Varför Jag Hatar Att Läsa Av Loggar

Morgonen under läsåret innebär vanligtvis att en viss mängd kaos. Detta är bara par for kursen, antar jag, för även om skolan klockan inte ringer förrän 9 på morgonen, det finns alltid en rasande bråttom att få barnen utanför dörren. Denna morgon var inte annorlunda. Jag hade till roust min yngre son, sen sovandes i familjen, 10 minuter innan de var tvungna att vara utomhus, vilket innebar skavande ner en Eggo och hastigt borsta hans tänder.

Och sedan var det glömt att läsa diagram för att slutföra .

Jag kan inte med ord uttrycka hur mycket jag hatar — nej, avskyr — att läsa diagram.

Ingen av mina barn är vad jag skulle kalla glupsk läsare men ändå, de har läst. De läser i strängar efter skolan medan de väntar på sin granne vänner att avsluta sina läxor. De läser, medan vi kör till kyrkan på en söndag morgon. Och de läsa i sängen innan du somnar.

Problemet är att ingen av oss är särskilt bra på att hålla koll på när de läser. Efter alla, som håller en timer som händer medan du läser och sedan gillar att skriva ner antalet minuter? Ingen. Åtminstone ingen i vårt hus.

Så, vad är typiskt för en trevlig och lärorik aktivitet förvandlas till en betungande uppgift som vanligtvis innebär en hel del tjat (mig) och tårar (deras). I stället för att gå vilse i en bra bok, de tittar på klockan, väntar på att det ska vara över. Istället för att läsa för nöjes skull, de är att läsa för att bocka av en av skolans skyldighet. Och i stället njuter av den tid som de tillbringar uppslukad av en bra bok, jag sluta tjata för dem att hålla koll på sin läsning logga in eller känna skuld för att glömma bort att läsa logga helt och hållet.

Titta, jag förstår den goda avsikter bakom läxor gillar att läsa loggar. Lärare vill att främja goda läsvanor, så de som daglig läsning kvoter. Men alltför ofta har goda intentioner i samband med att läsa loggar slå tillbaka, vrida vad bör vara en rolig inlärning i en betungande plikt.

Och det är inte bara min familj heller. Massor av forskning visar att externa kontroller – som att läsa loggar — försvaga inre intresse i verksamheten. I själva verket, enligt Atlanten , en studie publicerad för några år sedan i Journal of Research in Education finns att läsa loggar kan ha en negativ effekt på elevernas intresse för och attityder till läsning.

Det verkar vara fallet i vårt hus.

"När man läser framställs som något man har för att vara tvungen att göra," författarna skrev: "studenter kan dra slutsatsen att det inte är den typ av aktivitet de vill delta i när du får fri tid."

Förra året, vi höll upp med den månatliga läsa loggar, med en hel del smickrade och tjat, tills ungefär halvvägs genom skolan år när jag kastade händerna upp i kapitulation. Eftersom mina barn läsa i sängen, helst inte får registreras och innan vi visste det, flera dagar skulle gå förbi utan att slutföra diagram. Att hålla upp med förväntningar, mina barn och jag skulle göra vårt bästa för att "gissa" vilka dagar de läser och hur länge, men låt oss vara ärliga, är denna verksamhet inte var riktigt korrekt.

Det dröjer inte länge innan jag började känna mig som detta arbete var att stärka oärlighet. Och om jag skulle låta dem "fudge" information för den skull vrida på ett uppdrag, vilken typ av meddelande var jag skicka dem? Det kändes icky, så vi skrotade det hela.

Ingen av mina söner " lärare verkade märka att de inte vrida läsa loggar in, vilket leder mig att tro att även lärare kanske inte bryr sig så mycket om dem. I själva verket, det är en växande grupp lärare som inte använder läsa loggar på alla.

Som för det här året, tja, time will tell. Vi är en vecka in på det läsa loggar detta läsår, och att jag försöker hålla ett öppet sinne. Vem vet, de kanske faktiskt kommer att uppmuntra mina barn att läsa mer? Kanske detta kommer att vara den motivation de behöver.

Åh, vem är jag skojar?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar