Varför Visade Jag Min 7-Åriga Dotter Hur Man Använder En Tampong

Jag skrev 15 olika intron till det här inlägget. Vissa var lite poetisk. Vissa var lite rolig. Alla av dem var om kroppar, blygsamhet och kön, men fuck it.

Jag ska bara säga det:

Igår visade jag min 7½ år gamla dotter hur man kan använda en tampong.

Kanske du är chockad. Kanske är du skräckslagen . Du letar upp numret för CPS som vi talar. Eftersom jag lägger ut det, jag ska förklara.

Jag såg aldrig min mor naken.

Jag har aldrig sett uppgång och fall av magen eller stjärnorna på hennes ben från brustna blodkärl.

Jag såg aldrig vad en riktig kvinna ser ut naken—en kvinna som gjorde en baby, bar henne, födde, ammade henne, och gick sedan på om hennes liv—en mor, men en kvinna, fortfarande.

I stället bjöds jag på bilderna ser vi plaskade i skyltar eller i filmer eller på Internet—kvinnor som var utformad och skulpterad och strålas och kirurgiskt förbättrade. Dessa kvinnor blev min paradigm, och som min kropp utvecklats och gick sin egen vilda sätt, jag insåg inte att de var ett undantag, eller jag antar att mer träffande, att varje kropp är ett undantag och olika och vackra på sitt eget sätt.

Så, jag låta mina barn se mig naken—särskilt min dotter, så hon kommer att lära sig att det viktigaste kvinnan i sitt liv omfattar gropar på hennes lår, runt kurvan för varje höft, den lilla tråd av hår som går ner från hennes navel, mjukhet i varje bröst.

Kan detta vara hennes paradigm. Som hon utvecklar i sin egen vilda sätt, får hon fira varje byte och varje avvikelse som gör henne.

Så det är vårt normala. Vi är inte nudists (även om det är coolt om det är din sak. Jag får bara kalla enkelt), men om jag kommer ut ur duschen och hon borsta hennes tänder, hon får se mig. Om jag klär på dig och hon uppkrupen i min säng under täcket, hon får se mig. Och om jag kissa, och hon går i (för låt oss vara verkligt, en stängd dörr är inte en order, men bara ett förslag nästan alltid ignoreras av barn) då hon får se mig.

"Mamma, vad gör du?" frågade hon mig igår.

"Jag ändrar min tampong."

Hon vet varför. Vi hade det samtalet första gången hon frågade mig: "Mamma, varför hennes vagina har en svans?"

I själva verket tidigare under veckan efter att jag knäppte på henne i mataffären och muttrade om vädret och berättade för sin bror att han behövde för att (och jag citerar) att sätta "fan Pringles tillbaka eftersom jag inte köpa skit," min dotter gick fram till mig med en ask tamponger och sade, "Du måste nog köpa dessa också, eller hur Mamma?"

Smart tjej. Hon hade rätt. Jag köpte dem.

"Kan du visa mig hur?" frågade hon.

Jag tvekade.

Och sedan undrade jag, varför inte?

Hon bad att få veta.

Jag visade henne hur man torka hennes röv. Jag visade henne hur man blåsa näsan. En kvinnas perioden är precis som vanligt, precis som naturliga, och varför inte?

Och då kom jag ihåg detta:

Jag var tvungen att lära sig att använda en tampong på min egen, eftersom min mamma sa att jag var för ung för att lära sig, och hon skulle inte visa mig. Så, när tiden kom, och jag ville lära mig, jag smet ut till Rite Aid och köpt en låda av mig. Mitt ansikte brann röda. Jag kunde inte ens titta kassan kontorist i ögat. Jag gick hem, låste badrumsdörren, och satte sig ner framför golv-längd spegel, och försökte räkna ut hur till fliken infoga En i slot B.

Efter 30 minuter, jag fick den i.

Men det skada . Det kliade. Det stack, eftersom ingen berättat för mig var att jag skulle ta ut den jäkla applikator. Jag gick runt så här hela dagen tills jag kallas mod att be en vän.

Jag skulle kunna hjälpa min dotter att undvika det.

Så, jag visade henne hur jag använda en tampong.

Jag visade henne hur man öppnar paketet. Jag visade henne hur man prep applikatorn. Jag visade henne hur man tar ut det. Och jag visade henne att det var normalt och naturligt och inte såra mig när jag sätter det i.

Jag vet, jag kunde ha väntat, men hon bad att få se det nu. Plus, "jag kommer att visa dig när du är äldre" degraderar menstruationscykeln till något mystiskt, opassande och till och med tabu, och det borde inte vara. Det är normalt, det är naturligt, och ja, det kan vara rörigt och obehagligt, och vi bör tala om det också när vi kommer dit.

Men för nu, min dotter såg grunder—från hennes mor, den viktigaste kvinnan i sitt liv. Och det känns naturligt och normalt och rätt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar