Varför inte Barn Cykla Längre?

Förra veckan kom jag på mig själv intrasslad i en en timmes kamp med två av mina pojkar om att gå för en cykeltur.

EN JÄKLA CYKELTUR.

Vi hade en fantastisk väder i dag, hade inget annat att göra, ingenstans att vara, och de var uttråkad. (Också, jag tog bort Xbox eftersom om jag måste höra om spelet Fortnite en gång till kommer jag att bygga min egen fort under natten. På en strand. Nära en bar.)

Hur som helst, så långt som jag har en fråga (eller var uppfostrade till att tycka) alla dessa saker adderas till den perfekta anledning att gå på en stor, lång röv cykeltur. Så jag vågade säga (som vi stod på uppfarten stirrar på varandra och helt blå himmel), "Det är en så fin dag, varför inte gå två för en lång cykeltur?"

Du skulle ha trott jag bad dem att gå i fällan och en tvättbjörn, hud, och sedan grilla den till middag.

En cykeltur!! OH, FASA AV EN SÅDAN SAK!!

Jag gick till och med så långt som att ge dem pengar, och berätta för dem skulle det vara fine med mig, om de cyklade till vår lilla stad har en närbutik och köpa godis och soda. Jag menar, hur fan är det inte en enda unge på planet som skulle gnälla och säga "Nä!" till att erbjuda? Och i mitt fall, hur fan var det två barn som skulle säga nej till det?

Åh, de hade alla möjliga ursäkter...

"Det är för varmt." (Det var en 72 grad Florida dag, och for the record, jag växte upp i Florida där mitten av juli fem mil cykeltur på high noon var den dagliga normen.)

"Det finns för många kullar och jag är för trött." UMM, VAD? Du är tio år gammal . Det finns inget sådant i den åldern som är för trött för att röra din kropp. NÅGONSIN.

"Jag vill inte ha den här hjälmen." Ledsen, kompis. Slitage jävla hjälm, och vara tacksam att vi har tekniken för att göra det lätt och med superhjältar på sidan. Se detta ärr på min panna? Du behöver inte ha en av dessa. Sluta klaga och bära den.

"Det är bara inte roligt att rida våra cyklar." Och det var det. Det uttalandet just det som gjorde att jag ville gråta av sorg för denna generation. När gjorde ridning cyklar blir inte kul? När fick chansen att känna vinden i håret, att vara fri från dina föräldrars vakande ögon, att utforska ditt närområde och gå vart du vill, hur länge du vill, bli inte kul?

När fick chansen att bara vara GRATIS blir inte kul?

Jag växte upp i ett decennium att tiden ser de flesta av våra generationen ofta vaxning nostalgisk om hur mycket bättre vi hade det när vi var barn. Som egentligen är ironiskt när man tänker på det, eftersom titt på vad barnen har idag! De har den coolaste och bästa teknik underhållning! De har direktsänd TV att de kan pausa! De har on-demand-filmer! De har förmågan att lyssna på sina favoritlåtar på efterfrågan! Hela världens sortiment av information som finns på insidan av händerna, inte i stan på biblioteket.

De har allt som vi som barn på 70-talet och 80-talet, kunde bara drömma om att ha — grejer som såg rätt ut av en Star Trek episod. Och ändå är det exakt alla dessa prylar, techie wonderments, och skärmar som de har som av misstag har kapat sina friheter, och även någon önskan för dem.

Och det är inte bara smartphones eller spelkonsoler som håller dagens barn upp sina cyklar. Det är faktiskt detta generation av vuxna också. Ta till exempel en skola i Saratoga Springs, NY som punished en mitten-schooler för ridning sin cykel till skolan . Skolan tjänstemän sade att det var väl inom deras rätt att tala om för familjer vilka typer av transporter som de kan använda för att ta sig till skolan, och eftersom cykling på vägar som var präglad av "osäkra", barnen var aldrig tillåtet att cykla till skolan. Skolan tjänstemän sade att det var allt om säkerhet, även om statistiken efter statistik som säger något annat, och barn rider sin cykel till skolan har många fler fördelar än vad det gör risker.

Jag fick äntligen mina pojkar på sina cyklar som dag, och även om vad jag hoppades skulle vara en två-timmars cykeltur slutade med att en 20-minuters virvlar runt våra kvarter, åtminstone de gick. Deras cyklar är tack och lov tillbaka på sin radar, och litet, jag planerar att sträcka på 20 minuter till två timmar, även om det tar en cool $20 bill och löftet om närbutik godis och läsk för att göra det.

ADVERT

Lägg till din kommentar