Här är Sanningen Om att Vara En Äldre Mamma

Jag blev som en ny mamma senare än jag tänkt. Det var inte mitt val. Jag antog alltid att jag skulle gifta sig och ha barn i tjugoårsåldern. Men sedan kom New York, grad skolan, äktenskap, skilsmässa, äktenskap igen—och plötsligt var jag trettio-åtta.

Liksom för många andra kvinnor i min ålder, blir gravida deltar mer tid på läkarens kontor än det gjorde i sovrummet. Att hitta ut (äntligen!) Jag kommer att ha en baby antänds i mig en våldsam lust att ge honom den bästa möjliga liv. Detta ingår det säkraste spjälsäng, topprankad barnläkare, den bästa förskolan, de mest ekologisk barnmat—du får idén. Som det visar sig, det bästa jag gjorde för hans framtid var helt oavsiktlig: jag ville inte ha honom i tjugoårsåldern.

Min man var också äldre när vi hade vår son. 46 de flesta av hans vänner var att lära sina barn att köra och touring högskolor medan han höll på att byta blöjor och leka titt-ut. Han tröstade mig när jag är orolig för vår son med geriatrisk föräldrar en dag.

"Det är bra", sade han. "Massor av killar i min ålder har barn—med sin andra eller tredje fruar."

Vad vi inte insåg var att vi är en del av en växande trend, som beskrivs i New York Times . Förstföderskor i större kustnära städer som New York och San Francisco är nästan ett decennium äldre än sina motsvarigheter på landsbygden och Söder.

Jag har upplevt detta data i första hand. Min man och jag började försöka bli gravida i New York, men blev föräldrar efter en arbetsrelaterad flytten till Söder. I New York, barn, bara i början av att synas i min publik i mitten av 30-talet flickvänner, av vilka de flesta hade avancerade grader och executive-spår karriärer. Vår happy hour samtal inriktade på arbete, relationer och trendiga hjärt klasser. Blöjor, förskola, och "ha allt" hade inte ännu kommit in i vårt lexikon.

Du behöver inte vara ekonom för att anledningen till att barn föds till äldre jämfört med yngre föräldrar är mer benägna att ha bättre rörlighet uppåt och finansieras helt högskola utbildningar. Eller att dessa mödrar är mer sannolikt att tjäna pengar och dela inhemska ansvar på ett mer jämlikt sätt med sina manliga partners.

Vad som inte fångas upp i de uppgifter, om, och vad är mer viktigt för de flesta kvinnor är hur vi uppfattas som mödrar. Eftersom det vid slutet av dagen, Amerika tror att äldre mammor är konstigt.

När jag flyttade till Söder det bästa råd jag fick kom från en vän som hade haft tvillingar vid fyrtio års ålder. "När man har barn behöver inte berätta för någon hur gammal du är," rådde hon. "Det gör det bara krångligt på lekplatsen med alla 25-åriga mammor."

Efter att jag mindes hennes ord när jag sprang in i en medarbetare i ladies room på min nya företag. Hon var i min ålder, slutet av trettiotalet, med två barn i tonåren. "Jag kommer till en väns baby shower ikväll", sa hon och skakade på huvudet. "De fattiga sak är fyrtio och gravida—kan du tänka dig?" Jag rörde mig fortfarande osynlig i första trimestern magen och gjorde mitt bästa för att se skandaliserad.

Medan jag var gravid, jag gick till en brunch för nya och förväntar mödrar annonseras av mitt kvarter föreningen. Jag hade hört att nyckeln till att överleva mammaledighet var med morsan vänner och enligt en ny transplantation från New York, jag hade ingen.

Av de tiotal kvinnor som deltog brunch, jag var den äldsta. Kvinnan bredvid mig, en mamma till två, tittade knappt kunna rättsligt konsumera Bellini framför henne. Hon berättade att det "lustiga" historien om när hon och hennes man besökte New York med sina barn, och hur när hon tog en promenad själv med barnvagn alla trodde att hon var barnflicka. Jag tvingade ett skratt.

Jag skrev gruppen tills min son var två veckor gammal, när den intensiva önskan för en vuxen konversation och för att befria mig från min soffa gick förbi mig. Jag sprängde ett e-postmeddelande till brunch grupp och två kvinnor som hade fött barn svarade.

Min första mamma-datum var inte en match. Hon var tjugosju, gift med sitt college sweetheart, och tillbringade större delen av vår promenad genom stadsdelen klaga om hur lång tid det tog att prata med sin man till att ha en baby.

"Jag sa till honom att jag inte vill bli en gammal mamma, vet du? Men här är jag. Alla mina vänner är redan på sin andra eller tredje." Hon pausade för att bläddra igenom Instagram och sedan tittade tillbaka på mig. "Så hur gammal är du?"

Saker med den andra morsan gick bättre. Hon hade bott i New York efter college och så verkade inte för att prenumerera på den traditionella tidslinje för när större liv milstolpar som ska hända. Fortfarande, det tog tre månader av promenader våra barn till parken tillsammans nästan varje dag innan jag slutligen kände sig bekväma att berätta för henne hur gammal jag var. Jag har också fejkade en hosta på samma gång, så jag får aldrig vara helt säker på om hon hörde mig.

På den ena sidan, den New York Times studien är uppmuntrande. På grund av min ålder, min son kommer få en bättre framtid. Jag kommer sannolikt också att bli bättre i termer av vad jag tjänar och hur min man och jag delar inhemska ansvar. Baksidan är att leva på fel sida av "ålder gapet" är ensamma. Jag kan fortfarande inte har någon mamma vänner i min ålder. Jag kämpar också för att få kontakt med kvinnor som är i min ålder eftersom de oftast har äldre barn och är i en helt annan fas i livet.

Som min baby har vuxit till ett litet barn, jag har insett att där jag bor vara en äldre mamma kommer alltid att göra mig annorlunda. Vid första jag arbetat för att dölja det, att bemästra den svävande svar till ålder i fråga, och säger saker som "Jisses, idag är jag så trött att jag känner att jag är åttio!" eller "Åh wow, är att Beyoncé över det?".

Nu är jag bara ärlig. Trots stigmatisering, jag är glad att jag hade min son senare i livet. Jag har främjat min utbildning och är mer etablerade i min karriär än jag var för tio år sedan. När dagis samtal för att berätta för mig att han är sjuk och jag behöver lämna för att plocka upp honom, jag behöver inte oroa dig för att någon tror att jag inte är seriös i mitt jobb. Jag är finansiellt stabilt, och så kommer att kunna ge honom erfarenheter jag har aldrig haft en uppväxt med unga föräldrar som försöker hålla sin ekonomi i balans. Mest viktigt, jag är bekväm i mitt egna skinn. Personligen kan jag inte tänka mig något svårare än att höja ett barn medan du räkna ut vilken typ av vuxen du vill vara.

Samtidigt som jag har kommit att omfamna min oavsiktlig status som äldre mamma (och medan data kan berätta för oss annars), det finns inte en rätt väg att moderskap. Vi har alla bättre och sämre förberedda på olika sätt. Oavsett om vi börjar som mödrar, i slutändan vill vi alla samma sak för våra barn: bästa möjliga liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar