Varför jag inte Kommer Få skilsmässa

Föräldraskap kinda sucks.

Och det är också det bästa någonsin. Ofta vid exakt samma tidpunkt.

Denna morgon, till exempel, jag var trött och inte på humör för vanliga . Det är vad Noa och jag kallar morgon ritual av att spela ett spel eller rita en bild tillsammans på soffan när han vaknar upp. Jag var ännu mindre på humör för Gwen att vara underslept och grinig och för Benji för att vara tre år gammal och i tårar om jag skivade hans French toast i fel riktning. Vilket jag gjorde. Så denna morgon sög.

Och det var också underbart. Gwen var i badrummet med Noa, borsta hans hår. Jag stod i köket kolla mailen på min iPhone medan Benji avslutade sin frukost vid köksbordet. Jag såg på när han åt. Han är på scenen, för att vara exakt storlek av en liten Ewok. Han rör sig som en, och han har en Ewok fokus och uppmärksamhet. Han var helt försjunken i arbetet för att äta sin frukost. Hans första French toast. Då, med en inte misstycker om jag gör blick, han flyttade sin franska toast plattan ur vägen, och bytte i sin skål med havregrynsgröt.

Benji går nu i en plantskola program två förmiddagar i veckan. Förra veckan, hans lärare lärde honom att luta sig över hans skål havregrynsgröt under ett mellanmål så att han kommer att droppa in skålen och inte på hans tröja. Så denna morgon sitter han upp lite rakare för att få lite höjd och böjer sig över skålen för att undvika att spilla. Hur han lutar sig framåt med sin lilla kropp, så avsiktliga, som skjuter hans hals ut att droppa in skålen, som är så söt, jag är swooning. Ibland älskar är nästan för mycket att hålla. För en sekund, mina knän gå svag, jag är en preteen flicka på en Justin Bieber konsert.

En minut jag är stressad och olycklig. Nästa, jag längtar, min kropp som mjukar upp och jag kunde inte vara lyckligare. Bokstavligt. Topparna är så höga, att de löses upp helt dalar.

Och vad är alternativet egentligen? Vad gjorde jag som var så bra när jag faktiskt hade tid? Skulle jag hellre sitter i soffan och tittar på en film? Att gå på en yoga klass? Att sova i? Nej. Naturligtvis inte. Okej, ja. Ja, det skulle jag.

Men inte riktigt. Som New York tidningen konstaterade i sin berömda 2010 artikel "All Glädje och Inte Roligt," från dag till dag, och föräldrar är mindre nöjda och mer stressade, men i det långa loppet, de känner en djup känsla av mening och är mer nöjda.

Så att ha barn utsätter dig för transcendenta stunder av kärlek, sammanhang och lycka, men dag för dag, alla är stressade, ingen sover, och det har inte varit sex i veckor eller månader. Det är därför som det är inte en bra tid för att göra stora livsbeslut.

Jag har en liten regel för mig själv. Innan jag ramma bilen framför mig för att köra under hastighetsbegränsningen, frågar jag mig, "Har jag sov mindre än sju timmar i följd, ätit sex brownies, eller hade en kamp med Gwen?" Om svaret på någon av dessa frågor är ja, då ska jag ge föraren en andra chans innan han möter den främre änden av min Corolla.

Samma måste vara sant för våra partners.

Vi måste verka för våra behov men också ge dem tid och utrymme. Och vi måste acceptera ett visst mått av kaos och disharmoni. Bottom line, jag tror inte att par med små barn ska få skilsmässa. Med ingen tid att ansluta, bristande sömn, och alltid känner dig överväldigad, föräldrar med mycket små barn, tycks det mig, är inte en sund kropp för att fatta ett sådant livsavgörande beslut. (Såvida de inte är. Ibland skilsmässa, antar jag, är det enda alternativet. Självklart om det är missbruk. Eller om parter inser att de verkligen är oförenliga.)

Men annars, den person du är gift kommer sannolikt att återkomma om några år när barnen är äldre, och en skilsmässa skulle skruva alla upp.

Efter Gwen födde hon förändrats från Anne på grönkulla till Beowolf. (Jag tror att det har varit tillräckligt länge nu att jag kan skämta om detta. Rätt, honung? Honung?) Och jag vet inte riktigt klandra henne; år av att inte sova och sätta dina egna behov tredje kommer att göra det till en person.

Men sedan, precis som hulken återvänder till David Banner, långsamt, över tid, kommer hon tillbaka. En morgon när hon vaknade upp, blinkade ett par gånger och sa: "Oj, var har jag varit?" Och det var det; min Gwen var tillbaka. Gud förbjude att vi hade skilt sig, jag skulle ha gått miste om en livstid av att älska henne.

Relaterade inlägg: De Seasons of Marriage

ADVERT

Lägg till din kommentar