Använda Fina Händer": Varför Jag Aldrig Förlorade Mitt Barn

Jag var 18 år gammal när jag först bestämde mig för att inte smiska mina barn. Jag gjorde ännu inte har barn, och även om många pre-kid löften gavs och sedan föll den i glömska när jag faktiskt födde min egen hedningar, löftet att aldrig slå mina barn ganska mycket har förblivit intakt.

Jag minns ögonblicket när jag bestämde mig för att sätta händerna på barn var absurt. Det var jag, min 18-år-gamla jag, är smidig och oskyldiga i denim shorts, en alltför tajt Motley Crue top, och fruktansvärt markerad lugg, stå i kö i en affär bakom en mamma med två små barn. De var kinkig i vagnen, en i fronten, knubbiga ben näven gratingly mot metall, en i ryggen, med en söt rund ansikte, som insisterade på att du rycker på hennes syster är vacker glänsande ringlets. Mamma, självklart utmattad och trött, slog hår avdragare i fråga ganska kraftigt på hennes knubbig arm samtidigt som skriker förklaring av "Vi behöver inte göra ont! Vi använder våra fina händer!"

Ja, jag var ung, sorglös, och ändå uppleva stress av gräl småbarn samtidigt som man försöker att betala för aprikoser, men frasen slog mig som udda.

Vi använder fina händer.

Varför i helvete inte mamma måste använda bra händer? Tänkte jag.

Det var den dagen jag svor på att eventuella framtida barn jag har kanske att jag skulle göra mitt bästa för att använda bra händer.

Två pigga pojkar, och många år senare, har jag höll dock fast vid min tro, men har mött mycket motstånd, och fått massor av flack för min hands-off strategi för föräldraskap. Med en son som kan beskrivas som en handfull på en bra dag, jag har hört min beskärda del av "Att barn behöver en bra crack", eller "I min dag, vi skulle torka upp golvet med en unge som helst.

Jag ska sticka till min Swiffer, tack.

Sedan finns de som är oh-så-bra Facebook memer. Du kanske har sett dem eller till och med delas en själv. Man har en ritning av ett kok stryk, skrikande barn utspillda över knät på en vuxen som är aga honom. Bildtexten lyder: Mina föräldrar förlorade mig som ett barn, som ledde till att jag nu lider av ett psykiskt tillstånd som kallas "respekt för andra."

Denna meme får verkligen min stora Hanes i korthet i ett gäng.

Och då finns denna pärla:

Vem fan är den här killen egentligen?

Här är min del: för Barn är den enda grupp av människor om den planet som vi är tillåtna att smälla. Inte att slå dig som udda? (Pun intended.) Vi kan inte träffa våra män, män är aldrig tänkt att slå sina fruar. Det där irriterande medarbetare som får på våra sista nerv — gissa vad? Kan inte röra dem. Arg på min syster, för att låna din favorit LuLaRoe leggings och inte lämna tillbaka dem, tyvärr, men håll tassarna för dig själv. Damen framför dig på ShopRite på 10 punkter eller mindre linje har 34 objekt och du känner att ramma vagnen in i hennes bum — japp, du gissade rätt, det är en no-no.

Du ser, du kan mycket vill slå skiten ur någon som är förargliga, oförskämd, eller göra något helt fel, men det är detta irriterande sak som vi vuxna kallar self-control, och om det inte behärskas av den tid du har fyllt 18 år, kan landa dig i allvarliga problem. I verkliga livet, vi måste spela bra, använder våra vuxit upp ord, och hålla våra händer till oss. Varför inte denna logik gäller för våra barn? Det bör.

Om vi vill att våra barn att uppföra sig rättfärdigt, empathetically, och typ, vi som föräldrar måste modell det beteendet själva. Om Mamma inte kan smälla Pappa för att lämna en hög med smutsig disk i diskhon för 80: e gången, då är det logiskt att hon inte slog Junior för att lämna sin Legos utspridda på vardagsrummet för 80: e gången — även om du råkar kliva på en.

Och slår inte riktigt fungerar i alla fall. Om du inte håller med om, unna mig en stund med hjälp av följande visualisering övning.

Tänk dig att du är på jobbet och gör ett misstag. Bild din chef lugnt korrigera dig, där du förklarar vad du gjort fel, så visar ett bättre sätt att göra det. Hur känner du dig? Är du mottaglig och öppen? Hur känner du om din chef? Mest troligt har du en känsla av respekt mot dem.

Är du fortfarande med mig?

Blunda nu och föreställ dig istället att din chef träffar du. Nu hur känner du dig? Känslor som ilska, skam, bitterhet och förvirring kommer att tänka på. Plötsligt, respekt och förtroende flyger ut genom fönstret. Du kan även slå, vilja slå din chef tillbaka, vilket naturligtvis är det inte tillåtet att göra eftersom de är the boss. Uppdämda ilska och förlägenhet får dig att glömma vad du gjorde fel i första hand.

Är du fortfarande med mig?

Nu ersätta dig och din chef med dig och ditt barn.

Se vad jag är ute efter?

I samhället är det oftast underförstått att det är fel att slå, men ändå fortsätter vi att diskutera huruvida det är lämpligt att träffa våra barn. Jag har hört äldre människor minnas tider när föräldrar regelbundet förlorade sina barn som om de saknade en hund som dog. "Jag gick bra," säger de, men jag håller inte med. Dra tillbaka lager av lök, och jag slår vad om att du kommer att hitta en osäker person, som kände hat mot sina överordnade för att slå dem, och sedan skuld för att ha en så stark fula känslor som barn. Hat och ilska är skrämmande känslor för ett barn.

Jag kan minnas en ljumma juni eftermiddag kämpar med min syster medan mina föräldrar inte var hemma. Det var jag, som står på vår linoleum kök golvet i mitt lila Kängurur, som vi ping-ponged förolämpningar och tillbaka. Min syster stormade utanför, att låta skärmen dörren slam våldsamt. Vill inte att hon skall ha det sista ordet, jag skrek en obscenitet efter henne — just i det ögonblick min far gick upp för trappan hem från jobbet tidigt.

Han slog mig så hårt att jag våt själv. Jag minns tydligt att stå i köket under skenet av lysrör med blöta underkläder och en brännande smärta på min kind. Den våg av raseri, hat och förnedring var kvävande. Jag kände också rädsla. Rädsla, inte bara över om han skulle slå mig igen, men rädslan för i det ögonblicket önskade jag honom död, och det faktum att jag hade en sådan hemsk tanke om någon jag älskade skrämde mig till kärnan. Det var en känsla som var för mycket att hantera för ett litet barn.

Jag var långt från att vara en misshandlade barn, men efter att ha vuxit upp i slutet av 70-talet och 80-talet, slå var som vanligt som att dricka Tang och bära självlysande kläder. Det gjorde påverka min självkänsla på ett negativt sätt, och jag visste redan då att det måste finnas ett bättre sätt att förälder.

Se, saken är fysisk bestraffning tar mycket liten ansträngning på den del av moderbolaget. Det är ofta en reflexartad reaktion som kräver mycket lite eftertanke, och absolut ingen kreativ kotletter i den fina konsten av disciplin. Bottom line är att vem som helst kan slå, slå, dänga, eller knäcka en unge på bakom. Det är ett bekvämt sätt av föräldraskap med mycket lite resultat.

Men det fungerar, vissa hävdar bestämt, om att tillbaka i sin dag, barnen lyssnade eftersom de visste vad som skulle hända om de rättar in sig i ledet. Kanske det kan vara delvis sant, men låt mig sond detta lite längre och ställa en fråga.

Vill du att ditt barn att göra det rätta eftersom de är rädda att de får smisk, eller vill du att de ska göra rätt sak, eftersom det är moraliskt rätt?

Ett barn som agerar från en plats av rädsla, är i riskzonen för att inte lära sig en av de mest viktiga saker i livet — empati.

Jag personligen vill att mina barn skall lära sig rätt från fel och välja rätt, inte för att de är rädda för att bli sårad av mig, men eftersom de har förmågan att känna igen vad som är bra, bara och snäll, och har potential att göra socialt ansvarsfulla beslut när de blir äldre.

Jag vill att de ska vara goda människor — inte av rädsla, utan av tanken att vara en anständig människa som är rätt sak att göra. Och jag vill inte att föreviga en cykel av våld. Jag vill disciplin från en plats av kärlek, inte ilska. Det är inte att säga att jag ska vara perfekt — långt därifrån — men jag vägrar att anamma uppfattningen att aga är en acceptabel form av disciplin.

Det är därför som jag kommer att fortsätta använda min fina händer, lär mina barn att använda sina fina händer, och be att andra föräldrar överväga att använda sina fina händer.

Eftersom världen är en bättre plats om vi inte slå varandra.

ADVERT

Lägg till din kommentar