Varför Jag Oroar Mig När Jag Tar Mitt Kön-Kreativa Son Till Parken

Jag har suttit här på den lokala gemenskapen park i över en timme, på denna livfulla, skarpa October afternoon. Jag har räknat minst 45 barn som springer, leker, skriker, och att svänga. Två unga flickor hoppa över hoppa över höger bredvid mig, så sött att sjunga och hålla händerna. Jag känner den friska luften tränga in i mina porer med dess virvlande efterdyningarna av sand och damm. En bror och syster grupp på ca 4 år gammal blåser högt hallon på varandra på en evig loop och fist fighting. Deras pappa tittar upp från sin smartphone en gång och säger, "Snälla, sluta." Det gör de inte. Han ser tillbaka på sin telefon. Jag omedelbart känner igen och känna empati med en känsla av nederlag.

Jag är underhållen av den sammanställning av bilder omkring mig: att min rätt, en obevakad barn med snorkiga grön web av slemhinnor bli hans näsborrar, och en coach vissla greppas stadigt mellan tänderna som en napp. Han växlar mellan att blåsa i visselpipan med otrolig lungkapacitet och skriker, "jag kommer inte hem. Jag kommer inte hem."

Där är hans förälder? Jag tänker för mig själv. Och varför är han protesterar att gå hem? Jag kan inte se någon försöker komma i hans väg eller stoppa honom." Sedan, till vänster om mig, en liten inramade kvinna i mitten av 30-talet använder sina händer för att stödja ett barn papoose fastspänd på bröstet. Hon bär ett sovande barn, fullt i klass med sin egen vikt. Jag är inte helt säker på att jag någonsin sett en jätte litet barn i en av dessa saker innan. Oftast är det ett spädbarn. Och hur i hela världen är det här barnet att sova? Måste vara fullständigt utmattad Jag tänker för mig själv, och då jag igen och känna empati med känslan av att göra vad det tar på Guds jord för att låta en sovande barn sova.

Eftersom jag är vilse i dessa mentala störningar och bilder, jag ser över och fånga en glimt av min son, och jag är plötsligt skakas tillbaka till verkligheten — anledningen till att vi är här i första hand. Min 10-åriga son ville att njuta av en dag i parken, som han ofta gör. En dag full av möjligheter. En ovikt dag full av möjligheter, nya lekkamrater, gjorde upp spel, och fantasifulla äventyr.

Jag ser min son, dekorerad i hot pink Rättvisa sweatpants en neon hjärtan och emojis "flickor" T-shirt och rosa och lila Glimten Tå Skechers. Han ligger fint uppe på den hårda, stål, gul monkey barer, ensam, titta på de andra barnen som till synes aldrig oroa dig för att hitta en lekkamrat. Historien går till på samma sätt varje gång vi kommer hit, vilket är flera gånger i månaden, och att det alltid går så här:

Jag tittar på mitt kön kreativa son modigt synsätt på minst fyra olika barn under loppet av en timme, som handlar om hans ålder eller kanske lite yngre, och be dem att spela. Oavsett vad han har på sig, hans personlighet kan komma ut lite förbryllande, eftersom han ser ut som en pojke, men har enstaka röst och täta manér av en flicka. Han söker sig till andra barn som är ensamma och metoder med en säker, "Hej, jag heter Charlie. Vad är ditt namn?" Ibland är de svar, ibland är de bara promenad bort. Om de svarar, hans nästa fråga är alltid "vill du spela?" Ibland, han blir lycklig. Men oftast inte.

Martie Sirois

Barn, barn, överallt, men inte en själ att spela med

Denna sena eftermiddag, jag har sett honom bli avvisade fyra gånger redan. Var och en av dessa fyra gånger, kid Charlie frågade har sett honom upp och ner, och svarade sedan med antingen 1) gå bort utan att ens artighet av ett svar, eller 2) att säga "nej" väldigt tvärt och sedan gå bort — inte ens "Nej, tack." Vad har hänt med grundläggande sätt? Jag har sett min son plocka upp sig själv varje gång och spela ensam ett tag innan du försöker igen med en annan unge.

Slutligen, efter fjärde försöket, han bara sortera av fogar med en grupp tjejer i hans ålder som sjunger Jackson 5: s "ABC" och gör en hand jive. Charlie immerses sig själv i gruppen och blandar i för lite. Jag hör honom fnittrande och bidra till konversationen ett par gånger. Jag går tillbaka till mitt titta på folk, försöker hitta lite inspiration till nästa ämne jag kan skriva om. Men mina tankar är återigen avbruten av vågor av skratt och gråt.

Jag jerk mitt huvud bakåt för att se den grupp av flickor som min son hänga med, precis i tid för att höra en av dem säga, " Charlie ? Din namn är Charlie? Är du en pojke ?!" De har ett bullrande skratt, som så småningom spår av i vinden när de börjar sjunga. Men skadan är skedd. "Var är deras föräldrar?" Jag tänker för mig själv. "Varför gör de inte betalar uppmärksamhet och höra hur deras barn att behandla andra?" Det tar all min kraft att inte gå över det och klara för honom. Men jag försöker att inte. Han måste lära sig att verka för sig själv. Om det händer igen, även om jag kommer ingripa, jag lugna mig själv.

Charlie går iväg och hittar en annan grupp, men den här gången har han inte gå med på. Han typ bara i förbigående påpekat. Jag kan säga att på en punkt de barn som säger något till honom, men jag kan inte höra vad. Det ser ut som Charlie svarar inte. Han plötsligt springer iväg för att låtsas vara en Minecraft Vissna Storm, och sedan loopar sin väg tillbaka mot mig, där han viskar, "jag har kul och allt, men jag bara hatar det när de frågar den fråga."

"Du menar," Är du en pojke eller en flicka?'" Jag ber, att veta att det är precis vad han menar.

"Ja," svarar han, överväger marken under hans skor.

"Vad sa du?" Jag undrar out loud, full vetskap om att jag bara såg honom inte svara med någonting alls. Jag antar att det är önsketänkande från min sida. Jag så gärna vill att han ska svara med en av de många, många svar på denna fråga som vi har roll spelade innan.

Han inte svara mig. Han bara stirrade på marken.

"Du kan säga," Spelar det någon roll? Jag är en kille som gillar att ha kul, det är som jag är,'" jag föreslår.

Charlie svarar: "jag har sagt innan," Spelar det någon roll? " men som de alltid säger, 'ja.'" Och med det, han springer iväg med en steely motståndskraft och försöker att integrera sig i play-läge igen.

Jag sitter där och tittar på honom, att känna mitt hjärta sjunka lägre. Med mina två äldre (cisgender) barn, att jag kunde släppa dem i parken och bara har till blick upp ibland, bara för att se till att ingen var forsande blod eller förs bort. Jag visste inte att ge en flygande flip som de var att leka med, så länge som alla hade en bra tid, med hjälp av gott omdöme, och att vara säker.

Med Charlie, men, jag har inte lyxen av att koppla av som. Jag befinner mig att titta på honom nästan hela tiden. Titta på de barn han närmar sig, hålla andan när jag tittar på hur de svarar på honom. Tittar på det ser de ge honom när han vänder sig om och går iväg. Titta på hur de förkastar honom, med noggrann uppmärksamhet för att höra vilka ord de bestämmer sig för att använda den här tiden.

Ibland tycker jag mig att se att en kille som inte bat en ögonfrans och är trevligt och bara leker med Charlie, inga frågor. Det är vid sådana tillfällen jag tittar bort. Inte för att jag känner att han äntligen säker, men eftersom om jag fortsätter att titta på, jag kommer att gråta. Jag kommer att gråta på grund av att se denna typ av accepterande reaktion är inte normen. Jag vill gå över till den söta barn som naturligtvis göra det, gå ner på knä, ser dem i ögonen, och säga, "Tack. Tack för att du är en sådan vacker människa. Inte någonsin ändra på." Men jag gör det aldrig, eftersom jag skulle vara skrålande av denna punkt, och jag antar att det skulle vara läskigt.

Det skulle vara så roligt om barnen kunde bara se en vänlig, söt unge, som ser intressant och roligt att spela med, utan att behöva läsa deras kön först. Hur skulle världen se ut utan "förväntas" stereotypa könsuttryck? Hur skulle världen se ut, om efter en kvinna som har en baby, den första frågan är automatiskt", " Hur mår mor och barn att göra?" i motsats till "Är det en pojke eller en flicka?" Varför är vi så upptagna med en sådan tråkig, intetsägande binära världen?

Martie Sirois

Bilden av hur det ser ut när du låtsas vara lyckligt upptagen, men dina ögon ge bort din ensamhet.

När jag tänker på det här tråkiga, intetsägande, binära värld, jag ser över på Charlie en sista gång. Jag tycker om ursäkt för vad jag ska använda för att säga att "tid är upp." Men den här gången, jag ser mig om och ser att han håller på att svänga, så högt, att i perfekt tillsammans med en liten flicka som ser ut ungefär samma ålder. Hon tittar rakt på honom, med ett avslappnat ansikte och vänliga leende, inte medlemmarna i en frans, som de gärna diskutera de finare punkterna av Minecraft ett kommando block. Helt plötsligt känner jag mig varm och avslappnad. Jag ler och andas ut en lång, långsam, glad suck av lättnad.

Det kommer att bli en bra eftermiddag i parken, trots allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar