Varför jag inte Skriver Annat Vad-Inte-Att-Säga-Listan

För ett par månader sedan skrev jag ett inlägg om vad du inte ska säga till en mamma till pojkar . Jag försökte att vara kvick och rolig, insiktsfulla och informativa, med precis rätt mängd av snark.

Tänk bara på alla dessa fall av mul-och klövsjuka jag att förebygga Jag sa till mig själv när jag skrev det. Någon måste sätta dessa människor i deras ställe Jag är motiverad. Inlägget skulle lika gärna kunna vara en NBC - "ju mer du vet" kommersiella Hoppades jag.

För att skriva det, jag drog på mina egna erfarenheter. Jag portad och klagade. Jag tuggade på var en aning irriterande kommentar jag någonsin har hört, tills de hade förvandlats till en bitter massa av stötande produkter. Och sedan när jag körde slut på mina egna reserver av bitterhet, vände jag mig till vänner för deras.

Visst att jag var på något, att jag hade nästa viral inlägg i min bakficka, jag såg för några könsspecifika kommentarer som på något sätt är ouppfostrad, naiv, dömande, eller stridslysten.

Och jag gjorde mig själv olycklig i processen.

För flera dagar, jag harrumphed från min höga häst om alla hänsynslös eller helt enkelt dumma saker jag hade hört som en förälder, och mer specifikt, som en mamma till pojkar. Och vad mer, jag hade varit ute för irriterande och stötande där det har bara varit naiva fadäser — för ganska lång tid.

Vad-inte-att-säga-listor överallt dessa dagar. Vad som icke-föräldrar ska inte säga att föräldrar. Vad föräldrar ska inte säga att icke-föräldrar. Vad man inte ska säga att nya mammor. Vad du inte ska säga till stay-at-home-föräldrar. Vad du inte ska säga till arbetande föräldrar. Vad du inte ska säga till föräldrar med ett barn. Vad du inte ska säga till föräldrar med många barn.

Det är inte undra på varför dessa listor har blivit så populär och stor genomslagskraft. De är roliga och roliga, droppar med precis rätt mängd av comeuppance. Och de är relatable. Jag menar, vad som förälder – vad person egentligen inte haft något dumt eller okänslig eller stötande sade till dem? Folk säger dumma saker hela tiden. Jag vet att jag har gjort mer än min andel av dumma kommentarer. I själva verket, jag har nästan slagit mina tänder ut med antalet gånger jag har satt min fot i min mun. Men så här är det: ingen av de dumma eller naiva kommentarer jag gjort någonsin gjort illvilja eller ondska. Ja, de kan ha varit utslag och oklokt, men de var inte elak eller grym. Och däri ligger skillnaden.

I vissa fall kan denna trend mot vad-inte-att-säga är otroligt hjälpsamma, särskilt i de situationer där samhället är i behov av en hälsosam dos av medvetenhet och acceptans. Men jag kan inte hjälpa men undrar om denna trend har flyttat så långt i vad-inte-att-säga riktning som vi alla är kvar känner mig lite rädd, förvirrad och illa till mods. Och vad mer, vi har blivit så medveten, så mycket medveten om samhällets känslighet för att förolämpa att vi har kommit igång med att faktiskt leta efter den aggressiva, störande, irriterande, och trubbig. Vi antar dåliga avsikter och fientlighet, där det kanske bara naivitet, brist på medvetenhet, eller trevande försök att göra konversation.

Men vid någon punkt måste vi bara ta det lugnt för fan. Vid en viss punkt, måste vi ge varandra förmån för tvivel. Vid en viss punkt, måste vi överväga möjligheten att någon som kanske inte har läst alla de miljarders vad-inte-att-säga-listor.

Som föräldrar är vi överösta med information – föräldraskap webbplatser, bloggar och media har alla en skapa plattformar för människor att dela med sig av sina åsikter och sina erfarenheter för att öka medvetenheten. Men dessa saker gör det också lättare för människor att få på deras digitala soapboxes att gnälla och vent och leta efter grymhet där det kan vara för något. Den rikedom av information som finns tillgänglig för föräldrar ger välbehövligt stöd och kamratskap, det ökar medvetenheten, utsätter oss för olika åsikter, och har makt att förändra liv. Men ständig flod av information kan också förvärra osäkerhet och gör det lättare att offentligt skam och åtlöje, även om det är gjort i det abstrakta.

Jag andra gissa mig själv som en förälder på en daglig basis. Jag känner mig ofta som jag har ingen aning om vad jag gör och att jag är helt dåligt utrustad för detta jobb. Föräldraskap är hårt och smutsigt arbete och ibland är det typ suger. Och tro mig, jag är inte främmande för att oönskade (och helt enkelt dum) råd.

Jag är allt för sanningssägande, medvetenhet, och har den svåra samtal, men jag undrar om jag – om vi – har luftkonditionerade oss själva och se allt som en usa-mot-dem-eller mig-kontra-du-attack, om vi inte har blivit så vana vid att förekomsten av konkurrenskraftiga föräldraskap att vi ser alla som en potentiell konkurrent och misslyckas med att inse att vi är alla på samma lag.

Vi är, är vi inte? Vi gör det bästa vi kan med de verktyg vi har. Vi försöker att vara de bästa föräldrarna vi kan vara. Vi försöker att vara den bästa människor vi kan vara.

Visst, det finns idioter där ute. Det finns människor som säger och gör verkligen kränkande och elaka saker, men till största del tror jag att människor är goda och snälla trots (eller kanske på grund av ) våra inneboende brister och enstaka fall av mul-och klövsjuka.

Kanske skulle vi alla vara lite mer bekväm som föräldrar – som människor – om vi kylda fan ut lite, förmodat goda avsikter, och fortsatte. Kanske det finns tillfällen när vi kan vara teensiest lite överdrivet känslig. Kanske inte varje kommentar som bedriver ondska. Kanske vissa saker inte nödvändigtvis en personlig attack eller en grym orättvisa. Och kanske – bara kanske – att vi kunde spara vår energi och spitfire för den verkliga orättvisor som finns. Kanske kan vi använda vår energi till att bygga upp varandra, i stället för att kritisera varandra ner varje chans vi får. Kanske är det vi borde fokusera mer på vad vi kan säga, istället för vad vi inte bör säga. Saker som du gör ett bra jobb eller hur kan jag hjälpa? eller Jag vet att det är svårt .

Så det är bara vad som var på min vad-inte-att-säga-lista?

Tja, måste du leta någon annanstans för att hitta ut. Du behöver inte läsa denna lista skrivs av mig. Åtminstone inte idag.

Men jag kan inte säga att jag kommer att titta bort nästa gång en "vad du inte ska säga till..." rubrik rinner genom mina Facebook newsfeed eller pryder framsidan av en populär föräldraskap webbplatsen. Jo, verkligen, dessa listor är arg, spot-on lustiga.

Relaterade inlägg: Vad en Mamma att Pojkarna Verkligen Vill Höra

ADVERT

Lägg till din kommentar