Varför jag Håller en Costco Storlek Låda med Kondomer i Mitt Hus

Jag har en Costco storlek låda med kondomer i vår hall klädskåp, öppnas, rätt upp i fronten, med en handfull bort så att ingen räkna eller hålla koll på om något går saknas. Enkel åtkomst, inga frågor.

Som myntverk: Ta en. Ta två. Bara ta.

Jag skulle föredra att dessa kåta tonåringar spara det för någon som betyder något, någon som kommer att älska dem inifrån och ut, att deras kärna och själ, och inte bara tills föräldrarna kommer hem.

Men det är bevisat att sådana perspektiv tar tid, och ofta mycket trial and error, och samtidigt som mognaden tränger, jag vill tonåringar ha alla fakta om sexuellt överförbara sjukdomar, graviditet, ansvar, medkänsla, ansvar—och gratis och enkel tillgång till kondomer. Eftersom det enda som är säkrare än kondom är avhållsamhet, och bra, att predikanten gjort gått hem för dagen.

Kondom brigad började när min unga tjejer dreglar över min dotter är mycket vackra vän. Han var smart, slet, sötare 'n söt, rolig, och varje förälder i stan älskade honom. Oss ingår. Alldeles för kort för min dotter (säger hon, inte jag), så sedan dagis, de var bara knoppar.

Vilket är hur jag fick reda på hans renhet löfte kort.

"VAD???"

"Detta", sade han lugnt, ta ut sitt löfte kort från sin plånbok och stolt visar mig. Hans löfte att vänta med att ha sex tills de gifter sig. Undertecknat av prästen och sig själv. Sa det just det, som undertecknades på den streckade linjen. Såg ut lite som det här:

© Kate Mayer

Den här pojken. Detta unga, naiva pojken som jag hade känt sedan dagis, som fortfarande klättrade i träd och lekte efterlysning på vår gård. Han var snabbt på att bli en smokin' hot tonåring som i nionde klass hade redan upperclassmen manövrera för prom dibs. Och bara en äcklig bit ek tag för att skydda honom. Hans hjärna inte hade fångat upp hans muskler ännu, men när den gjorde det, det kortet var inte ska hjälpa, och jag visste det.

"Lyssna, jag vill ge dig något. Bara i fall, ya know? Jag kommer strax tillbaka", sade jag, och avgränsas uppför trappan. Jag hade inte ett ögonblick att förlora. Helgen var snabbt närmar sig!

"Mommmmmm. Mamma-mamma-mamma-mamma. MOMMMMMMY!!! INTE .... "Min dotter avsky började som en varning vid låg morra, snabbt eskalerade till en nödsändning systemet varna pojken närmar sig sex-ed tornado som kommer in. Snabbt. Ta skydd.

Vilket är precis vad jag ville ha med honom att göra. TA SKYDD.

"Ditt löfte är perfekt—verkligen, det är det. Men gör mig en tjänst." Jag applåderade hans avsikter, dölja mitt äckel i mina bästa SNL Kyrkan Lady röst, kommer tillbaka ner långsamt och medvetet.

"Att sätta detta i din plånbok, eftersom all respekt, men lite varm sommarnatt i baksidan av din föräldrarnas minibuss, som lovar kort kommer att få dig i en massa problem, och det här, det här kan bara spara din kväll. Och ditt liv. Hålla det? Snälla? Bara i fall du aldrig veta. Kanske kommer du aldrig att behöva det, men ta det. Löften är bra, men kondomer är en smart back-up plan ifall ditt löfte kort blir torr röta eller något."

Historien kom ut på stan och bråkade följde. Sedan dröjde det inte länge innan de började stanna av, bara för att säga hej. Eller plocka upp en bortglömd bok. Eller dubbar. Tonåringar. Lagkamrater. Vänner. Inte-så-mycket-vänner. Pojkar. Flickor. Sakta men säkert, box började tömma. Inte alla på en helg, men under loppet av high school—helt klart är att någon var att få något. Säkert, tack så mycket.

Hennes senior år, mest för min dotters kamrater visste var att gå när löften kan brytas. "Allvarligt, Mamma. Har du någon aning om hur pinsamt det är att alla kommer till mig för kondomer, och jag är, jag är, jag är fortfarande OSKULD? Agggghhhh. Det är patetiskt."

"Åh älskling," jag berättade för henne. "Tålamod. Jag lovar att det kommer inte att vara för evigt. Du ska till college . Jag ska få dig din egen Costco låda för att ta med dig. Det kommer vara värt väntan, det lovar jag. Vill du att jag skall göra dig till ett kort?"

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar