit? Hur mycket betalar de? Har du någonsin gått "viral?" Jag var den enda förutom den firade Författaren Kvinna som hade gått viral innan. Jag förklarade att jag var tacksam för att ha så många människor ansluta till mitt arbete, men det var en berg-och dalbana. För 48 timmar, mitt liv var på full blast. Jag fick beröm, kontrollerat, och skickade hatbrev — alla på en gång. Kvällstidningarna har försökt att sätta sin version av mitt personliga liv på visa för hela världen. Det fanns en hel del att hantera.

"Så hur gjorde du för att få igenom det? Vad har hänt?" Författaren Kvinna som frågade mig.

"Welp, jag satte 'dricka vin" på min att-göra-lista och eftersom jag är en over-achiever jag drack hela jävla flaskan", sade jag skrattande på mig själv.

Men ingen annan var att skratta istället, jag fick obehagligt leende. Det var inte bara det att mitt vin skämtet var dåligt (det var), det var att de alla visste något jag inte.

"Åh, det skulle inte vara mig. Jag har varit nykter i flera år," Författaren sade Kvinnan.

Min skrattande ansikte måste ha föll och slog i golvet med en ljudlig duns. Jag frenetiskt sökte min hjärna för något kvick att säga, men i stället blev jag mållös. Jag kunde inte rädda mig själv. Tystnad har trängt in luft mellan oss och jag kände mig som en vulkanisk asshole. Hon förklarade för mig att hon var en återhämtar sig kokain missbrukare och inte dricka heller.

Jag minns inte vad jag sa efter det, men jag minns detta: jag köpte den jävla boken. Jag ansåg att köpa 20 ex. Som om inköp kunde frikänna mig av min okänslighet.

Hur gjorde jag inte meddelande? Jag tittade runt efter fina Författare Kvinnan kvar i vår krets för att prata med andra kluster av ivriga mamma bloggare. Boken launch party hade ingen sprit. Det var alla hors d ' oeuvres av frukt, ost och grönsaker serveras med vatten. Den enda gången jag någonsin sett en fest utan sprit var på en kiddie-års fest och en gudfruktig södra lady ' s baby shower. Jag var omedveten nykter ton av detta parti, ja, tills det slog mig torg i nykter ansikte.

Jag körde hem den kvällen i skam. Det sista jag någonsin skulle vilja göra är en person med ett missbruk att må dåligt för att inte suga. Det är, som, motsatsen till stöd.

Att en olycka förändrade hela mitt perspektiv på mamma dricka skämt; de är inte roliga — de är farliga. Inte nog med att de aktivt hotar den nyktra människor i återhämtningen, de är ett hot mot oss alla. Mamma dricka vin kultur får oss att tro att det är OK att ta itu med livets påfrestningar med några drinkar. Kanske hela flaskan. Och för många som har en svår relation med droger eller alkohol, det är en hal backe.

Jag fråga min relation med alkohol regelbundet, eftersom det för en lång tid det var utom kontroll. Innan jag blev publicerad författare på större områden, även jag hade en mamma blogg där jag ventilerade min frustration om moderskap, i samband med andra mammor, och gjorde trött sprit skämt.

Absolut ingenting var roligt om mitt liv då. Jag var jonglering livet med två småbarn, mitt äktenskap var skakig, och jag var en het röra. Den tristess som moderskapet är dold mig, och det var kvävande. Jag kände mig instängd. Förtryckta. Den stora relentlessness i det dagliga livet har bokstavligen aldrig stoppas eller bromsas.

Så jag nedskjutna en flaska vin en kväll. Jag sluddrigt min väg genom bedtime stories, och gick ut i sängen med mina barn.

Jag märker inte att jag hade problem med alkohol eftersom alla kvinnor runt omkring mig gör samma sak. Och fan, jag var i funktion. Jag arbetade, fed mina barn, skickade dem till förskolan och deras verksamhet, jag har utövat och livsmedelsbutiker handlat. Jag bara kände att jag behövde något vid klockan 5 för att glida in på kvällen övergången. För att hjälpa mig att ta mig igenom resten av dagen när min hjärna och mitt tålamod var stekt.

Jag behövde stel bördan av andra skift. Jag behövde känna mig som mig själv igen, en människa, en vuxen kvinna som inte bara existerar på den här jorden för att ändra poopy blöjor och hantera barn playdates. Jag behövde hitta humor i min urusla liv och det enda sättet jag kunde skratta om det var med en, två eller tre glas vin varje kväll.

Jag är inte ensam och min historia är inte unik. Enligt nationella undersökningar av Centers For Disease Control and Prevention (CDC), en av två kvinnor i fertil ålder (dvs åldrarna 18-44) dricka alkohol, och 18 procent av alla kvinnor som dricker alkohol i denna åldersgrupp binge drink. Berusningsdrickande är definitionen av National Institute on alkoholmissbruk och Alkoholism som "ett mönster av att dricka som ger koncentration av alkohol i blodet (BAC) nivåer till 0,08 g/dL (normalt 4 drinkar för kvinnor). Dricka överdrivet är dåligt för din hälsa och sätter dig på en högre risk för cancer, hjärtsjukdom, leversjukdom, och hjärnan krymper. Visst, det är vissa tippad hälsofördelar med att dricka måttligt, men vetenskapen är mycket lerig.

Den främsta frågan anser jag att vi bör ställa oss är denna: Om jag kunde hitta ett annat sätt att ta itu med mamma ångest, skuld, tryck, och monotoni, skulle jag prova det?

Om kör kan hjälpa oss att klara av att vara mamma, skulle vi använda det i vårt liv istället för en flaska? Om yoga meditation eller ens sinne bedövande avsnitt av Real Housewives-av-vad-usel-city-eller-län skulle hjälpa oss att få igenom en del av vår dag, skulle vi byta ut sprit sessioner med det?

Jag gick till flaskan för att det var enklare och mer bekvämt, eller åtminstone det är vad jag sade till mig själv. Jag har alltid haft sprit i huset. Jag kunde sätter barnen framför Dora eller Doc McStuffins och dra dig tillbaka till min offentlig oasis — dvs den sidan verandan i mitt hus — och ha "egentid" medan jag tittade på dem genom fönstret. För en timme kunde jag vrida omkopplaren till "off" och bara vara . Bara existera och andas.

Att jag inte har några andra verktyg i min känslomässiga arsenal att ta itu med mina psykiska belastning av att vara mamma i dagens moderna samhälle. Och på grund av min konsekvent moln av sprit, jag behövde inte söka sig alternativa sätt att hantera heller.

Det är ingen hemlighet att mammor idag är under en enorm press. Det räcker inte för oss att vårda de känslomässiga behoven hos våra barn, vi måste vara fråga om hur mycket träning de får och hur mycket tv-tid som de har varje dag. Vi är tänkt att oroa sig för hur mycket solkräm-döden-kräm vi slathering på sin dyrbara huden, men låt dem inte bli bränd! Vi oroa dig för att mata dem med ekologiska livsmedel och inte förpackade mac-och-ost. Vi måste registrera dem i tusen fritidsaktiviteter, men inte för många eftersom du vet att det är dåligt, eller hur?

Sarkasm åsido, den skam som du får från andra mammor och samhället i stort för att avvika från dessa ideal är skoningslös. Varje handling eller utebliven handling har en konsekvens. Och dessa konsekvenser får förstorade under lupp av sociala medier.

I stället för bedövande alla våra problem med spriten, kanske vi bör titta på varför mammor som känner att de behöver dricka i första hand. Det finns många kulturella faktorer som har lett till mammor vänder sig till flaskan. Det finns en tydlig avsaknad av postpartum stöd och hjälp för att läka mammor och deras bebisar. Sexism och rasism är genomgripande i vårt samhälle och kan både känslomässigt vrak en person. Medelklass löner har inte obetingat betydligt i år, och ändå kostar det exponentiellt mer för att öka barn och helt enkelt leva i dagens samhälle, i oproportionerligt hög grad drabbar kvinnor och barn. Kvinnor förväntas höja barn som de inte arbetar utanför hemmet samtidigt som de arbetar utanför hemmet som de inte har barn.

De utmaningar vi står upp mot kvinnor och mödrar är inte roliga, de är skrämmande.

Det är dags att få klart på varför alkohol är inte en kulturell kliché eller äktenskapsförord bör vi komma bakom. Verkligen, det bara distraherar oss från att lösa de sociala problem vi står inför. Vi måste förkasta den. Det är dags att göra det bättre för oss själva, för kvinnor, och för våra barn — klar i huvudet och ögonen vidöppna.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar