Varför jag inte Efter Min Födelsedag På Facebook

Och även om det kanske låter melodramatisk att säga det, det är för denna anledning som jag inte efter min födelsedag på Facebook.

Jag menar inte året—ingen som jag vet sätter sin födelse år på den egna profilen längre—men det faktiska datumet. Så långt som mina Facebook-vänner veta, 10 juli är bara en annan dag i veckan efter den Fjärde när alla är på plats samtidigt som klagar på hur varmt det är och oroande om hur fort sommaren går.

De vilda fester i min 20-talet som var tänkt för att vara en sådan blast alltid hamnade långt mer påfrestande än jag hade väntat. Jag skulle skicka ut inbjudningar för att sedan vara livrädd för att ingen skulle dyka upp. Jag skulle krossas när någon skulle minska. Jag skulle spendera halva partiet ha roligt, hälften är besviken på att så-och-så sade de att de skulle vara där men blev det inte. Den stora volymen av människor från alla promenader i mitt liv i ett trångt utrymme var överväldigande. Så många människor för att säga hej till, att införa andra, för att se var att ha en bra tid. Det var min födelsedag, men jag tillbringade det mesta av det otålig.

Jag förstår varför folk älskar sina födelsedagar på Facebook. Jag är inte en av dem som ripor om hur falska och meningslösa alla dessa "HBD"s är, hur konstigt det är att din vägg är översvämmad med meddelanden från förskolan och flaskor som du inte sett på 35 år och avlägsna släktingar du inte är helt säker på att du är släkt med. Det är verkligen roligt att firas, för att få en störtflod av festliga inlägg och corny teckningar och foton av kakan vrak alla i din ära.

Men för mig, Facebook ståhej runt min födelsedag är bara en annan stressfaktor med på en dag när jag är teoretiskt tänkt för att vara kul. Jag vill inte kasta parterna längre eftersom planering och genomförande och förvaltning av en crush på människor i ett slutet utrymme som visar vad som är tänkt att vara en god tid till ett krävande jobb. Jag lägger inte min födelsedag på Facebook eftersom även den lågmälda serie av "happy birthday"s kommer med en liknande typ av stress.

Det är inte så mycket de behöver för att vara nådig när du tar emot Facebook-meddelanden, även om det i sig är en liten ansvar. Det är att alla som lång-förlorat vänner ta med sina oskyldiga önskar en miljon minnen, bra och dåliga. De tvingar en beräkning av en persons hela liv, de blir en födelsedag i en meditation på förskola och summer camp och högskola och gamla jobb, och som bröllop där du träffade som en kille och som tråkigt seminarium där du mötte som kvinna och som konstig person du den för en vecka och kompis du har inte hört från på ett år och alla de andra miljontals ögonblick av ditt liv. Det är för mycket.

Och så jag inte posta mitt födelsedatum på Facebook. Det är inte så att jag inte gillar människor eller inte uppskattar mina vänner eller vill delta i nonstop cocktailparty av sociala medier. Jag vill bara inte att delta i det idag.

På min födelsedag förra veckan, jag sov sent, fick en iskaffe, utövas och gick ut för att äta lunch och middag med familj och vänner. Det fanns inga fester, inga presenter, ingen lång-förlorat vänner beläggningar i antingen mitt riktiga eller virtuella liv. Ett par gamla vänner ihågkommen och textas eller ringde eller mailade, och jag var glad att höra från dem. Jag hade inga förväntningar, jag hade inget ansvar, jag var bara tvungen att vara precis där jag var, i nuet, med en härlig, hanterbar, händelselös dag.

ADVERT

Lägg till din kommentar