Varför Jag Aldrig Kommer Sex-Synd Att Min Dotter

Mina föräldrar var väldigt stränga och används religion för att rättfärdiga våra förtryckande livsstil. Om jag hade lite frihet, det hindrade inte mig från att vilja datum eller utforska min sexualitet. I skolan, jag hade öppna diskussioner om sex och relationer med mina vänner under lunchen. Jag var oskuld, men det gjorde jag inte nedvärdera de tjejer som var sexuellt aktiva.

Att vara en broderlig twin lärde mig på den dubbelmoral som finns mellan män och kvinnor tidigt. Medan jag var ständigt förankrad i ett försök att hindra mig från att träffa min pojkvän, mina föräldrar ignorerade det faktum att min tvilling var sexuellt aktiva. Men, att vara en "duktig flicka" har aldrig vunnit mig någon tomte poäng. Jag förväntas att vara oskuld så länge som jag bodde under deras tak.

Vi har aldrig haft ett öppet samtal om sex, men mina föräldrar " - meddelande till mig var högt och tydligt: gör det inte. Min mamma och pappa var barndomen grannar som blev unga föräldrarna; att de aldrig förstå begreppet dating. Till dem, som går var bara en föregångare till sex. Min mamma bar skammen av tonårsgraviditeter i hennes vuxna år, och jag skulle inte vara tillåtet att upprepa cykeln.

Efter examen från high school, jag förlorade min oskuld till min high school sweetheart. Jag köpte i fantasy, tänkte att jag skulle falla i kärlek med min drömprins, gifta sig med honom och leva lyckliga någonsin efter. När vi var förlovade, jag upptäckte att han inte var så charmig trots allt. Vi hade vuxit ifrån varandra, och jag har inte respekt för den person han var på väg att bli. Jag tog hjälp av vänner för att göra min flykt, att flytta ut ur vår lägenhet medan han var borta på arbete efter en särskilt flyktiga kampen.

© Courtesy Shanon Lee

Jag ville se världen, så jag tog värvning i det militära. Efter träning, jag var stationerad i Kalifornien, nästan 3000 mil bort från min familj. Väl där så träffade jag en kusin som arbetade i modellering industrin och taggade på hennes eskapader. Det var befriande. Medan jag haft min beskärda del av sexuella bedrifter, jag var mycket medveten om att monogami eliminerar risken för att kallas "freak", "slyna", "hora," "trick" eller något annat nedsättande term som används för att sexuellt erfarna kvinnor. Så, jag spelade det säkert, att gifta sig med den första söta killen som förde mig till orgasm.

Som det visar sig, det är inte det bästa sättet att pre-kvalificerar en man. Jag ansökte om skilsmässa 8 månader senare. Fortfarande söker efter kärlek, jag gick in i en sträng av dåliga relationer med män som inte ens älska sig själva. Efter min andra skilsmässa, jag tog ett sabbatsår för att fokusera på att återuppbygga mitt liv. Nästa gång, jag var fast besluten att datum utan förväntningar och lämnade mina hämningar bakom. Dating var spännande och kön blev roligt. Jag var i min 30-talet innan jag äntligen lärt mig hur man ska vara bekväm i min hud och min egen sexualitet. Efter att jag lärt mig hur man lever livet på mina egna villkor, jag lockade en partner som var värt att hålla på.

När jag tänker på min barndom, jag vet att det finns saker jag kommer att göra annorlunda som förälder. Jag ser mina barn som dessa vackra små varelser som sattes på jorden för mig att styra in i vuxen ålder, för att inte mobba, domare eller kontroll. Jag vill lära dem att älska sina kroppar och acceptera sexualiteten som en naturlig del av livet. Livet är för kort för att spendera det att försöka leva upp till alla andras förväntningar; de måste följa sin egen väg.

Nu när jag har en dotter, jag undrar hur jag kan ta hand om henne på ett sätt som odlar en känsla av oberoende, bevarar sin självkänsla och lär henne att skydda hennes sinne, kropp och ande. Jag vet själv hur hårt samhället behandlar kvinnor, och det är skrämmande att veta att jag kommer inte alltid att vara där för att skydda henne. Jag ofta stirra på henne, undrar vilka äventyr hon kommer att uppleva och vilka vägar hon kommer att flamma. Hon kommer att falla i och av kärlek, och jag kan bara gissa hur många panikattacker hennes pappa och jag kommer att lida i den processen. Jag är säker på att det kommer att bli många.

Jag tänker på sin framtid i abstrakta termer, och veta att jag kan bli ombedd för min ingång, men hon kommer att fatta sina egna beslut. Jag kommer inte att försöka styra hur hon älskar, eller som hon älskar, och det är ingenting hon kan göra för att få mig att älska henne mindre. Jag kommer att skydda sitt hjärta innan hon är tillräckligt gammal för att ge bort det och bara hoppas på att vi kan ha ärliga diskussioner om sex som lämnar sin befogenhet att göra hälsosamma val. Jag vill att hon ska ha frihet att veta att hon alltid kommer att ha sin mamma som en allierad.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar