Varför Jag Gå Ut Och Rösta

När jag var yngre, jag dragit sig bort från politiken och relaterade diskussioner. En del av min tveksamhet berodde inte fullt ut förstå den politiska processen och mår illa utrustade för att hålla min egen i en hård debatt om frågorna. Jag har också inte hade undersökt mina egna politiska känslor, och även om jag skulle kunna nämna de stora aktörerna i mitt politiska parti, jag känner inte att jag kunde stödja min hållning.

Och så när jag såg valet årstiderna komma och gå med lite uppmärksamhet. Visst, jag röstade i nationellt val vart fjärde år, men fram tills nyligen har jag svårt att ens definiera vad Kongressen gjorde, mycket mindre att stödja ledare i huvudstaden.

Att allt har förändrats för mig efter Virginia Tech-massakern.

I April 2007, 32 studenter som blev brutalt mördad av en psykiskt instabil studiekamrat. Jag såg den med resten av den nation i skräck som förståsigpåare sprutade om vapenkontroll, campus säkerhet, och den psykiska hälso-och sjukvården i vårt land. Jag grät när jag såg bilderna av färsk-faced offer och jag undrade hur vårt land, ännu en gång, verkade så trasiga.

Jag är orolig för min son som var på väg in i förskolan. Vem skulle skydda honom mot en galen man vid sin grundskola? Vad som gjorde min gemenskapen erbjuder de psykiskt sjuka? Där gjorde min lokala skattepengar går, exakt? Skamligt, jag hade ingen aning, men jag var fast besluten att ta reda på.

Som tur skulle ha det, en lokal politiker var värd för en pannkaksfrukost träffas-och-hälsar följande vecka och jag bestämde mig för att gå. Jag ordnade barnvakt, och när jag gick in i elden hallen, jag blev nervös. Vem var jag att fråga en statlig tjänsteman? Vem var jag att utmana systemet eller rock båten? Vilken rätt har jag att störa en helt underbar pannkaksfrukost med mina frågor om vapen och skola säkerhet?

Jag var en mamma som vill skydda mina barn, det är som jag var.

Jag var en kvinna som skulle slutligen inför hennes rädsla av att visas okunniga om sociala frågor, som är vem.

Och jag var en medborgare i ett land vars förfäder hade kämpat och dött för min rätt att spänna på sig ett antal bollar och visa upp för att fråga om något som jag trodde på.

Så, jag hällde sirap på mina pannkakor och creamer i mitt kaffe på en ranglig, plast-påklädda bord i den trånga brand hall, jag lyssnade. Och jag väntade på min tur. När företrädare tog min fråga, jag var skygg i början. Jag nervöst stod upp, och när jag vred min vigselringar på min hand, jag tittade runt i rummet som var fyllt med vanliga människor precis som mig. Jag hittade min röst, och jag bad att politiker och exakt vad han ska göra för att skydda min son i kölvattnet av Virginia Tech-massakern. Jag kände mig lite som Wonder Woman.

Till sin kredit, svarade han mig direkt och ärligt. Han talade om begränsade medel och byråkrati, om de brottsbekämpande budgetar och om partiet skillnader. Att han inte har alla svar den dagen, men jag kände mig lyssnad på och det var nog för mig. Då, i slutet av frukost, representant introducerade mig till den lokala brandchefen, jag var glad att ges en förklaring av de taktiska svar i stället för våra grundskoleelever. Chefen visade oss skolan ritningar som han förvarade i sin stam, och han tittade mig i ögonen och lovade att han skulle skydda min son.

Jag lämnade frukost känsla av full — inte av pannkakor, men av makt. Jag hade befogenhet att dagen, och på hösten, att lokala politiker fick den första omröstningen jag någonsin kasta i ett lokalt val.

Och det är anledningen till varför jag rösta. Inte för att slåss, inte att straffa, inte för att riva ner den andra parten ideal. Jag röstar inte för att alla säger att jag borde, men eftersom det gör mig att känna sig i kontroll av en turbulent politiskt klimat. När jag hör den politiska retoriken om de nyheter som gör mig sjuk, jag svälja galla i min hals eftersom jag vet att jag har en röst som kan höras med en gång av en spak. Jag röstar eftersom medlemmar av min skola styrelse och lokala företrädare handla i samma mataffär att jag ofta. Jag röstar för vid slutet av dagen, vi är alla bara människor. Vi är de människor, precis som Grundlagen säger.

Jag röstar för att jag är inte längre rädd, osäker kvinna som jag var så många år sedan.

Jag röstar för att det inte var att länge sedan som kvinnor inte har rätt att visa upp till valurnorna och uttrycka sina åsikter.

Jag röstar för att jag tror på min övertygelse, och jag inte längre gömma sig i min cocktail glas när diskussioner tur att politik .

Jag röstar för att jag känner mig som en superhjälte när gardinerna öppna och min röst har samlats in.

Vad du än har att göra, hitta en barnvakt, ta dina barn tillsammans, ge upp din lunch paus, gå och RÖSTA i November.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar