Jag Avspeglade Min Vän, Och Här är Varför

Jag träffade en tjej som heter Jenny i årskurs 7. Hon var populär, bra på sport, och alla gillade henne. Så fick alla flickor. Vi blev vänner direkt och jag ville vara precis som henne — ja, för en kort tid ändå.

Ju närmare vi kom, ju mer hennes elakhet och negativa sidan visade sig. Men ändå, vår vänskap varade genom high school och de flesta av college. Under hela vår vänskap, men jag har aldrig riktigt kändes som att jag skulle vara mitt sanna jag med henne om. Hon skulle berätta för mig att jag var hennes bästa vän, men jag kände aldrig riktigt samma sak, och inte har mod nog att berätta för henne hur hon verkligen fick mig att känna.

När jag kom hem på vår första college paus, hon var ännu mer snobbig och negativa, pratar skit om alla vi visste, att kommentera hur de såg ut och om de skulle sätta på "Freshman 15," som jag hade. Jag fick senare reda på från två vänner som hon var bad munnen på mig också, förstås. När jag har blivit äldre har jag insett, om någon talar om alla andra, de är förmodligen pratar om dig också.

Jenny och jag fortfarande hängde ut en liten stund, och sedan, trots att jag aldrig nämnt henne prata bakom min rygg, jag slutade hålla kontakten och att vi glidit isär.

Ett decennium eller så senare, sprang jag till Jenny på en lokal lekgrupp efter att inte prata med henne i flera år. Vi vill båda bara hade barn, var nästan 30, och det var en tröst i att se henne och prata om gamla tider.

Hon var tveksam först, och så var I. Efter allt, det var jag som stötte bort henne och hon var den som hade blivit blåst av. Jag kände mig dålig, men kunde inte säga det och att hon aldrig tog upp det. Jag undrade om det skulle kunna vara annorlunda och om jag skulle tolerera sitt negativa beteende — eller ännu bättre, kanske var hon mer positiv i dessa dagar.

Vi hade båda döttrar i samma ålder och började vår vänskap igen. Vi gick till lunch, ut och handla, och gjorde enstaka promenad i parken tillsammans med kiddos.

Vi hade flickor nätter och jag fann mig själv alltid vill bjuda in någon annan som en buffert. Jenny var ännu mer negativ än hon hade varit i high school. Hon älskade att dra upp folks profiler på Facebook och göra narr av deras liv och om de verkade vara bra eller inte.

Jag var äldre och inte rädd för att ringa henne om det och berättade hur hemskt det var när hon tog inte mitt tips genom att berätta för henne att sätta henne ner telefonen och hitta ett bättre sätt att leva sitt liv.

Så hörde jag "usch" och såg ögat rulla, jag tappade min aptit och var plötsligt så trött att jag inte kunde se rakt. Så snart vi ätit, gick jag hem.

Hon berättade för mig några dagar senare för att jag skulle såra hennes känslor genom att "ösa på vår girls' night." Jag kände mig illa och som kanske hade jag varit för hård, så jag bad om ursäkt.

En vecka senare, jag pratade med en vän i en kommentar i ett Facebook inlägg skrev jag om hur jag hade varit sugen på sushi som ingen verksamhet.

"Onsdag, sushi?", skrev hon.

"Ja, det är en dag," svarade jag.

Jenny instämde efter att ha sett våra utbyten och bjöd in sig själv, vilket ju var bra, men typ inte.

Åtminstone kommer jag att ha någon att buffra negativitet, Tänkte jag.

Under denna lunch, förminskande av människor och deras kläder och hur mycket vikt de hade fått och hur gamla de såg fortsatt trots min uppenbara avsky.

"Låt oss tala om något mer produktivt, Debby Downer", sade jag.

Hon bad om ursäkt genom att skicka mig en text senare. Men vid denna punkt, jag var klar med henne och negativitet.

Jag svarade aldrig. Och det var 7 år sedan.

Min ursäkt är inte bra, och jag är inte stolt över det, men jag var trött. Min trötthet kom från att vara mamma och att inte ha energi för att prata igenom med henne och förklara varför jag inte ville tillbringa tid med henne längre. Jag ville bara att ignorera det hela.

Om jag såg henne i butiken, jag skulle bokstavligen ta mina barn och kör. Jag kunde bara inte göra det.

Det var barnslig och omogen, och har jag beklagar. Jag borde ha förklarat för henne att hennes negativitet var besvärligt och jag visste inte vill vara runt det. På den tiden men jag trodde att det skulle vara alltför sårande, så jag sa ingenting.

Jag hade ingen tro att hon skulle byta, vilket inte var rättvist av mig. Men, ärligt talat, den största anledningen till att jag ignorerade henne var för att jag ville undvika konfrontation. Det var lättare att slå bort det och låtsas som om det aldrig hänt.

Jag har sett Jenny ett par gånger — våra barn går i samma skola och vi ignorerar varandra. Jag är ganska säker på att hon kommer att förbli någon som jag brukade känna.

Spökbilder futtiga och små och sårande . Jag vet att Jenny har förmodligen ingen aning om varför jag inte längre vill vara vän med henne. Eller kanske hon gör.

Jag tror att de flesta människor gå ifrån en vänskap eller relation, eftersom de bokstavligen inte vet hur man ska hantera situationen på rätt sätt och det känns så mycket lättare att borsta ut det åt sidan. Det betyder inte att de inte tycker om det och mår dåligt över det ändå — det finns en annan sida spökbilder, och jag tror att flera av oss har deltagit än vi är villiga att erkänna.

Det finns vissa saker som människor gör, oavsett hur stor eller liten, som gör att människor vill ha för att gå vidare och glömma dem . Jag säger inte att det är okej, jag säger bara att jag tror det är därför det händer så ofta som den gör.

Jag har ingen aning om hur jag skulle hantera något sådant nu, men jag vill tro att jag skulle göra ett bättre jobb.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar