Detta Är Varför jag ALDRIG Säga "Njut av Varje Ögonblick"

Vid 47 års ålder, jag är mycket väl medveten om att tiden rör sig i snabb takt. Igår var jag städa upp blöja blowouts och försöker räkna ut hur att amma. Idag ska jag köpa raklödder för min son och bh för min dotter.

Jag har två somrar kvar innan min dotter slutar high school och ger sig ut på egen hand, troligen i en van som reser för att se världens största garnnystan. Ja, hon vill se det.

Min pojke är att testa sina gränser och att omge sig med vänner i stället för mig. Svaren på mina frågor kommer i form av grymtar. Om han ber om någonting är det för cash, smörgåsar eller hår produkt. Det verkar som om han tror att han kommer att leva i vår källare när han är en vuxen. Tack och lov att vi inte har en källare. Han säger att han vill bli revisor, men han kan inte hålla på att pengar eftersom som lockar tv-spel är stark.

Min dotter vill studera kriminologi. Jag antar att alla mina binge watching av Brittiska crime drama har lönat sig. Hon älskar musikaler och AC/DC. Hon är redan på att utforma sin första lägenhet. Hon har arbetat två jobb i sommar och är rädda för en bil.

Min son har varit gräsklippning under sommaren och hosting sleep overs med sina vänner. Han berättar för sin syster att "Fuck off". Han rakning och bär skinny jeans. Han bär storlek 11 män skor och de dagar som kallar oss Mamma och Pappa är borta sedan länge.

Varje dag känns surrealistiskt för mig. Hur kunde detta gå så fort?

Mina barn behöver mindre av mig som de blir mer oberoende. Som en mamma, det är svårt att fullt ut förstå. Medan många sätt att det är en lättnad att veta att de framgångsrikt kan torka sina egna rumpor och göra sig mat, det är också en sorg, eftersom de dagar de oskyldiga ungdomar håller på att bli ett minne blott.

När mina barn var små, jag var ofta höra av de som är äldre och visare än mig själv att, "Njuta av tid", "Njuta av detta ögonblick," och "Håll om varje sekund, eftersom det kommer att gå så snabbt." På den tiden var jag djupt nere i diken med två kolik barn under två års ålder. Det enda jag ville smaka på den var glädje av att kasta en sippy cup på deras välmenande huvuden.

Ja, jag erkänner. Det går snabbt. Jag är här för att berätta. Klyschan är sann.

Jag vill att absorbera varje minut av min dotter humörsvängningar, min son oppositionen facial cleanser, deras rörigt sovrum, överfyllda tvätt i lådor och tömma cookie-paket kvar i skafferiet. Jag vill ge min son kramar även om han drar sig undan. Jag vill gråta med min dotter som vi titta på några avsnitt av Queer Eye tillsammans. Nyligen, varje ögonblick frågor.

Jag saknar dagar böjd över djur tema golv pussel med min son, hans panna fårad i koncentration. Jag saknar att lära min lilla dotter hur man mäter mjöl och glädjen i hennes ansikte när det var dags att lägga chocolate chips cookie smeten. Jag saknar våra läggdags låtar, bibliotek sagostunder och nattliga ritualer för att läsa böcker tillsammans. Dessa små glimtar av ett liv som levts väl kom till mig i natt och jag är ödmjuk inför den förmån det har varit att uppfostra mina barn. Ja, jag önskar att jag hade anammat dessa stunder med mer tacksamhet. Jag var bara så jävla trött, det var svårt att känna något annat än den ursprungliga lust att sova. Det har tagit mig ett tag, men jag får det nu och jag är så tacksam för de minnen vi har gjort tillsammans. Tittar tillbaka är jag inse att det var de små sakerna som betydde mest.

Jag vet att många föräldrar till yngre barn frazzled, räknar timmar tills läggdags och undrar om de kan få en att kräkas fri natt. Från att kliva på Legos med nakna fötter för att unclogging en toalett på grund av en spolas action figur, de kanske undrar vad överlevnaden är för föräldrar till småbarn. Jag kan berätta för dem, trots att deras hus kommer så småningom att vara tyst (och ren), det kommer också att vara tom. Jag skulle kunna berätta för dem Legos de en gång klev på kommer så småningom i ett lager tote i garaget. Jag kan berätta för dem att det kommer att vara små glädjeämnen som håller käraste minnen, inte nödvändigtvis Disneyland resor.

Istället håller jag det för mig själv eftersom jag inte vill ha en sippy cup kastat på MITT huvud, som om jag var frestad att göra alla dessa år sedan. Om vi inte är villiga att stanna upp med sina barn hela natten eller städa upp projektilen kräkas, vi har inte riktigt rätt. Föräldrar hittar ut snart nog. Dessutom, även mitt i allt vraket, föräldrar intuitivt vet hur man njuta av stunder. Det är därför Gud skapade Netflix och förpackade drycker.

Eller om du inte kan avstå från verbal diarré, åtminstone för dem middag eller Starbucks och har Uber Äter leverera det till sin dörr.

ADVERT

Lägg till din kommentar