Varför Jag Valde Min Son Från Standardiserade Tester

Nej, nej. Jag ungen.

Debatten är lugn nu, men det rasade snabb och rasande i April när du testar tid kom. I mitt eget samhälle, där opt-out rate var nästan 15 procent, antal visningar på både standardiserade tester är effektiv och det bästa sättet att hantera situationen gav oss en hel del att tänka på. I slutändan bestämde vi oss för att vår son inte skulle ta tester.

Men diskussionen fortsätter, och jag kan se att det fortfarande finns människor som inte riktigt förstår varför så många av oss har gjort det valet. En av dem är Marika Heughins, en välmenande sjätte klass lärare i Connecticut, som skrev om varför alla barn bör ha för att ta tester . Hon har undervisat i 18 år och har en magisterexamen i utbildning, så att hon kommer från en plats av expertis, vilket är varför jag är förvånad över att hon är så fel om orsakerna bakom den så kallade "opt-out" - rörelse."

Sedan kommer hon på det från en plats för kunskap, det är konstigt att hon förutsätter att anledningen till att folk valde ut är det för att våra barn inte känner för att ta tester, eller de tror att de är för stressigt. Det är inte varför alls. Jag ville inte skriva till skolan för att undanta min son för att han var stressad om testet eller på grund av att han inte gillar tester. Han gillar inte läxor, antingen, eller borsta tänderna, eller plocka upp efter sig själv, men vi få honom att göra alla dessa saker.

"Tyvärr, det är en skrämmande ny känsla i utbildning i världen i dessa dagar att det är OK för eleverna att välja vad de ska delta i," Heughins skriver. "Vi vill sända ett budskap till våra barn att om de inte gillar något eller om det verkar för svårt, då de inte behöver göra det."

Hon är helt irrelevant.

Några av oss tror att standardiserade test inte är ett sätt att identifiera en elevs styrka och svagheter, eller en lärare effektivitet. I New York state, där vi bor, 557 huvudmän tecknat ett uttalande att säga att de kände att de tester som hade tvetydiga frågor om dem, och att de, tillsammans med lärare, kunde inte komma överens om svaren.

Jag är inte ett fan av dessa tester, även om jag har alltid varit en bra test-tagaren. När jag bestämde mig för att gå på college i Usa, jag var tvungen att ta SATs, något jag inte hade förberedd för eftersom vi inte har dem i Kanada. Jag köpte en bok av tester, tog en, då kollade alla mina svar. Jag tog ett test, kontrolleras de. Jag gick igenom boken tills jag förstod strategier för att besvara förr, minska ner flera valmöjligheter, och renodlar den tvetydighet och koder i så många frågor. Vad jag gjorde, i princip, var att lära mig hur man tar testet. Och jag aced det, och kom in på den högskola jag ville gå till.

Testerna min sjätte-klassare som var tänkt att ta inte kommer att hjälpa honom att komma in college, och kommer inte att tjäna någon funktion för honom alls. Eftersom jag objekt till denna typ av försök, jag valde att skicka ett meddelande till Institutionen för Utbildning genom att välja ut. Jag visste att jag inte var den enda i vår skola, och att detta gav oss möjligheter att ha en viss inverkan. Om det bara var min son, och honom ensam, skulle jag förmodligen ha beslutat något annat, eftersom det inte skulle ha hjälpt till att göra ett uttalande, och han skulle ha valts ut på ett sätt som inte tjänar honom.

Medan de andra eleverna testas, min son och hans kolleger opt-outers skickades till cafeterian för att läsa tyst. Han kunde inte använda tiden till att göra läxor eftersom de inte tilldela någon under testet veckor. Han var uttråkad i kafeterian, men när han bad om tillåtelse att gå till fiket med hans vänner i stället, sa vi nej. Vi gjorde vill lära honom något, men till skillnad från vad Heughins tänker, vi var inte lära honom att undvika sådant som är svårt eller obehagligt. Vi fick lära honom att hålla fast vid sina principer, oavsett om eller inte det var ganska bra för honom.

Han har massor av andra möjligheter att lära sig om uthållighet och hårt arbete, och att ha att göra saker han inte vill göra. Det var många av dem innan de tester som kom, och det kommer att finnas någon brist på dem hela sitt liv.

När han kom till oss om testerna, han gav oss samma argument mot att ta med dem som vi redan visste. Vi blev förvånade och stolta över att han visste så mycket om det, så vi backade upp honom, inte hela vägen till fiket, men definitivt till cafeterian, trots den obekväma bänkar och brist på något annat att göra.

Och det är därför som vi valt ut. Vi vill inte lära honom att backa från en utmaning, istället, vi lärde honom att stå upp för något. Jag hoppas att det är en lektion som pinnar.

ADVERT

Lägg till din kommentar