Här är Varför jag Inte Kommer att Betala Mina Barn För att få Bra Betyg

När mina barn var små – eller littler hur som helst – jag har ofta använt sig av mutor för att hjälpa mig som förälder. Jag erbjöd dem klubbor för bra beteende i väntan på banken. Jag sa till dem att de kunde få en cookie från bageriet om de överlevde matinköp resa utan incidenter. Jag sa till dem att om de slutade med att rengöra sina rum, vi skulle titta på en film som natt. Jag gjorde det regelbundet. Och utan ursäkt.

Men ju äldre barnen blir, desto mer mutor linjer blir oskarp. Föräldrar börja erbjuda sina barn en dollar för varje A på sina kort rapport. De berätta för dem att de får glass om de träffar en dubbel på baseball spel eller göra mål i fotboll. Berätta för dem att de ska köpa dem en ny telefon om de tjänar en eftertraktad plats på honor roll.

Och tja, det är där jag en del sätt med min kollega muta föräldrar. Eftersom det finns inget sätt jag betalar mina barn för att få bra betyg eller att ge dem godsaker för atletisk prestation.

På något sätt. Inte hur. Och här är varför.

För det första, att de inte fungerar. Experter säger att även om du inte ser en förbättring på första, de i allmänhet inte sista. I själva verket, flera studier har visat att, över tiden, och erbjuder belöningar för resultat som faktiskt minskar entusiasm för uppgiften, vilket är ganska mycket motsatsen till de flesta föräldrarnas avsikter.

Se, det finns en liten sak som kallas inre motivation, vilket är egentligen bara ett finare sätt att säga att när våra barn blir äldre, personlig tillfredsställelse är en större drivkraft än priser.

Alla dessa mutor och belöningar bara föder en känsla av rätten, och uppriktigt sagt, mitt barn får tillräckligt med godsaker som det är – bara för att vara snälla och fantastiska människor som de är.

"Belöningar också främja en "what' s in it for me? " - attityd," skrev Amy McCready i New York Times . "Om belöningen är pengar för att få bra betyg, det skickar budskapet att det anledning att arbeta hårt i skolan för att berika din plånbok än på din själ. Det sätter också den börda på föräldrarna att fortsätta dinglande morötter framför sina barn som motivation."

Även jag tror på att belöna insats inte nödvändigtvis resultat . Ett barn kan åka skridskor genom klasser med alla Ett tag ett annat barn kan kämpa för att göra C . Vad säger det om vi belöna endast En student? Min son är en av de fokuserade och beslutsamma spelarna i laget, men han är en slugger eller en ljus ut kruka? Nej, han är inte. Betyder det att hans arbete är inte värda en glass då och då?

Medan jag allt för att fira framgångar och prestationer, vad vi definierar som en "framgång" eller "prestation" är helt öppet för tolkning. Personligen skulle jag mycket hellre fira de gånger då min grabb hjälper till en klasskamrat eller visar några extraordinära vänlighet . Dessa är de saker som är viktiga, trots allt – inte sina betyg eller deras stat ark i slutet av säsongen.

Den andra dagen en annan förälder berättade för mig om en tid då min son hade varit snäll mot sitt barn och jag tala om för dig vad mitt hjärta svällde med stolthet jag kan inte riktigt beskriva. Det fyllde upp mig på ett sätt som ingen klass på en rapport kort eller en stor hit på en baseball-match någonsin skulle kunna göra. Och senare på kvällen när jag sa till min son att han var en bra vän, titta på hans ansikte berättade för mig att det fick honom att känna på samma sätt. Ingen behandling i världen kan toppa den känslan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar