Varför jag Kommer att Sakna Amanda Peterson Från " Can 't Buy Me Love"

Amanda Peterson avled den här veckan av okända orsaker, vid tragiskt unga ålder av 43. En relativt okänd skådespelerska, hennes stora delen var den karaktär av Cindy Mancini i 1987 års film Can ' t Buy Me Love en film som kom ut det året jag fyllde 13 år. Jag såg denna film på teatern och sedan, när den kom ut på Blockbuster (Blockbuster!), Jag såg att det över och över och över och över. Och över.

Jag var besatt av Amanda Peterson som Cindy Mancini, den populära, nästan-perfekt cool tjej som var smart nog att veta att det var mest skit, men inte så smart att hon inte inser att hennes vänner inte skulle svälja betet när hon låtsades att gå ut med skolans nörd. Ange ett löjligt unga, lockigt hår Patrick Dempsey (som är en symbol för den gamla devisen att män bara få snyggare när de blir äldre) spelar skolan nörd, Ronald.

Ronald betalar Cindy tusen spänn han sparat ihop gräsklippning (som han avsåg att använda för att köpa ett teleskop, en nördig touch och jag älskade), och för att grand, hon fick låtsas vara handlöst för Ronald. Hans plan fungerar, och den svala publiken älskar Ronald. Ronald och Cindy komma närmare, och alla vet en viktig hemlighet om de andra: Cindy, som Ronald köpte henne, och Ronald, som Cindy...skriver poesi. Detta var SÅ HÄFTIG. Som en 13-årig poesi-besatt, nördig människa med blont hår och ambitioner för att vara cool, den här filmen var som en highlight reel av min fantasi. Allt om det som slog mig som så ikoniska—trots att det vid den här tiden hade jag ingen aning om vad ordet ikoniska tänkt. Cindy telefon, kastas ner i hennes vackert rörigt sovrum. Cindy är vit VW Kanin cabriolet, fyllda med skratt, hoop-örhängen-bär, hår-sprutas flickor i tonåren, var det mycket bild av teen girl sexy-cool. Bara för att hålla henne från att ha alltför perfekt liv, Cindy var som tagits upp av en ensamstående mamma.

Cindy Mancini var, för ett lysande ögonblick, inkarnationen av allt ville jag vara som en tonårig flicka: en populär tjej med en poet hjärta, vacker och önskade av pojkar men även älskad av flickvänner, en partier som fortfarande plikttroget gått i skolan och drog bra betyg, en cool byrå och lite tufft. Cindy Mancini kallas till mig, med mitt ansikte fortfarande runda, fräknar stänkte över mina kinder och hår som ligger tunn och svag, och en aura av osäkra nördighet. Jag var mer av en Ronald än en Cindy, men Cindy gav mig prototyp. Jag kan vara cool! Jag kan vara tufft! Jag kunde ha blå ögonskugga och ljusrosa läppglans! Åtminstone, jag kan försöka.

Jag har spenderat så många kvällar sitter i min tonåriga sovrum, försöker att få det till att jag enkelt coolt och roligt och girly" känner av Cindy Mancini ' s sovrum, inbillar mig att köra i det konvertibla att jag var säker på att jag skulle köra i high school, skrattar med min överdimensionerade örhängen fastna i mitt hår-sprayad lugg. Det var en tid av enkla drömmar, och Cindy och Ronald var söt ridiculousness av 80-talet teen filmer. Handlingen i filmen var som en talad bekräftelse av både kastsystemet av skolan och dess dumhet, och det gav mig en ilning av hopp för min framtid.

Varje gång någon gillar Amanda Peterson dör, jag öppna ett litet minne, som ett litet smyckeskrin, som på något sätt har en bit av atmosfären i min inre värld på den tiden. Can ' t Buy Me Love var en enkel, corny 80-talet film. Och det gav mig så mycket glädje—så många fnittrande slumber parterna och på så många dagdrömmar. För att jag är tacksam över att Amanda Peterson.

ADVERT

Lägg till din kommentar