Varför Ha En Hund Är Som Att Ha Barn

För flera månader sedan jag läste en bit från en mamma som var så över människor jämföra öka barn att ta hand om sina "furbabies." Irritation och ögon rullar praktiskt taget hoppade av sidan. En del av mig undrade varför vi behövde ännu en sak att bli kränkt av, och en del av mig och nickade mitt huvud i avtalet.

Åh, hur skenheliga kommer att falla.

Snabbt fram många månader, och jag är stolt "Mamma" till en 11-pund, 10-årig senior räddningshund. Och i några korta veckor sedan han anslöt sig till vår familj, har jag märkt ett par tydliga likheter mellan att ta hand om honom och uppfostra mina två pojkar (10 och 6). Så antingen är jag höja ett pack vilda djur (fullt möjligt) eller furbabies, och barnen har mer gemensamt än vad jag trodde en gång.

Jag pratar om mig själv i tredje person.

Mina barn vet mitt namn och har i år. Döm om min förvåning när jag fann mig själv refererar till mig som "Mamma" min pojkvän som "Pappa", och min mor som "Mormor" — medan jag pratade med hunden. Hur skall annars baby hunden lär vem vi är?

Jag dikterar där alla kissar.

Jag har sagt de orden, "Vi vill inte kissa i people 's front meter" till både mina barn och hund. Ja, alla tre har ignorerat mig. Åtminstone med min hund, han är i koppel, och kan jag flytta honom till ett annat område. Men låt mig berätta för dig, hund eller ett barn, människor som helt kommer att ge dig smutsig ser om du låter någon kissa på gården.

Bajs föder rädsla.

Medan du är ute och går med min hund en dag vi sprang ut bajs påsar. (Ja, jag är hund ägare som faktiskt kommer att plocka upp efter sin hund, och ja, jag döma alla er som vägrar att lägga handen i en plastpåse för att rensa upp bajs). De flesta av tiden, han är en bajs typ av hund, men inte alltid. Känslan jag upplevde var samma rädsla som händer när du använder de senaste blöjor i skötväskan — med inget Mål i sikte.

Koppel är bäst!

OK, fullständig information, så kan jag inte använda en sele/koppel på något av mina barn. Men fan, nu när jag har sett hur det fungerar för en 11-kilos hund, jag borde ha. Där är min hund? Vid slutet av hans koppel. Behöver jag oroa mig för att han vandrar iväg? Nope, eftersom han skulle ta min arm med honom. Jag kunde ha använt för att när mina barn var små.

Alla älskar park.

Min furbaby har hunden park. Mina barn har på lekplatsen. Båda kan vara tveksamma till att gå i (ingen litar på Mamma när hon högar alla i bilen — ska vi gå till tandläkare, läkare, veterinär, skolan? ). Men när vi får det, alla är att ha en bra tid, och jag får några minuter att tanklöst bläddra igenom min telefon.

Ingen har bra syfte.

Jag har inte sett mina barn gå till badrummet i ett par år (tack Gud!) men jag har rengjort sina badrum. Hunden? Jo, han har en publik varje gång. Vill veta vad jag har lärt mig? Ingen av dem kan slå en bredsida av en lastbil. Jag är inte säker på vad pojkar gör i badrummet, men jag vet att hunden försöker sitt bästa (och det är bara inte händer).

Grova saker är mindre brutto när du älskar dem.

Jag har varit kissade på, kräkts på, rörde bajs, och grävde i munnen för att hämta saker som inte borde vara där. Ja, det är alla fortfarande typ av brutto, men jag har inte gjort någon att sova utanför på grund av det. Inte ännu, åtminstone.

Mutor fungerar.

"Kan du vara en bra pojke? Mamma kommer att ge dig en behandling!" Vet du vem jag pratar om? Inte jag heller.

Ju äldre de blir, ju senare de sover.

Ingen är redo att börja flytta förrän om åtta på morgonen. Ja, det gör sig redo för skolan en smärta i röven, men helgerna är stor, och du måste älska en hund som vägrar att komma ur sängen innan solen är helt upp.

Nej, jag tror inte mina furbaby är som en faktiska baby (även om, sätta söta tröjor på honom är ganska kul, och jag önskar att jag hade några onesies kvar från när pojkarna var små), men du kan inte förneka att det finns några tydliga likheter mellan dem.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Ravishly .

ADVERT

Lägg till din kommentar