Varför har jag Lärt mig att Älska att Vara Albino

Jag växte upp i en liten Kaliforniens kust stad som du har förmodligen aldrig hört talas om. Jag bodde fem minuter från stranden, vädret var ofta en mild 62 grader, och solen alltid skiner. Alltid. Som 528 dagar av året. Medan vänner och familj skulle slather på lotion, ligga på deras handdukar, och jobba på sin solbränna, kunde jag inte ta del i deras renar spel.

Du ser, jag är albino.

I lamest gäller, vad det betyder för mig är att det är fysiskt omöjligt för mig att sola och min syn är ohygglig. Utan glasögon min vision är 20/400—tjugo gånger värre än de med perfekt syn. Även med glasögon har jag fortfarande inte ser bra. Jag har rätt på toppen av vägskyltar för att se var jag är på. Textning på allt, men en film tv är förlorad för mig. Alla som någonsin använt min dator vet att allt är VÄLDIGT STORT för mig att se den utan att kisa. Som stor boll av eld på himlen? Min arch-nemesis.

Och, som en fåfäng är det, bli solbränd när alla andra hud lyser med en Hollywood-gyllene nyans typ av suger ibland.

Det var inte lätt att växa upp på detta sätt. Barn är grymma, som vi alla vet, och det enklaste målet är att ses som den svagaste. Jag hade skojat med för de flesta av min barndom. Uttalanden som "Majonnäs," "Vintergatan" och "Pulver" i var imbecilic, ja, men att de fortfarande gör ont. Jag var alltid tvungen att sitta i den främre raden i klassrummet. Jag skulle ofta har att begära kopior av alla planerade kostnader eller PowerPoints som används i klassen eftersom jag inte kunde läsa dem. Det var inte smärtsamt per se, men det var inte lätt.

Nu när jag ser tillbaka, men jag har lärt mig att det faktiskt var en bisarr välsignelse. Det bästa välsignelser är i allmänhet av den konstiga sorten. Du ser, jag har lärt mig att vara albino inte gör mig annorlunda. Det fick mig att minnesvärd.

Människor kom alltid ihåg den bleka flickan från skolan. Jag var unik. Jag stod ut. När jag besöker mitt barndomshem, gamla lärare stoppa mig på Starbucks eftersom de kommer ihåg mig. De kan inte komma ihåg mitt namn, men de kommer ihåg mig. Och de minns att jag var en duktig elev, att jag var snäll och artig. Min syster fortfarande bor där och kommer ibland att stöta på människor från skolan och att de alltid frågar henne om mig eftersom jag var minnesvärd—för att inte olika.

Det finns en miljon tan människor i världen, men vi albinos är bara 1 i 17,000. Det finns en god chans att du kommer att komma ihåg om du möter en. Och samtidigt som du kan titta på oss och undrar, "Varför kommer hon inte bara att få en solbränna?" när toppen av sommaren har kommit, du fortfarande kommer ihåg oss. Och det är det viktiga.

Den bästa delen om allt detta? Du är minnesvärd, också. Albiner inte har majoriteten av aktierna i den minnesvärda kategori. Var du en Delilah i ett hav av jennifers uppväxt? Som gjorde att du minnesvärd. Var du en ingefära omgiven av ett hav av bleka blondiner? Som gjorde att du minnesvärd. Raspiga röst, födelsemärke, melerade ögon? Du är inte annorlunda; du är minnesvärd.

Jag vill att mina barn ska veta att jag inte är annorlunda, jag är minnesvärd. Att vara minnesvärd gör mig speciell på bästa möjliga sätt. Att vara minnesvärd innebär att jag får sticka ut och synas. Att vara minnesvärd är en gåva.

Och, om jag har lärt mig inget annat om att vara albino, att jag åtminstone vet detta: jag behöver inte oroa dig om tan linjer.

Relaterade inlägg: Skönheten av Ofullkomlighet

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar