Varför jag inte Saknar att Ha Små Barn

Ibland undrar jag om jag är hjärtlös. Varför kan jag inte känna samma känslor som verkar så naturligt och normalt för de flesta mammor? Enligt samhället, jag är helt klart tänkt att missa mina barn att vara liten. Jag ska beklaga det faktum att mina barn växer upp så fort. Nästan varje dag ser jag några påminnelse om hur mycket jag bör vara saknas det. Mer erfarna föräldrarna är sorg alla de saker som de missar. Mina vänner är att publicera bilder av sina barn som spädbarn och småbarn med bildtexter på att läsa, "jag saknar dem att vara så liten!" Någon håller en väns nya baby och förklara hur mycket de har missat det.

Jag har aldrig ansett att. Inte en enda gång.

Jag betraktar mig själv som en sentimental person. Jag spelar in alla de dyrbara stunder (och även många vardagliga och kära för bra åtgärd). Jag bevara den omhuldade minnessaker. Jag älskar att titta tillbaka på bilder från när mina barn var små och minns det gullighet. Jag reminisce om de goda minnena. Jag njuta av en renande skratta om mer prövande tider. Jag är ständigt förvånad över hur snabbt tiden går, hur man i ett ögonblick ett barn kan förvandlas från barn till tween.

Men jag har aldrig en gång missade det. Jag har aldrig längtat efter att bara en av dessa dagar.

Ju äldre barnen blir, desto mer kan jag njuta av moderskap. Med varje ny etapp, jag kände lättnad att vara framåt och går vidare från den sista. Jag blev så glad för att förbereda den sista flaskan. Jag har aldrig en gång ville de behöver för att rocka en bebis att sova en gång till. Att jag inte fäller en tår på dagis registreringar. Jag var yr när mina barn lärt sig att klä sig, äta själva, till dusch sig själva. När jag insåg att jag hade gett mitt sista bad, jag kände ingenting men tacksam. Jag gläder mig över att mina barn är nu tillräckligt gammal och tillräckligt ansvarsfulla för att kunna gå till skolan på egen hand, för att göra sina egna smörgåsar, för att göra det mesta av sina läxor utan att jag kommer över det fråga till fråga.

Jag är i en sweet spot just nu – en mjuk kudde av år där mina barn är gamla nog att göra det mesta för sig själva men fortfarande tillräckligt unga för att vilja umgås med mig. På lördag morgon att de får upp, häll sin egen spannmål och mjölk och slå på sina favoritprogram utan att så mycket som en dominoeffekt på vårt sovrum dörren. Men de är fortfarande tillräckligt unga för att de vill att jag ska mysa med dem, läsa dem, och stoppa dem i varje natt. De har sina egna intressen och sina egna liv, men jag är fortfarande den första person de vill berätta om vad som hände varje dag.

Jag är i en sådan sweet spot. Jag har aldrig en gång missade mina barn att vara liten – men jag kan mycket väl missa dessa dagar när de är borta.

Ursprungligen publicerad på Det är Olämpligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar