Jag kommer att Vara Singel För De Kommande 10 Åren (Eller Mer), Och Här är Varför

Jag hade en konversation med en vän idag som jag känner att jag har haft så många gånger under de senaste åren. Hon är en av de vänner som jag inte sett på ett tag, men vi håller kontakten regelbundet genom sociala medier. Vårt samtal var späckat med den vanliga, obligatoriska "Vi borde verkligen träffas snart. Det har varit alltför länge." Vi har sagt detta under sex månader, och jag tvivlar på att det kommer att hända något snart. Inte för att jag inte älskar henne — jag vet — men eftersom jag är hopplös på att planera en vecka till nästa och är i ett ständigt tillstånd av desorganisation och min att-göra-listor regelbundet samla damm innan de är någonsin färdig.

Hon är en bra vän och bryr sig mycket om mig, vilket är anledningen till att, som hon säger, hon oroar mig att vara singel. När vi talade om, att hon sökte en varning som gäller med "" jag menar, du är fin nu, självklart. Men säkert i något skede, men du vill hitta någon och slå sig ner?"

Läsare, jag vet inte.

Som lite bakgrund, jag har en 3-årig dotter och var med sin pappa för en underbar sex år. När jag bestämde att jag ville gå vidare, det var inte i armarna på en annan man, men tillbaka till rytmen av mig själv.

Så jag och ungen göra vår egen grej. Mitt ex och jag är bästa vänner. Tre av oss åkte på semester nyligen, och det var lysande. Hon fick löss på mini-disco, och han lyckades gå tillfälligt döv på ena örat från att få vatten i det, men vi skrattade i en vecka och det var bekvämt och lätt och roligt.

Så med minnet av att i mitt sinne, denna konversation med min vän irriterade mig lite. Orimligt så, eftersom hon är en älskling, och jag vet att hon bara fick med de bästa avsikter.

För ett tag sedan när folk brukade fråga mig när jag var på väg att börja leta efter en relation igen, jag skulle berätta för dem att jag inte var intresserad av en för åtminstone ett decennium. Jag trodde naivt att kanske lägga av den ständiga frågan om det förrän då. Men i verkligheten är det precis öppnat upp en helt ny burk maskar. Eftersom det tydligen — och jag visste inte detta tidigare — att det är ett löjligt att anta att göra.

Eftersom jag inte vet vem jag skulle träffa. Och min sanna kärlek skulle falla ner från himlen eller le mot mig från ett trångt tåg. Eller Jon Hamm kan dyka upp på min dörr en dag och säger att jag är den han väntat på i hela sitt liv.

Jag vet massor av par i vackra, närande, otroligt partnerskap. Jag är glad för dem och tvivlar inte på deras kärlek för en sekund. Men allt eftersom tiden går, jag allt mer känna att det inte är något jag vill ha för mig själv.

Jag ser tillbaka på mina relationer och till och med de allra bästa de har varit mer påfrestande och känslomässigt dränerande än att vara singel. Får jag att kärlek är arbete, och som är trade-off) du gör för att dela ditt liv med någon, men vad om att trade-off verkar inte värt det?

Det är inte något jag ens tänka på i dessa dagar fram till några välmenande vän tar tillbaka det in i mitt medvetande med sitt huvud-lutar och förvirrade uttryck.

Jag vill inte ha några fler barn, att föda en 9-kilos, 3-uns baby var nog, tack. Jag har aldrig fick tid att känna sig ensam och har en stor krets av vänner. Om jag är så benägna, jag kan datum och spendera tid i sällskap med intressanta män, trygg i vetskapen om att jag inte behöver dela mitt hem med dem eller bära någon av sina emotionella bagage runt med mig.

Jag är helt förstå fördelarna med att vara i ett förhållande, för de som har hittat den personen och vill skapa sig ett liv med dem, men det är inte för mig.

Statistiskt sett är oddsen för mig att hitta någon som jag kan realistiskt räknar med att spendera resten av mitt liv med är ganska små. Och jag är lite av en mardröm i den bästa av tider, så som minskar risken ytterligare. Och vad händer om jag har fel? Vad händer om jag infört någon i min dotters liv som jag växte bortsett från ett par år senare? Och även om en relation var något jag längtade efter, chansen för den som arbetar långsiktigt skulle vara minimal.

Jag gillar min rutin och tystnaden i vårt hus. Det är, när min 3-åring är inte transportband ut Troll album på full gas. Jag gillar det faktum att jag har bara oss två att tänka på. Vår lycka, lugn och allmänt för inte någonsin drabbats av humör eller beteende av en annan person. Jag hör ofta och jag sa att människor är rädda för att bli gammal ensam. Och kanske när jag är ens nästan nära att bli gammal ska jag börja att uppleva dessa rädslor också. Men jag kommer inte att störa balansen i mitt liv av rädsla för framtiden. Vi har egentligen bara fått idag, trots allt.

Jag har för närvarande cirka fyra satsningar kommer med olika vänner på om jag ska sticka till min "inga relationer för ett decennium" löfte. I sanning, jag tror att jag kommer att vinna dem lätt, och jag kommer förmodligen inte vara i ett seriöst förhållande för resten av mitt liv.

Om inte, naturligtvis, Jon Hamm dyker upp vid min dörr, och då jag kanske ompröva.

Tills och såvida inte osannolikt scenario förverkligas, jag ska fortsätta att vara en ohöljd engagemang-phobe. Och jag ska vara glad att skinnet mina vänner ur deras surt förvärvade pengar genom att ta alla dessa satsningar.

ADVERT

Lägg till din kommentar