Varför Gjorde Pappa Lämna Oss?

"Mamma, varför har Pappa lämna oss?"

Jag känner mitt hjärta brista när jag ser in i hennes stora bruna ögon, tittar upp på mig med tårar fullmatat till kanterna men ännu inte spiller över, ögon med hopp om att kanske, kanske den här gången, mitt svar kommer att vara annorlunda.

"Jag älskar dig. Jag är så ledsen att pappa gjort ett val som skadar oss när han lämnade, men detta var inte ditt fel. Han är inte en dålig person, att han bara gjorde ett dåligt val att skada en massa människor och jag är verkligen ledsen att det gjorde ont i dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig mer än någon pappa någonsin kommer eftersom jag kommer alltid att älska dig mest!"

Det är vad jag sa, men vad jag ville säga, vad var att rulla runt i min hjärna och fyller upp mitt hjärta på ett sätt som gjorde så ont att jag var säker på att mitt hjärta kan faktiskt explodera, lät mer som detta.

"Pappa lämnade oss eftersom han är självisk. Han lämnade eftersom han aldrig borde ha haft barn i första hand. Jag önskar varje dag att han kunde se den skada som han har gjort med dig, den skada som han har gjort för vår familj. Han är en hemsk ursäkt för en människa, han är ett slöseri av att arbeta organ, hoppas jag att vi aldrig se honom igen, och ärligt talat är vi alla skall få det bättre nu när han är borta."

Men egentligen, vad vill du säga till stora ögon fyllda med tårar som ser upp till dig? Vad vill du säga till ett barn som bär en halv DNA från en person som orsakar ditt hjärta den dagliga kampen för att lära sig att förlåta?

Du försäkra henne om att hon är älskad. Oavsett hur mycket du vill, oavsett hur djupt ilskan rinner, du behöver inte prata dåligt om honom. Du försäkra henne om att den person som gav henne hälften av hennes DNA är inte en dålig person, att hon inte har ont i henne. Du bekräftar att hon är skada, att du bekräftar att det som hänt är att orsaka henne smärta, hon bara vill höras.

Du är ärlig, att du inte har alla svar, att du önskar att du kunde göra saker och ting bättre, men att du inte kan. Du låter henne veta att det är ok att bli upprörd och att du alltid kommer vara där när hon vill prata. Du påminna henne, på ett i det närmaste konstant basis av hur underbar hon är, att förstärka att hennes far ville inte gå bort från henne på grund av något som hon gjorde.

Du berätta för henne de mest ärliga och kraftfull sanning som du har; att till ändarna på jorden, för himlen och utanför, att du älskar henne, och att du kommer att tillbringa resten av ditt liv att älska henne tillräckligt för det som saknas. Du försäkra henne om att du aldrig kommer att lämna henne för varje minut du får spendera med henne är en välsignelse.

Pappa kan ha kvar, men tack och lov när han gjorde så, han lämnade den bästa delen av honom bakom.

Relaterade inlägg: En Öppen Ursäkt Till Mina Barn På Frågan Om Min Skilsmässa

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar