Varför Slutade Jag Försöker Att Göra Min Dotter Ganska

Min tio år gamla dotter Clare bara gillar att bära kläder från pojkens avsnitt. Helst en hård, oformlig t-shirt med bilder på Spiderman eller någon annan superhjälte på dem. Hon bär alltid två flätor. Alltid. Även till sängs. Hennes hår är tjock, blond och vacker. Clare har en vacker, bred uppsättning blå ögon, hög kind ben och långa, smala ben som påminner mig om en baby colt. Jag tror att hon är vacker. Hon bryr sig inte. Hon är inte intresserad av att vara vacker.

Förra året gjorde jag henne ta hennes flätor ner för hennes bild. Det var en episk strid, och jag spelade smutsig. Jag använde psykoanalys, berätta för henne att jag var rädd för hennes flätor var som en snuttefilt (som jag är) och att jag ville att hon skulle vara bekväm i varje Hår Iteration och att jag inte vill att hon ska falla offer för mobbare som kan socialt ostracize henne (vilket är sant), och att jag var villig att muta henne med en Obi Wan Kenobe FX lightsaber som kunde ha betalat för en månads mat.

Men bakom mina bud för hennes känslomässiga välbefinnande, var ner och smutsiga sanningen: jag ville ha henne att se söt i hennes skola bilder, hennes svallande hår inramning hennes ansikte, så att jag kunde visa henne till vänner och släktingar.

På bilden i dag, hon skulle faktiskt inte bära henne ner håret. Hon bar den i hästsvansar, då tog ner det bara för bilden. Tydligen hela klass 4 kvinnliga studenterna hade att bevittna denna anomali. Skrikande och kuttrande och berättar Clare hur vacker hon såg ut. Efter bilden uppdrag var klar, en av de små flickorna försiktigt, respektfullt flätad Clare ' s hår för henne.

När jag fick Clare ' s school bild en månad senare, mitt uppdrag var uppnått. Hon gjorde verkligen se mycket vacker med hennes flödande lås. Men hon såg även, samt, inte riktigt som Clare.

Jag är över det. Jag låter det gå. Min dotter inte behöver för att uppfylla min vision om hur hon skulle se ut vackraste. Hon behöver inte bry sig om att vara vacker. Hon BEHÖVER tvätta håret minst en gång i veckan. Det jag inte kommer att vika. Men min tjej kommer inte att definiera sig själv genom sitt utseende på det sätt jag gjorde. Hur gör jag fortfarande.

Vad som definierar henne nu är hennes passioner: att göra vapen av papper, lära sig att skissa manga tecken av följande tutorials på nätet, spelar en version av Dungeons & Dragons med sin pappa hela natten, läsa The Hunger Games med mig, spelar piano och tar upp Judo. Och så många fler saker som hon är passionerat intresserad av.

Dessa barn man, de lär dig hur man lever.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar