Varför Vill jag inte Förälder Utan Webben

När min första son var född, jag läser varje bok som publiceras om nyfödda barn och hur man bör som förälder att ha en glad, frisk bebis. Naturligtvis, de flesta av den information jag uppnått glömdes strax efter hans födelse, så när han kom så kände jag att jag var i en annan dimension.Där var denna lilla ängel att alla berättade för mig om? Jag trodde att det var tänkt för att vara en smekmånad fas?

När han blev äldre, och blev mer självständig, blev det ännu svårare. Jag hittade mitt tålamod testas dagligen. Det fanns gånger jag har förlorat mitt svalna och sedan skulle vältra sig i skuld. Jag hatade att höja min röst, att sätta honom i time-out eller höra honom gråta. Jag undrade om jag var gjord för detta nya roll som jag en gång var så upphetsad att ta på. Jag grät en hel del och jag dömde mig själv, hårt.

I det offentliga, mina vänner yrade om hur deras barn sov hela natten, åt gott och knappast någonsin grät. De skryter om hur de kunde inte vänta till en annan och att vara en mamma som var så fantastiskt. Jag, å andra sidan, skulle bara lyssna intensivt som jag inte vill säga vad jag verkligen tänker: Mitt barn är en mardröm för det mesta och, tydligen, jag är inte bra på detta mom sak.

På randen av en Mamma uppdelning, vände jag mig till Internet, jag kunde inte vara den enda som kämpade med att hantera dessa små hantlangare, eller hur? Så jag började läsa Mamma bloggar och gick ett par online föräldraskap grupper som delade med sig av sina historier, gav råd och uppmuntran, men viktigast av allt, de berättade sanningen: att vara förälder är svårt, och tyvärr, det finns dagar du vill ha en reset-knappen. Så mycket som du älskar dina barn, kommer det att finnas dagar som du inte gillar dem också – och det är normalt. Med tusentals andra föräldrar till mitt förfogande online var verkligen en livräddare.

Jag vet inte hur jag skulle ha gjort det genom de sista tre åren, om det inte vore för mina vänner, bloggar och föräldraskap grupper på Facebook. Hela min resa de har fått mig att skratta, hjälpte mig att pott träna, varnade mig om den normala beteenden som ett litet barn och, viktigast av allt, de fick mig att inse att jag kanske inte en så dålig mamma trots allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar