Varför jag inte Potta Träna Mina Barn

Potträning, ni.

Det är en rite of passage i moderskap och något som förvandlar ditt barn till en något fungerande barn.

Och gissa vad?

Jag var så glad över att börja!

Jag menar, varför skulle du inte vara glada för att sluta ändra poopy blöjor varje dag? Så snart som Hudson har fyllt 18 månader, jag var som, "OK, jag är redo. Låt oss göra detta potträning sak!"

Men Hudson var inte redo. Så jag gick och bad och läsa alla "pott träna ditt barn i 3 dagar" blogg inlägg fullt av potträning tips jag kunde hitta, men han var helt enkelt inte ha det. Han bokstavligen skulle gråta om jag sätter honom på pottan. Så jag tog ett steg tillbaka och insåg att han bara var 18 månader och inte behöver vara potta utbildade just då.

Så när Ella förfallodag började komma närmare, jag försökte potträning processen igen, eftersom jag gjorde inte vill ändra ett barn och en nyfödd hela dagen. Men återigen...Hudson var inte redo.

Så jag väntade ännu längre. När hans tredje födelsedag kom runt, jag var klar med att ändra hans blöjor, så vi plockade ut speciella underkläder, fick honom en potta plats, gjorde "springa runt i huset naken" sak och STOR ÖVERRASKNING...han fortfarande var inte potta utbildade .

Då jag bara bestämde mig för att ge upp. Om han var tvungen att gå till skolan i blöjor, så jag antar att vi skulle ta itu med det när vi fick det. Men gissa vad? Två månader efter att han fyllt tre, Hudson bestämde att han var äntligen redo att pott träna.

Han berättade att han var tvungen att gå på potta en dag tog hans blöja ut och gick. Så jag satte en pull-up på honom och höll kontrollera honom för att se om han var torr och han var. Detta pågick i tre dagar och då var han klädd i underkläder. Jag bokstavligen gjorde väldigt lite, så snart han bestämde att han var redo.

Varför gjorde jag satte honom och mig genom allt det svåra plågor för 18 månader? Eftersom Jag ville att han skulle vara klar med blöjor när han inte var redo.

Så alla ni mammor som försöker pott-träna, lyssna upp. Mitt största tips för potträning framgång är:

Vänta tills de är redo.

Hemligheten är inte en speciell potträning ålder eller en speciell metod eller en speciell leksak. De kommer inte att vara riktigt potta utbildade tills de är redo.

Jag menar, visst, du kan "mamma utbilda" dem på 18 månader. Jag hade en vän att göra det. Hennes dotter var klädd i underkläder innan Hudson ens visste vad underkläder var. (Han är äldre än henne.) Jag var ganska upprörd för ett tag tills jag fick reda på om alla de olyckor (fyra gånger under en semester med familjen en gång). Och såg alla som ber under uppspelning datum, "behöver du gå på toa?" "Är du säker??" "Låt oss bara gå in." Var 10: e minut.

Ja, nej tack.

Gör det suger att behöva ändra en 3-åriga blöja? Ja. Gör det suger att behöva köpa blöjor för en 3-åring? Yesssssss. Gör det suga att se alla dina barns vänner att bära underkläder och gå på toaletten? Fan ja.

Men du vet vad som inte suger? Att aldrig behöva städa ur poopy underkläder. Det är ingen som kommer tillbaka från det. Jag kan räkna på en hand antalet olyckor Hudson har haft och det har varit inga poopy incidenter (förutom en gång när han var sjuk, men jag kommer inte att räkna så).

Och naturligtvis Hudson visste vad toalett var och hur man använder det. Han visste att han skulle få bära särskilda underkläder när han gick på pottan. Vi köpte även honom en speciell leksak. Ingen som intresserade honom. Ingen muta eller tiggeri eller inlaga gjorde honom vill gå på pottan. Han gick när han var klar och det var det.

Så nu när Ella är snart hennes andra födelsedag, jag blir orolig för att hon ska potta utbildade? Du satsar. Får jag prata med henne om att gå på pottan? Du vet det. Men, gissa vad? Hon gråter varje gång jag pratar om det. Så jag tänker inte driva det och jag vet att hon kommer att visa oss när hon är redo.

Och alla barn är så olika. Det finns inte en storlek passar alla när det gäller att veta när det är rätt tid att pott träna. Men några av de tecken Hudson visade var:

– Han berättade att han behövde gå (förmodligen den största indikatorn på att de är redo).

– Han var torr efter tupplurar.

– Han sällan haft olyckor i hans pull-up.

– Han var inte rädd för pottan längre.

– Han var med sin blöja från sig själv för att gå till badrummet.

Ledsen om det här inlägget är inte "3-dagars disposition för att få din 18-månader gamla potta utbildade snabb" som du hade hoppats på. Jag har sett så många av dem på Pinterest och de fungerade inte för oss. Detta är vad som gjorde det och jag hoppas det kommer att hjälpa en annan mamma som är i djupet av potträning han-dubbel hockey klubbor.

ADVERT

Lägg till din kommentar