Varför Jag Föredrar Mindre Spännande Vänner

När jag frågade min vän Emily för att köra mig till flygplatsen vid 6 på morgonen augusti, sade hon, "jag skulle älska att få!" Hon har också erbjudit sig att hjälpa mig att huset jaga, säger att det skulle vara "kul."

Strunt samma att vissa läkemedel-addled thug bröt sig in i min bil förra gången jag undanställd det på Manhattan. Var och en av mina vänner, både manliga och kvinnliga (och min mamma också), vände ned min vädjan för bil-sitter när jag gjorde en resa från Boston till New York för att min pappas cancer behandlingar. Varje vän utom en. Karen sade, "Säker." Överväldigad av lättnad, jag har lovat att hjälpa till att göra jobbet roligare genom att föra hennes material att läsa och snacks. "Det är OK", svarade hon. "Jag ska bara titta på människor som går förbi. Det ska bli kul."

När vi beger oss mot våra 40-talet och framåt, jag tror att vi börjar skilja långdistanslöpare från sprinters. Vi söker vänner kan vi räkna med mer än underhållning. Min flashier vänner hålla fascinerade mig, och jag älskar dem för det, men jag har kommit till plats ett högre värde på dem som kommer att driva mig till mekaniker eller visa upp när och där de sa att de skulle.

När jag behövde citat till grad skolan tilldelning på New York-Docka Sjukhus, fem timmar från mitt hem, Karen stirrade ner hennes blyghet, planterade sig själv framför den plats, på väg hem från jobbet och överföll kunder för kommentarer.

Karen är så tyst, en hel del folk förbi henne, aldrig ser det djupt ner gnista som jag har kommit att lära känna under 30 år. Hon är en gourmet kock, magdansös och resenären som ska försöka något om det låter intressant. Men hon gör inte lysa.

Inte på det sätt som min college vän "Claudia" gjorde. Alla som visste att Claudia var lite kär i henne skönhet, begåvning, intelligens och lockelse. Men när vi slutade skolan, jag gjorde alla planer, alla samtal, och jag gjorde allt för att hålla kontakt. När jag slutade så gjorde hon.

Jag skulle inte handla Helen för tusen underbara Claudias. Helen kommit överens om att följa med mig till en Beck konsert, även om hon inte nödvändigtvis känna igen en Beck ställa om det brusade upp och chomped henne på trunken. Enda problemet var att jag är rädd för folksamlingar och fladdermöss, båda sannolikt på att mörka piren där konserten hölls den sommaren natt. Helen säker på mig allt jag hade att göra var att se på henne om jag kände mig orolig, och vi skulle lämna omedelbart, inte en fråga som ställdes. Om Claudia är ett klassiskt konstverk, Helen är en dussin varma kramar.

Inte att påstå att min stadigare vänner är mindre intressant än galet lysande sådana. De är precis lika smarta och roliga. De är ljusa, bara inte blanka.

Jag kan be Helen, Emily, Karen (och Sharron, och den andra Karen, Kim, Andra Kim, Pam...) för något. De är proteiner, stärkelse, antioxidanter. Claudia ' s spice. Vi alla längtar efter en liten krydda ibland. Det är också bra för dig. Men du kan inte leva på det.

Ungdomlig vänner som har gått av styrelser tenderar mer mot att fräsa än substans. För några år sedan, till exempel, som jag träffat "Annika" och fann mig omedelbart att dras till hennes charm och intensitet. För veckor, Carole och jag var oskiljaktiga. Sedan föll hon mig som en varm rock, och jag förstod aldrig varför. Nu, när en ny vänskap lockar, jag påminna mig själv om den gamla devisen att det som värmer snabbt kyler ner ännu mer så.

I frågor av romantik, kan jag också känna min smak växling. Som en ung kvinna, jag kunde inte få nog av grubblande emos. Inte illa att min gamle man, som är väl typ samt konstnärligt begåvade—men om jag skulle göra det över, jag kanske har mina ögon på "stadig Virvlar," vem skulle känna sig mer bekväma med att installera ett handfat mig än att skriva en dikt. Mötet med min 17-åriga själv idag, jag skulle försiktighet henne mot den plågade konstnärer. De tenderar mot depression, och som växer tröttsamt. Idag, skulle jag hellre se en människa rensa ett avlopp än att gråta om de många olika sätt som den här världen har skadat honom.

I tonåren och 20-årsåldern, räknade jag bland mina vänner många stjärnfall, som bländade, då fizzled. Nu, min vän-shopping lista, om jag hade en, skulle likna Scout lag: pålitlig, lojal, snäll och trevlig (även om jag inte skulle bry sig så mycket om de var driftig, modig, lydig eller vördnadsfull). Inte för att jag storlek att upp potentiella kompisar med en vad-kan-du-göra-för-mig? attityd. Jag vet inte. Mina vänner kan göra i stort sett vad som helst och förbli i min gunst.

Men mina favoriter göra mer än att hedra mig med sin närvaro. De är verkligen där för mig. I motsats till de som bara är där för en stund.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar