Varför Jag Hatar Playdates

Jag hatar ordet "playdate." Jag tror inte att alla datum som ska vara inblandade i att spela. Barn ska bara spela . Gärna ute eller i någon annans hus.

Vad hände med att vara låst i ditt hus genom din mor och tvingas spela med dina bara syskon på den rostiga swing set ut tillbaka?

Att växa upp, varje lördag i mitt liv förrän jag lämnat hemmet för college var exakt samma. Min syster och jag skulle gå upp runt gryningen, titta på den Smurfarna och Flinta, och papperskorgen källaren. På en rimlig tid min mamma skulle kalla oss upp för frukost, som signalerade slutet av vår helg. Frukost följdes omedelbart av sysslor.

Vi skulle sändas på nedervåningen (som protesterade inte var ett alternativ) för att minska den utbredda Barbie byn vi hade kärleksfullt och omsorgsfullt uppförda på morgonen. Då vi skulle damm och Windex varje möbel i vårt rum, tvätta och dammsuga innan vi skulle belönas genom att vara låst ut ur huset för att spela.

De är minnen som mina barn kommer inte att dela.

Istället, de kommer att komma ihåg ordnat och organiserat spela tid. Visst, mitt första barn kommer, för med henne var jag allt om den playdate. Jag gick varje lekgrupp i Essex County, och var villig att resa till andra. Jag sökte stöd och intelligent konversation. Men vad jag fann var mer besläktad med att fredsförhandlingarna mellan mycket krävande och orimliga lite despoter, liksom detaljerade, långa dialoger på bästa sippy koppar eller jogging barnvagnar på marknaden.

Hela två timmar (den typiska playdate period) tid spenderades ambulerande runt bakom barnen, städa upp krossade guldfisk och hämta ytterligare leksaker, när allt jag egentligen ville göra var att ligga på soffan, smutta på en cocktail och ömka med andra mammor. Märkligt nog har ingen av de mammor verkade för commiserating, och det fanns en antydan till att 10 a.m. var lite för tidigt för cocktails. Jag var villig att vänta tills klockan 11, men frukost-happy-hour tanken aldrig tog fart.

Sedan finns det de playdates som jag aldrig godkänt. Vid mer än ett tillfälle — och jag är fortfarande osäker på hur det här hände — playdates som jag aldrig förlängt en inbjudan ägde rum i mitt hus. Ett barn skulle bjuda min dotter att spela. Jag skulle ge tillstånd, och då barnens mamma skulle vända sig till mig och frågar vilken tid hon skulle hämta sin unge upp. Vad? Den regeln är om du bjuder in, du är värd.

Jag förmodade att föräldrarna var omedvetna om inbjudan sina barn, eftersom barnen gillar att planera alla möjliga saker utan att ha hört vuxna, men sedan var det tid för en förälder frågade mig point-blank om min son skulle vilja ha en playdate med hennes son i mitt hus. Bara sådär, också. Jag stammered för en minut, för att försöka bearbeta den frågan, innan jag var tvungen att be henne upprepa det. Jag trodde att jag måste ha hört fel. Men nej, det gjorde hon i själva verket ger sin son till mitt hus. Jag var tvungen att avböja.

Sedan den dagen äntligen kom när mina barn kan spela med vänner utan föräldrarnas medverkan. Jag blev så glad, tills jag insåg att jag nu var förälder till mer än mina egna två barn. En liten vän konstaterade hon inte gillar mellanmål erbjuds och frågade om andra alternativ. Det kan ha varit att föredra framför den tid en annan liten vän fann det helt acceptabelt att gå in i mitt kök, öppna kylskåpet och rota igenom. Sedan var det tid för min sons vän vägrade att ta mig som instruerade och framhärdade i att kalla mig vid mitt förnamn trots upprepade korrigeringar, eller den tid som en liten vän hade en olycka i mitt badrum och vägrade att komma ut.

Jag har fortfarande svårt att acceptera att barn kan inte längre vara sparkade utanför att spela som normala människor. Mitt hem ligger ett halvt kvarter bort från tre små pojkar i min sons klass, och min dotter är nu tillräckligt gammal för att gå två kvarter till hennes vänners hem. Men gör inte det. Inget man bara går ut och spelar. Jag antar att det har att vara första planerade. Kanske borde jag skicka mina barn till skolan med Björnbär att schemalägga playdates i deras dagliga planeringskalender. När barnen är " penslade i,' då kanske de kan komma ut att spela.

Relaterade inlägg: 10 PlayDate Regler För PlayDates Under Mitt Tak

ADVERT

Lägg till din kommentar