Varför Slutade Jag Fråga " Varför Mig?"

Ibland får jag verkligen gräva ner sig i varför-mig-talet.

Varför gjorde min äktenskap misslyckas? Statistiskt sett, det borde inte ha hänt. Vi daterad till tre år innan det blir engagerade. Jag ville inte gifta sig tills jag var 27. Jag väntade på att få mitt första barn vid 31. Vi var högskoleutbildade med framgångsrika karriärer. Alla dessa saker statistiskt peka på äktenskap som har en låg sannolikhet för en skilsmässa. Vi borde ha slagit odds. Men det gjorde vi inte. Det gjorde vi inte. Det gjorde jag inte.

De säger att antalet skilsmässor ligger runt 50 procent. Nja, inte i min socio-ekonomiska världen. Jag har en frånskild bekantskap, och vi blev bekanta eftersom vi är skilda. Det är ensamt, men denna övre medelklass skilsmässa sak.

OK, så mitt äktenskap misslyckats. Skit händer. Bra. Men då ska jag börja med varför-jag är av att ha en arg hämndlysten ex. Jag hör historier om ex-makar som skulle göra något för att se till att deras barn blev väl omhändertagna, antingen av dem eller deras mammor. De villigt att hjälpa till med fastställande av bilar och fritidsaktiviteter, de tala hövligt och vänligt till sin ex-fruar, de deltar födelsedagskalas och helgdagar, eftersom de förstår att barnen kommer först. Varför mitt ex inte ens titta på mig? Varför kommer han att göra allt i sin makt för att skada mig? Varför fick han ta mig till domstol och få mig att spendera mina besparingar bara för att få en grundläggande nivå av stöd?

Ja. Varför mig ?

Det leder till att en hel del av self-skulden. Eftersom att vara ett offer är inte i mitt DNA.

Vad ödesdigert misstag gjorde jag göra? Vad skylten fick jag ta vänster vid, när jag borde ha gjort rätt? Vad är det för fel med mig?

Sanningen är, det finns en hel del fel med mig. Det finns en hel del fel med oss alla, eftersom vi är mänskliga varelser och vi gör en miljon misstag en dag. Det finns inte några p-piller du kan vidta för att sluta vara människa. Du kan inte medicinera eller till och med meditera villkoret bort. Tro mig, jag har försökt.

Jag har kommit till insikt om att vad jag behöver är radikal själv-kärlek. Radikala self-förlåtelse. Radikala själv-acceptans. Och de säger, om du vill ha något, du borde ge att en sak ofta, och generöst . Och så när jag fastna med varför-mig, och jag försöker att fokusera på att förlåta min ex-make. Låter konstigt, eller hur? Men jag behöver förlåtelse, och därför skall jag ge förlåtelse.

Men det är inte bara honom. Jag tror att alla människor som jag har tappat under denna skilsmässa—eftersom du förlorar en massa människor—människor som vet en liten del av sanningen, men att lägga skulden på mig hur som helst; lång tid med vänner som är religiösa, och som förnedrade mig på grund av mitt beslut; grannar som tar sidor. Jag försöker att förlåta dem för. De vet inte vad de gör. Precis som mig.

Du ser, de lärdomar som jag har lärt mig i skilsmässa är inget annat liv förändras, oftast på ett underbart sätt.

Jag är en bättre människa idag än vad jag var för någon dag inne i mitt äktenskap. Jag är mer tålmodig, mer, mer lugn, mer lugn, mer empatiska, starkare, klokare och stadigare än jag någonsin har varit under tidigare år. Och när jag fokusera på dessa saker, det får mig att tänka, varför inte mig? Jag förtjänar detta. Jag förtjänat denna styrka, denna mjukhet som jag utvecklade när jag tog av den rustning som jag behövde för att överleva i mitt äktenskap. Jag förtjänar att leva ett fullt liv, omgiven av mina sannaste champions. Och om mitt ex skulle aldrig kunna vara min mästare, då är jag lycklig att ha honom så långt bort från min dag-till-dag.

Det är en radikal förändring i perspektiv. En som tar praxis. Varje dag när varför-för mig är att dyka upp i mina tankar, jag har medvetet ersätta dem med varför INTE mig ? Och då ihåg alla de sätt på vilka jag är den lyckligaste kvinnan vid liv. Verkligen vid liv —för en gångs skull.

Eftersom att jag förtjänar att vara lycklig. Jag förtjänar ett liv fyllt med kärlek. Jag har vandrat genom eld och nu får jag dyka upp med alla gamla, döda delar brända chips, men bara om jag väljer en radikal förändring i perspektiv.

Och det gör han. Och så gör vi alla.

Relaterade inlägg: En Öppen Ursäkt Till Mina Barn På Frågan Om Min Skilsmässa

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar